Culinar

Prăjitură cu foi de napolitană și budincă. Un desert perfect pentru masa de sărbătoare gata in 15 minute

Publicat: 12 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu foi de napolitană și budincă. Un desert perfect pentru masa de sărbătoare gata in 15 minute
Pregătirea acesteia necesită doar 3 ingrediente și 15 minute din timpul tău

Atunci când nu ai timp să faci o un tort deosebit și complicat o rețetă de prăjitură cu foi de napolitană și budincă îți vine în ajutor. Pregătirea acesteia necesită doar 3 ingrediente și 15 minute din timpul tău. Acest tip de desert este destul de popular și foarte simplu, deoarece se face cu prăjituri de vafe pre-făcute. Prăjitura se dovedește a fi delicioasă și chiar și un copil se poate descurca cu pregătirea ei, deoarece nu este nevoie să coaceți nimic.

Pentru a pregăti deliciosul desert veți avea nevoie de următoarele ingrediente. Astfel, trebuie să folosiți cruste de vafe dreptunghiulare în cantitate de 140g, aproximativ 7 bucăți și o crustă pentru decorare. De asemenea, pentru cremă vei avea nevoie de lapte condensat fiert în cantitate de 370g. La cremă trebuie să mai adăugați și 115 gr de unt.

Prăjitură cu foi napolitană și budincă. Instrucțiuni de gătit

Pentru cremă, combinați laptele condensat și untul într-un bol. Ambele produse trebuie să fie la temperatura camerei, așa că scoateți-le din frigider din timp. Unele gospodine se gândesc dacă pot să excludă untul din cremă. Marii bucătari spun că da, se poate. Dar atunci veți avea nevoie de mai mult lapte condensat, ceea ce înseamnă că va trebui să-l adăugați la fel de mult ca și cum ați adăuga untul.

De asemenea, gospodinele se întreabă dacă pot folosi o altă cremă pentru această prăjitură. Teoretic, da. Dar nu e recomandat, pentru că laptele condensat fiert și untul este crema ideală pentru această prăjitură. Această cremă face prăjiturile moi, dar crocante, în timp ce cremele lichide, cum ar fi crema din smântână, vor îmbiba prăjiturile. Iar aceasta va fi pur și simplu neplăcută de mâncat.

Din moment ce ai pregătit crema se unge fiecare foaie de napolitană cu budincă, inclusiv cel de deasupra. Pentru a decora prăjitura fărâmițați cu mâna sau cu un blender o foaie de napolitană colorată rămasă în plus până. Aceasta se presară peste prăjitura finală și se pune în frigider pentru 30-60 de minute pentru a permite cremei să se întărească și prăjiturii să se înmoaie. De asemenea, puteți decora prăjitura cu nuci tocate sau ciocolată rasă în locul crustei de vafe.

De ce acest desert este atât de adorat de către majoritatea gospodinelor? Cum să alegi corect ingredientele?

Este bine să știi că prăjiturile pregătite din foile de napolitane cumpărate din magazin sunt adorate de către gospodine din mai multe motive. Pregătirea foilor acestora economisesc timp și nu trebuie să fie coapte. Acesta poate fi factorul decisiv. Unii oameni sunt foarte pasionați de bazele de vafe. În orice caz, este un fel de mâncare demn de a fi pus pe masa de sărbătoare.

De cele mai multe ori, în orice magazin puteți să cumpărați foile de napolitane. Pe ambalajul acestora este menționat 130 gr. Aceasta este greutatea produselor semipreparate proaspăt scoase din ambalajul sigilat. Dar, în general, nu asta e ideea. Folosiți atâtea prăjituri, ca număr de bucăți și greutate, câte aveți avea nevoie. De cele mai multe ori, se folosesc 7 foi cu un diametru de aproximativ 22 cm.

Pentru ca o prăjitura cu foi de napolitană și budincă să iasă perfect trebuie să alegeți cele mai bune ingrediente. Astfel, foile trebuie să fie pregătite din făină, apă, ulei de floarea-soarelui, sare, agent de fermentare și emulgator. Este important ca foile să nu conțină zahăr vanilat, acestea trebuie să aibă o aromă și un gust neutru.

Adauga un comentariu