Sanatate

Poze scabie forum. Cum să ameliorezi mâncărimea și să scapi de afecțiune

Publicat: 23 mai 2022
persoana care are eruptii cutanate pe mana din cauza scabiei
Scabia poate fi diagnosticată de un medic sau de o asistentă

Tot mai multe persoane caută poze cu scabie pe forum. Însă, puțini știu că sursa de infecție este o persoană bolnavă cu manifestări clinice evidente. Iar cu cât există mai multă scabie pe pielea pacientului, cu atât mai multe erupții cutanate sunt pe corpul acestuia. De asemenea, cu atât este mai mare probabilitatea de răspândire a bolii.

Infecția este efectuată de femele sau de larve de căpușă. Femelele trăiesc în piele, iar ziua nu sunt active. Pe când seara și prima jumătate a nopții depun ouă, se hrănesc și excretă excremente. De aceea, cea mai mare probabilitate de infecție apare la cei care sunt în contact cu pacientul în același pat într-un moment în care afecțiunea este activă. Din moment ce afecțiunea se dezvoltă poate apărea și celulita infecțioasă.

persoana care are eruptii cutanate pe mana din cauza scabiei
Dacă este necesar, medicul poate prescrie o cremă împotriva mâncărimii

Poze scabie forum. Simptomele care îți indică infectarea pielii

Mâncărime crescută, mai ales noaptea este unul dintre primele simptome ale infecției. Erupțiile cutanate sub formă de pete roșii, vezicule mici, exfoliere a pielii sau toate cele 3 semne semnalează afecțiunea. Erupția poate arăta ca un coș sau poate fi aproape invizibilă.

Mâncărimea și erupțiile cutanate pot apărea oriunde pe corp, dar sunt cele mai frecvente pe degete, în special spațiul dintre ele, partea interioară a încheieturilor, coate, axile, pliuri ale pielii, zona din jurul mameloanelor, mai ales la femei, circumferința taliei și abdominale, fese și pe zona de sub genunchi. De asemenea, la unele persoane apar și durerile de cap.

mana unui copil care sufera de scabie
Antihistaminicele orale pot reduce mâncărimea

În scabia crustaceelor, unul sau mai multe dintre aceste locuri pot dezvolta crustacee dense cenușie pe piele. Când scabia apare la un copil sub 3 ani, erupția poate fi găsită pe cap, față, gât, mâini sau picioare. Adulții și copiii mai mari de obicei nu dezvoltă erupții cutanate în aceste zone.

Mâncărimea poate continua timp de câteva săptămâni chiar și după tratamentul cu succes al scabiei. Încercați să nu zgâriați aceste locuri. Scărpinatul poate duce la răni și infecții ale pielii.

Cum poate fi diagnosticată scabia. Cele mai eficiente metode pentru tratamentul disconfortului

Scabia poate fi diagnosticată de un medic sau de o asistentă. Veți fi întrebat despre simptomele dumneavoastră și pielea dumneavoastră va fi examinată pentru erupții cutanate. Pielea poate fi, de asemenea, răzuită pentru a căuta acarienii scabiei la microscop.

Antihistaminicele orale pot reduce mâncărimea. Antihistaminicele pot fi cumpărate fără prescripție medicală de la orice farmacie. Doza necesară este indicată în instrucțiunile de utilizare atașate la ambalajul acestui medicament. Pentru a determina doza pentru a reduce mâncărimea la un copil cu scabie, ar trebui să consultați un medic.

persoana care are eruptii cutanate pe mana din cauza scabiei
În scabia crustaceelor, unul sau mai multe dintre aceste locuri pot dezvolta crustacee dense cenușie pe piele

Dacă este necesar, medicul poate prescrie o cremă împotriva mâncărimii. De asemenea, un medic sau o asistentă poate prescrie medicamente pentru a ucide acarienii scabiei. Acesta poate fi un medicament topic, care se aplică pe piele sub formă de loțiune sau cremă, un medicament oral, care trebuie înghițit sau ambele.

Adulții și copiii mai mari ar trebui să aplice crema sau loțiunea de la degetele de la picioare până la gât, astfel încât un strat de medicament să acopere întreaga piele. Pentru sugari și copii cu vârsta sub 3 ani, medicamentul este aplicat pe întregul corp, inclusiv pe cap și gât. Preparatul topic este sigur pentru copiii cu vârsta peste 2 luni. Daca bebelușul nu are încă 2 luni, contactați medicul copilului. Pentru tratarea copiilor se poate folosi și polen crud.

Din moment ce ai observat după poze că suferi de scabie pe forum aplică medicamentul pe pielea rece și uscată. Nu aplicați medicamentul imediat după o baie sau un duș. Acesta trebuie pus pe piele într-un strat subțire și lăsat timp de 8-14 ore. După 8-14 ore, spălați produsul prin duș sau baie. Majoritatea oamenilor vor trebui să aplice de 2 sau mai multe ori, la 1 săptămână, pentru a ucide toți acarienii.

persoana care are eruptii cutanate pe mana din cauza scabiei
Mâncărime crescută, mai ales noaptea este unul dintre primele simptome ale infecțieiAdauga un comentariu