Culinar

Prăjitură cu brânză de vaci și griș. Două rețete irezistibile ce se prepară în doar 30 de minute

Publicat: 13 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu brânză de vaci și griș. Două rețete irezistibile ce se prepară în doar 30 de minute
Prăjitura cu brânză de vaci și griș este o rețetă simplă ce poate fi preparată în doar 30 de minute

Prăjitura cu brânză de vaci și griș poate fi adaptată după preferințele fiecăruia. Aceasta se poate prepara cu foi sau compoziția poate fi turnată direct în tava de copt. Cele două rețete sunt irezistibile și sunt gata într-un timp foarte scurt. 

Dacă sunteți în căutarea unui desert ușor de gătit și gustos pentru musafiri, desertul este ideal. O altă prăjitură ce nu trebuie ratată este pandișpanul cu brânză de vaci și stafide.

Cum se prepară prăjitura cu brânză de vaci și griș

Prăjitura cu brânză de vaci și griș este o rețetă simplă ce se prepară în doar o jumătate de oră. Aceasta are consistența unei budinci, având un blat extrem de moale, bogat în brânză. Pentru prepararea desertului veți avea nevoie de 2 ouă, 3 linguri de griș, 100 grame de stafide, o esență de vanilie, 600 grame de brânză de vaci de 6 la sută grăsime, 100 mililitri de lapte, 2 linguri de făină, 4 linguri de zahăr, unt și pesmet. Mai întâi se va amesteca laptele împreună cu grișul, apoi compoziția se va lăsa pentru 10 minute până ce pregătiți restul ingredientelor. Într-un bol se vor pune brânza de vaci, ouăle, esența de vanilie și făina. 

Acestea se vor mixa pentru câteva minute până ce se va obține o cremă fină. Ulterior, se va turna laptele peste compoziția obținută și se amestecă timp de un minut. Stafidele se vor încorpora la final. Veți pregăti o formă de copt de circa 18-20 de centimetri, ce va fi unsă în prealabil cu unt și presărată cu pesmet. Crema se va turna în tavă, apoi se va unge cu un gălbenuș pentru a fi mai rumenă. Prăjitura cu brânză de vaci și griș se va lăsa pentru 35-40 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Aceasta se servește de regulă rece cu un topping, frișcă sau înghețată de căpșuni de casă. 

Prăjitură cu foi și brânză de vaci, un desert delicios și simplu

O altă rețetă cu brânză de vaci și griș pentru care puteți opta este cea cu foi. Desertul se prepară rapid și este irezistibil pentru musafiri. Prăjitura se mănâncă cât ați clipi. Pentru foile acesteia veți avea nevoie de 130 grame de unt, 50 grame de zahăr, un ou, 400 grame de făină și o jumătate de plic de praf de copt. Mai întâi se va topi untul și se lasă pentru câteva momente la răcit. Ulterior, se va amesteca cu zahărul, făina, praful de copt și un ou bătut bine. Va trebui să obțineți o compoziție omogenă, ce va fi împărțită în jumătate. Fiecare va fi împachetată într-o folie alimentară, apoi va fi lăsată la rece timp de 30 minute. 

Între timp veți prepara umplutura. Ingredientele necesare pentru aceasta sunt 3 ouă, o linguriță esență de vanilie, 100 grame de stafide, 500 grame de brânză de vaci, 2 linguri de griș și 100 grame de zahăr. Într-un bol se va pune brânza scursă împreună cu ouăle bătute, esența de vanilie și zahărul. Acestea se vor amesteca până veți obține o cremă fină, apoi se vor adăuga și stafidele. Se va întinde o foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi o veți înțepa din loc în loc cu o furculiță. Se va presăra o lingură de griș, apoi se va turna compoziția cu brânză de vaci și se nivelează. Deasupra acesteia se va pune și restul cantității de griș, apoi se întinde și cea de-a doua foaie. Desertul se va lăsa la cuptorul preîncălzit timp de 40 minute. După ce este gata, se va pudra cu zahăr vanilat. 

Prăjitura cu brânză de vaci și griș este o rețetă simplă ce poate fi preparată în doar 30 de minute. Aceasta este extrem de delicioasă și îndrăgită de către musafiri și cei mici. 

Adauga un comentariu