E sezonul citricelor. Vin şi sărbătorile de iarnă. Ideal este să le combinăm. Cum anume? Simplu: facem o prăjitură cu portocale. E super simplu, dar arată aşa de bine. Este perfectă pentru Craciu sau revelion. Aşa de bine arată, că nici măcar nu mai ai nevoie să prepari vreo glazură de vanilie sau de ciocolată pentru ea.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele, să pui feliile de portocală în tavă, să le acoperi cu compoziţia pregătită, apoi să dai totul la cuptor. Dar hai să vedem reţetă de prăjitură cu portocale detaliat.
Ingrediente:
- 3-4 portocale
- 4 ouă
- 270 gr zahăr
- 3-4 linguri zahăr brun
- 330 faina
- 1 plic de praf de copt
- circa 90 ml ulei de măsline
- 220 ml suc de portocale
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Mai întâi bate bine ouăle cu zahăr şi incoropreaza în ele coaja rasă de la lămâie şi de la o portocală. Adaugă apoi sucul de portocale. Omogenizează. Trece faina şi praful de copt prin sită, ca să nu aibă cocoloaşe, şi pune-le şi pe ele peste ouăle. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Presara în ea zahărul bunr.
Părţile laterale ale tăvii unge-le cu unt şi presara faina peste ele. Spală celelalte portocale şi feliaza-le. Ca să nu fie amare, îndepărtează marginea albă. Pune feliile de portocală în tavă. Acoperă-le cu aluatul preparat anterior. Baga tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru circa 40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Scoate tava din cuptor şi lăsa-o să se răcească. Apoi răstoarn-o cu grijă. Înainte de servire presara zahăr pudră.