Prima pagină » Culinar » Prăjitura Indiană – Rețeta pentru un desert aromat, ușor de făcut și cu adevărat spectaculos

Prăjitura Indiană – Rețeta pentru un desert aromat, ușor de făcut și cu adevărat spectaculos

03 dec. 2025, 09:04,
Redacția BZI în Culinar

Prăjitura Indiană este un desert cu arome intense, exotice și texturi bogate, perfect pentru cei care vor să încerce ceva diferit și delicios.

Aceasta este una dintre cele mai vechi rețete din cofetărie, cu frișcă adevărată, sirop aromat și cu o glazură delicioasă.

Rețeta pentru o prăjitură Indiană

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 3 ouă cu 60 de grame de gălbenuș separat de 90 grame de albuș, de 30 grame de zahăr și de 22 de grame de zahăr tos, de 60 grame de făină, de un praf de sare și de 20 grame de apă rece. Pentru strat vei avea nevoie de 150 grame de gem de caise și opțional, de 20 ml lichior de portocale.

Pentru glazură vei avea nevoie de 200 grame de fondant alb de cofetărie și de 100 grame de ciocolată amăruie cu minim 70% cacao. Pentru frișcă vei avea nevoie de 300 ml de smântână dulce pentru frișcă cu minim 30% grăsime, rece, de la frigider și de 15 grame de zahăr pudră vanilat.

Începe prin a separa albușurile și pune-le în bolul robotului de bucătărie, apoi cântărește zahărul tos și pregătește sarea. În alt bol pune gălbenușurile împreună cu 8 grame de zahăr vanilat și 20 grame de apă. Din făină scoate 15 grame și pune-o peste gălbenușuri, apoi mixează totul bine cu un tel de mână.

Bate spumă albușurile cu un praf de sare și când devin ferme, adaugă și zahărul și continuă baterea până când obții o spumă densă. Află cum poți să faci și o prăjitură Dubai.

Adaugă un sfert din spumă peste mixul de ouă și amestecă cu telul, lucru care va ajuta ulterior la înglobarea restului de spumă.

Care sunt pașii următori

Continuă să adaugi și restul de spumă, însă trebuie înglobat cu delicatețe pentru a nu pierde aerul. Adaugă ultima făina, cernută și pusă deodată. Poți schimba telul cu o spatulă din silicon și să încorporezi delicat făina, cu mișcări largi.

Transferă compoziția într-un poș cu dui rotund, apoi pregătește o tavă mare tapetată cu hârtie de copt și modelează cu poșul 20 de forme pentru viitoarele coji pentru Indiene. Dacă le faci prea mici inițial, poți reveni cu poșul și le completa.

Adaugă-le în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius și lasă-le la copt pentru aproximativ 15 minute. Încălzește gemul de caise la microunde și trece-l apoi printr-o sită foarte deasă. Cu o pensulă moale glasează capacele indienelor cu gem de caise.

Lasă tava cu cojile unse cu gem aproximativ 1-2 ore pentru a forma o peliculă ce va acționa ca o barieră și ca o fundație pentru glazură. Pune fondantul la topit pe baie de abur, apoi pregătește și ciocolata amăruie. Când acesta s-a topit, adaugă ciocolata și dă vasul de pe foc. Amestecă bine până obții o glazură omogenă, las-o la răcorit și ia câte indiană și toarnă peste ea glazură din belșug.

Prepară și frișca, apoi umple indienele direct pe platoul de servire și acoperă-le cu căpăcelele corespunzătoare. Află cum poți să faci și o prăjitură cu mandarine.

Prăjitura Indiană este un desert cu adevărat deosebit, ce merită cu siguranță încercat măcar o singură dată.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
06 decembrie 2025
06 decembrie 2025