Culinar

Prăjitură cu mac și nucă de cocos. Un desert irezistibil pe placul tuturor

Publicat: 21 iul. 2022
Prăjitură cu mac și nucă de cocos. Un desert irezistibil pe placul tuturor
Prăjitura cu mac și nucă de cocos este îndrăgită de toată lumea

Prăjitura cu mac și nucă de cocos este un desert irezistibil. Aceasta este simplă de pregătit, cu toate că aveți nevoie de ceva mai multe ingrediente. Din cantitățile menționate veți obține o tavă de 36×28 centimetri. 

Rețeta are o aromă bogată de vanilie. Mai mult de atât, este gata în doar 60 de minute. Un alt desert extrem de gustos este și prăjitura cu brânză și griș.

Prăjitură cu mac și nucă de cocos, ingrediente

Prăjitura cu mac și nucă de cocos mai este cunoscută și sub denumirea de Tosca. Aceasta este una printre preferatele bunicii. Este extrem de delicioasă și aromată. Pentru o tavă de 36×28 centimetri veți avea nevoie pentru blat de 220 grame de zahăr, 3 linguri de făină, un praf de sare, 100 grame de nucă, 120 semințe de mac și 8 albușuri. Pe lângă blatul acesteia, veți mai avea nevoie să pregătiți și o cremă de vanilie. Aceasta se va găti din 180 grame de zahăr 400 mililitri de lapte, 2 linguri de extract de vanilie, 300 grame de unt de 82 la sută grăsime, 8 gălbenușuri și 40 grame de amidon. 

Glazura prăjiturii se va face din 2 linguri de ulei de cocos și 200 grame de ciocolată neagră. De asemenea, veți mai avea nevoie și de 200 grame de biscuiți și 200 mililitri de cafea. Untul pentru crema de vanilie trebuie să ajungă la temperatura camerei, înainte de folosire. Nu trebuie să vă sperie lista de ingrediente. Prăjitura este destul de simplă și se prepară ușor.

Cum preparați cel mai delicios desert

Înainte de toate va trebui să preîncălziți cuptorul la 180 de grade și să tapetați tava cu unt și făină. Albușurile se vor bate spumă cu un praf de sare, apoi se adăugă treptat zahărul în timp ce amestecați. La final, trebuie să obțineți o spumă tare și lucioasă. Ulterior, se vor încorpora macul, cocosul și făina, cu ajutorul unei spatule prin mișcări de sus în jos. Compoziția se va pune în tavă și se va lăsa la copt timp de 22-25 de minute. După ce este gata, blatul se va scoate și se va lăsa la răcit pe un platou. Între timp vei pregăti crema de vanilie. Într-o oală se vor amesteca gălbenușurile și zahărul până se vor deschide la culoare. Ulterior, se va încorpora și amidonul, iar la final se toarnă laptele fierbinte. Acesta se adaugă în reprize și se amestecă bine după fiecare. 

Oala se va pune pe foc mediu și se lasă până ce crema se va îngroșa. În timpul respectiv, va trebui să amestecați continuu. După ce este gata, cratița va fi acoperită cu o folie alimentară, apoi crema se va lăsa la răcit. Ulterior, se va adăuga și extractul de vanilie și se mixează până ce devine cremoasă. Untul va trebui mixat până va deveni spumos, cu câte o lingură din compoziția anterioară. Crema de vanilie se va întinde peste blatul răcit. Biscuiții se vor înmuia în cafea, apoi vor fi puși peste prăjitură. Aceasta se va lăsa timp de 20 minute la rece. Între timp pregătiți glazura de ciocolată. Se vor topi cuburile pe aburi și se vor amesteca cu uleiul de cocos. Prăjitura va fi acoperită de glazură, apoi se va lăsa din nou la frigider pentru a se întări.

Prăjitura cu mac și nucă de cocos este îndrăgită de toată lumea. Aceasta se pregătește în aproximativ 60 de minute. Un desert asemănător gustos este și cel din biscuiți picnic.
Adauga un comentariu