Sanatate

Poziții de dormit pentru sciatică. Recomandările specialiștilor pentru ameliorarea durerilor de nerv sciatic

Publicat: 11 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poziții de dormit pentru sciatică. Recomandările specialiștilor pentru ameliorarea durerilor de nerv sciatic
Dacă te confrunți cu dureri de nerv sciatic, somnul poate fi o adevărată provocare.

Multe persoane vor să afle care sunt cele mai bune poziții de dormit pentru sciatică. În cazul celor care se confruntă cu dureri cauzate de nervul sciatic, somnul poate reprezenta o adevărată provocare și poate declanșa suferințe greu de imaginat. Iată recomandările specialiștilor pentru ameliorarea durerilor de nerv sciatic.

Poziții de dormit pentru sciatică

Nervut sciatic este cel mai lung nerv din corpul uman și poate provoca dureri greu de suportat dacă acesta este deteriorat. Durerea pornește din zona lombară și se poate extinde la nivelul feselor, picioarelor, gambelor și chiar la nivelul labei piciorului.

În cazul persoanelor care suferă de sciatică, somnul poate reprezenta o adevărată provocare. Există câteva poziții de somn recomandate de către medici pentru a ameliora durerile de nerv sciatic. De asemenea, există și câteva remedii pentru calmarea nervului sciatic.

Se recomandă folosirea unor comprese reci aplicate pe zona dureroasă, de câteva ori pe zi. Compresele calde pot fi și ele eficiente dacă durerile nu sunt așa de puternice. Dacă durerea de nerv sciatic persistă, se alternează compresele reci cu cele calde.

Eficiente sunt și vitaminele pentru nervul sciatic. Vitaminele din grupul B ameliorează durerea și inflamația. Se recomandă și consumul de alimente care conțin vitamine din grupul B, precum carnea albă, roșie, peștele, ouăle, lactatele, legumele. În cazul în care durerile de nerv sciatic se accentuează, se recomandă consultul de urgență a unui medic specialist pentru a primi tratamentul corespunzător.

Care sunt cele mai bune poziții de somn pentru ameliorarea durerilor de nerv sciatic

Dacă te confrunți cu dureri de nerv sciatic, somnul poate fi o adevărată provocare. De aceea, este bine să știm care sunt pozițiile de odihnă recomandate pentru ameliorarea durerilor și a disconfortuluii. Somnul pe o parte este recomandat în acest caz.

Persoana cu dureri de nerv sciatic trebuie să se așeze pe o parte, cu partea dureroasă în sus. De asemenea, se mai poate pune o pernă între picioare, iar genunchii să fie ușor îndoiți. Astfel, coloana vertebrală va sta într-o poziție neutră, fără a se pune presiune pe nervul sciatic. Medicii recomandă și poziția fetală, cu genunchii strânși la piept pentru a reduce intensitatea durerii de sciatică, provocată de o hernie de disc.

Persoanele cu dureri de nerv sciatic pot dormi și pe spate, cu o pernă sub genunchi pentru a asigura o distribuție egală a greutății la nivelul spatelui. Pe lângă pozițiile de dormit, perna și salteaua sunt la fel de importante. Perna cu spumă de memorie și salteaua cu fermitate potrivită sunt ideale pentru cei care suferă de dureri de nerv sciatic. Anumite poziții de dormit pot agrava durerea de spate așa că trebuie să fim atenți la postura din timpul somnului.

O poziție nepotrivită de somn poate pune presiune pe zona lombară, pe coloana cervicală sau pe șolduri, accentuând durerile. De aceea, este important să știm care sunt cele mai bune poziții de dormit și cum putem ameliora suferințele. Sunt și poziții de somn care trebuie evitate. De exemplu, dormitul pe burtă va accentura durerile și va crea și disconfort la nivelul gâtului din cauza poziției de somn.

Adauga un comentariu