Local

Povestea tristă a doi bătrâni din Iași care au rămas pe drumuri înainte de Paște, după ce casa lor s-a făcut scrum într-o secundă. ”Nu mai avem nimic!”

Publicat: 18 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Povestea tristă a doi bătrâni din Iași care au rămas pe drumuri înainte de Paște după ce casa lor s-a făcut scrum într-o secundă. Nu mai avem nimic
Doi bătrâni din Iași au rămas pe drumuri înainte de Paște după ce casa lor s-a făcut scrum

Doi bătrâni, de 60 și 65 de ani, din Iași, au rămas pe drumuri în prag de sărbători, după ce casa lor s-a făcut scrum din cauza unui horn necurățat. Viorica Carâmb și Andrei Carp sunt acum la mila unei nepoate. Cei doi trăiesc de pe o zi pe alta, neavând niciun venit

Vineri, 15 aprilie 2022, în satul Cosițeni din zona Podu Iloaiei, a avut loc un incendiu devastator, care, în doar câteva clipe, a făcut scrum casa a doi bătrâni. Andrei Carp și Viorica Carâmb, în vârstă de 60 și 65 de ani, au rămas pe drumuri în prag de sărbători. Acum sunt nevoiți să locuiască la o nepoată, până vor reuși să își refacă locuința, care era una bătrânească, din chirpici. Cei doi bătrâni abia trăiesc de pe o zi pe alta, niciunul dintre ei neavând pensie. Viorica Carâmb este casnică, iar Andrei Carp lucrează la o stână.

”Vineri, în plină zi, ne-a luat foc casa, totul s-a făcut scrum și am rămas pe drumuri… Era o casă bătrânească, unde locuiam doar eu cu bărbatul meu. Totul a pornit din cauza hogeagului, acolo a luat foc și s-a extins. Ne-a ars toată casa și nu mai avem unde pune capul pe pernă! Suntem amândoi bătrâni fără niciun venit. Nu știu cum o mai scoatem la capăt. Am reușit să salvăm câteva paturi. Eu am 65 de ani, dar nu am pensie, nu am nimic, iar el are 60 și, la fel, nu are niciun venit. Ne mai ajută cu bani copiii. Acum stăm la o nepoată, dar nu vom putea sta foarte mult pe capul ei”, a spus Viorica Carâmb, proprietara casei.

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat un caz asemănător, în cadrul căruia casa familiei Lăzărescu, din județul Iași, a ars în totalitate. Incendiul s-a produs în noaptea de Înviere, din cauza unei lumânări nesupravegheate.

Cei doi bătrâni din Iași au rămas pe drumuri și au mare nevoie de ajutor

Autoritățile din orașul Podul Iloaiei, cunoscând situația celor doi bătrâni, le întind o mână de ajutor, însă nu este de ajuns. Andrei Carp și Viorica Carâmb au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru a putea reveni cât de cât la o viață normală și pentru a se putea bucura în liniște de Sărbătorile Pascale.

”Din păcate, în satul Cosițeni a ars casa unor oameni sărmani. Doi oameni în vârstă au rămas sub cerul liber și se gândesc cu groază la cum o vor scoate la capăt… Am fost la ei după ce pompierii au reușit să stingă focul. Acoperișul nu mai e. În casă, totul este scrum. În curte au rămas câteva lucruri pe care le-au putut salva. Nenorocirea a pornit de la sobă. În câteva clipe, bătrânii și-au văzut spulberată chiar și ultima agoniseală! Când am ajuns la ei, nu mai aveau putere nici să plângă, nici să ceară ajutor. Vom căuta să găsim o soluție pentru a le oferi un acoperiș. Vecinii erau la datorie, se vedea că i-au ajutat imediat cum au putut. Dar e nevoie de noi toți pentru a reuși să le redăm zâmbetul”, au precizat reprezentanții Primăriei Podu Iloaiei.

Oricine poate ajuta la refacerea casei celor doi ieșeni

Astfel, autoritățile susțin că este nevoie de materiale, de orice bun necesar într-o gospodărie. Vecinii celor doi spun despre ei că sunt oameni simpli, care se descurcă așa cum pot. Așadar, aceștia au nevoie urgentă de ajutor, chiar dacă ei au mult bun simț și nu îndrăznesc să ceară! Primii care le-au sărit în ajutor au fost copiii lor, care i-au sprijinit cât au putut și ei. Cei care doresc să ajute acești doi bătrâni îi pot contacta la numărul de telefon: 0232/740.656.

Amintim că, și în prag de Crăciun, o casă a fost cuprinsă de flăcări în orașul Podu Iloaiei. Sâmbătă, 25 decembrie 2021, în localitatea ieșeană Podu Iloaiei a avut loc un incendiu într-o locuință. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospecială de transport apă și un echipaj de prim-ajutor.

Acum, cei doi bătrâni din Iași care au rămas pe drumuri au mare nevoie de ajutor.

Comentarii
  • Eu stiu sa fac diferenta intre sarmani si putori !, acolo nu doar hogeagul era necuratat !, cam totul in jurul cocioabe este necuratat !, nici un copac, nici, un strat, nici o floare ! poate doar peturi goale !, la 60 de ani nu esti atit de batrin incit sa nu faci nimic si sa nu se vada nimic facut de peste 20 de ani !, eu stiu oameni de 75 de ani care zilnic tin cu cinste casa, gradina, livada , animale si flori si trandafiri in jurul casei !, astia nu au nici gard nici poarta

Adauga un comentariu