Culinar

Prăjitura „Fanta” fără brânză de vaci. Iată cum poți pregăti un desert savuros pe placul întregii familii

Publicat: 18 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Prăjitura „Fanta” fără brânză de vaci este la fel de delicioasă ca și rețeta originală. În schimb, aceata este mult mai ușor de pregătit, fiind fără coacere. Pentru blatul desertului se vor folosi biscuiți, iar crema va fi din mascarpone. Glazura rețetei este indicată să fie prepară din suc natural de portocale. 

Dacă vă doriți un desert simplu și savuros, prăjitura „Fanta” este alegerea ideală. Aceasta se prepară în doar câțiva pași simpli și nu trebuie coaptă la cuptor.  O altă prăjitură gustoasă cu glazură de cacao este și negresa de post măsurată cu cana. 

Ingredientele necesare pentru prăjitura „Fanta” fără brânză de vaci

Rețeta de prăjitura „Fanta” fără brânză de vaci nu necesită coacere. Aceasta este pe bază de biscuiți, mascarpone, suc de portocale și budincă. Desertul se pregătește rapid, ușor, iar ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui. La final, veți obține circa 12 porții de prăjitura. Pentru blatul rețetei veți avea nevoie de 100 grame unt și 600 grame de biscuiți cu cacao. 

Crema se va realiza din 200 grame de zahăr, 500 grame de mascarpone, 250 grame de unt și vanilie măcinată. Pentru glazură se va face o budincă din 50 grame de zahăr, 750 mililitri suc de portocale Fanta și 2 plicuri de budincă de vanilie. Untul utilizat pentru cremă și blat va trebui să fie la temperatura camerei sau poate fi topit, apoi amestecat cu restul ingredientelor. De asemenea, pentru ca prăjitura să fie mult mai sănătoasă și mai savuroasă este recomandat să folosiți suc de portocale natural, dar puteți opta și pentru cel cumpărat. Vanilia măcinată poate fi înlocuită cu o păstaie, esență sau extract de vanilie.

Cum pregătești prăjitura „Fanta”

Mai întâi de toate veți mărunți biscuții din cacao pentru blat. Aceștia se pot pune într-o pungă, apoi cu ajutorul unui sucitor îi veți zdrobi. Pentru a vă fi mai ușor puteți utiliza un robot de bucătărie. Ulterior, se vor amesteca cu 100 grame de unt până ce se obține o compoziție omogenă. Blatul se va pune într-o tavă tapetată cu folie alimentară, se nivelează, apoi se lasă la rece timp de 10 minute. Este indicat să utilizați un vas cu dimensiunile de 25 x 35 centimetri. Între timp veți pregăti crema prăjiturii. Într-un bol se va mixa zahărul împreună cu untul și se adaugă treptat câte o lingură de mascarpone. La final, se pune și vanilia și se amestecă din nou. 

Crema obținută se toarnă peste blatul din biscuiți, apoi se mai lasă pentru încă 10 minute la frigider. Glazura prăjiturii va fi pregătită prin amestecarea unei cantități mici de suc de portocale cu praful de budincă. Restul lichidului se va pune la fiert împreună cu zahărul. Când va ajunge la punctul de fierbere, se va adăuga budinca diluată, apoi se lasă pe foc pentru 2 minute maxim. Între timp se va amesteca continuu pentru ca compoziția să nu se prindă de tigaie. Trebuie să aveți grijă să nu se formeze cocoloașe. Se va lăsa puțin la răcit, apoi se toarnă peste crema prăjiturii. La final, se introduce din nou la frigider și se lasă pentru 5 ore pentru a se întări. 

Rețeta de prăjitura „Fanta” fără brânză de vaci este o alegerea ideală când aveți musafiri. Aceasta este foarte aspectuoasă datorită glazurii din suc de portocale și este pe placul întregii familii. Un alt preparat la fel de delicios ce nu necesită copt este și salamul de biscuiți fără margarină. 

Adauga un comentariu