Prima pagină » Culinar » Prăjitura Regina Maria, după rețeta veche. Iată cum să prepari acest desert rafinat!

Prăjitura Regina Maria, după rețeta veche. Iată cum să prepari acest desert rafinat!

05 feb. 2025, 12:11,
Redacția BZI în Culinar

Prăjitura Regina Maria făcută după rețeta veche este un desert compus dintr-un blat pufos și umed de pandișpan umplut cu straturi generoase de cremă de unt cu ciocolată și acoperită de o glazură delicioasă. Această prăjitură este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, iar pregătirea acesteia reprezintă o ocazie minunată de a-i impresiona pe toți cei dragi.

Dacă ai poftă de o prăjitură care să-ți răsfețe papilele gustative sau vrei să-ți impresionezi musafirii, trebuie neapărat să încerci această rețetă. Prăjitura Regina Maria este absolut delicioasă și, cu siguranță, îi vei da pe spate și pe cei pretențioși.

Prăjitura Regina Maria, după rețeta veche

Dintre toate deserturile, prăjiturile făcute după rețete vechi, transmise din generație în generație, au un gust aparte. Este și cazul acestei prăjituri, Regina Maria, un desert deosebit pe care îl cunosc bunicile noastre și chiar străbunicile.

Rețeta originală se găsește doar în cărți de bucate foarte vechi sau în caietele cu rețete ale bunicilor noastre. Variantele de rețete de pe internet sunt apropiate de rețeta originală și respectă modul de preparare și gustul ce a fost atât de popular în urmă cu zeci de ani.

Pentru primul blat vei avea nevoie de 6 ouă; 7 linguri zahăr; 2 linguri apă și 7 linguri făină, iar pentru cel de al doilea blat vei avea nevoie de 6 ouă; 250 g zahăr; 150 g nucă de cocos și 2 linguri făină.

La cremă vei avea nevoie de 6 gălbenușuri; 12 linguri zahăr pudră; 300 g unt și esență de vanilie, iar pentru glazură 150 g zahăr pudră; 2 linguri cacao; 3 linguri apă și 3 linguri ulei.
Pentru primul blat, se bat spumă albușurile cu zahărul și două linguri de apă.

Când s-a format o spumă, încorporează treptat gălbenușurile și făina, câte o lingură, amestecând de jos în sus. Se toarnă blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se da la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Pentru al doilea blat, separă ouăle și păstrează gălbenușurile pentru cremă. Se bat albușurile spumă, împreună cu zahărul. Când s-a format o spumă consistentă, se adaugă fulgii de cocos și făina, amestecând cu grijă. Se coace blatul într-o tavă cu aceleași dimensiuni ca și prima.

Cum se prepară crema

Lasă ambele blaturi să se răcească la temperatura camerei, timp în care te poți ocupa de cremă. Prin urmare, se pun gălbenușurile cu 8 linguri de zahăr pudră într-un bol, deasupra unui vas cu apă care fierbe încet. Amestecă la bain marie, până când crema se îngroașă. Lasă să se răcească și, între timp, bate untul cu mixerul și cu restul de 4 linguri de zahăr.

Adaugă esența de vanilie și amestecă cu crema de gălbenuș, care s-a răcit între timp. Pentru asamblarea prăjiturii, întinde crema peste primul blat în strat uniform, apoi adaugă blatul cu cocos și presează ușor.

În cazul în care îți dorești să obții un gust deosebit, poți alege să personalizezi prăjitura Regina Maria pentru a satisface diverse gusturi și preferințe. Poți adăuga ingrediente precum nuci mărunțite, alune sau fistic pentru a intensifica aroma și a aduce o textură crocantă sau poți îmbogăți crema cu esență de vanilie, coajă de portocală sau lămâie, pentru a adăuga arome proaspete și rafinate.

Pentru glazură, se pune cacaoa, zahărul și apa pe foc și amestecă până când se topește zahărul. Oprește focul și adaugă uleiul, apoi amestecă bine și toarnă glazura peste prăjitură. Decorează cu fulgi de cocos și servește prăjitura Regina Maria făcută după rețeta veche, imediat după ce s-a răcit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`