Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert cremos, rafinat și aromat, putem face prăjitura deliciu de ciocolată. Aceasta merge de minune la orice masă și la orice ocazie alături de alte deserturi. Prăjitura deliciu este pe placul multora dintre noi și se face după rețeta marilor cofetari. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert savuros.
Prăjitura deliciu de ciocolată
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, spectaculoase și gustoase. Pentru iubitorii de deserturi cu multă cremă ideală este prăjitura deliciu cu ciocolată. Aceasta se face rapid, cu câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Putem pregăti pentru acest desert un blat pufos cu nucă, pe care îl putem însiropa. Prăjitura deliciu cu ciocolată poate fi ornată cu fulgi de cocos, cu o glazură fină de ciocolată sau cu un sos caramel aromat. Rețeta poate fi adaptată după preferințe.
La fel de bine putem să îi impresionăm pe cei dragi cu prăjitura Cabana cu frișcă, blat însiropat și umplutură cu ciocolată și nucă. Prăjitura Cabana și prăjitura deliciu cu ciocolată sunt ideale de pregătit la mesele festive. Prăjitura Cabana este ideală în weekend, fie că avem musafiri, fie că dorim să ne răsfățăm cu un desert rafinat. Pentru iubitorii de delicii cu multă cremă și blat pufos sau foi fragede, această prăjitură este alegerea perfectă.
Rețeta cu care vom pregăti un desert perfect
Pentru prăjitura deliciu cu ciocolată vom avea nevoie de 250 g de nuci măcinate, 200 g de zahăr, 100 ml de apă, 7 ouă, 3 linguri de cacao și vanilie, ingrediente necesare pentru blat. Pentru cremă vom folosi 4 ouă, 4 linguri de zahăr, o cană cu lapte, 12 linguri de cacao, 1 pachet de unt și ciocolată simplă cu lapte.
Mai întâi vom pregăti blatul pentru prăjitură. Într-o cratiță se pun toate ingredientele pentru blat, inclusiv nuca măcinată și se pune compoziția la fiert până când se topește zahărul. Când este gata se ia compoziția de pe foc, se adaugă gălbenușurile cu 3 lingurri de cacao și esența de vanilie apoi se încorporează și albușurile. Compoziția de blat se toarnă într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt și se coace blatul timp de o oră.
Între timp vom pregăti crema de ciocolată. Într-o cratiță se pun ouăle cu laptele, cacao, și untul și se amestecă ușor la foc mic. Ciocolata se răzuiește apoi se adaugă în cratiță. Se amestecă bine până crema capătă textura dorită.
Se taie blatul și se pune un strat de cremă pe primul blat apoi se așază al doilea blat și se adaugă restul de cremă. La final, se pun fulgi de cocos și nuci caramelizate apoi se pune prăjitura la frigider timp de câteva ore. După aceea se scoate și se porționează pentru a fi servită.
Prăjitura deliciu cu ciocolată este rafinată, gustoasă și nu trebuie să lipsească de la mesele festive. Acest desert îi va cuceri pe cei dragi. Prăjiturile cu ciocolată sunt savuroase și ideale de servit la orice ocazie și la orice masă. Rețetele sunt inedite și pot fi adaptate după preferințe.