Culinar

Prăjitură tăvălită în nucă. Un deliciu pentru mofturoși

Publicat: 02 oct. 2020
imagine cu reteta de prajitura tavalita in nuca
Poți folosi fie nucă de cocos, fie nucă măcinată

Vrei ceva bun să mănânci zilele acestea? Te-ai săturat de gustul de chimicale, de nelipsit din multe prăjituri din comerţ? Atunci încearcă, în afară de clasicele fursecuri de casă, o reţetă de prăjitură tăvălită în nucă de cocos. Este delicioasă şi e gata în maxim o oră.

Nu te speria că ai ingrediente şi pentru blat, şi pentru glazură. Reţeta este mult mai uşoară decât crezi. Trebuie să ai doar puţină răbdare. Iată care este modul de preparare:

Ingrediente pentru blat:

  • 370 g făină albă
  • 2 ouă
  • un plic praf de copt
  • 120 g zahăr
  • 2 linguriţe de zahăr vanilat
  • 220 ml lapte
  • 60 g unt

Ingrediente pentru glazură:

  • 220 ml lapte
  • 200 g unt
  • 5 linguri cacao
  • 200 g zahăr
  • o esență de rom
  • 1/2 tabletă de ciocolată de menaj cu lapte

Ingrediente pentru decor:

  • 150 grame cu nucă măcinată
  • nucă de cocos din belşug

Mod de preparare blat pentru prăjitură tăvălită în nucă:

Mai întâi se bate untul spumă, apoi se adauga zahărul vanilat şi zahărul şi se omogenizează. Se adauga ouăle, iarăşi se amesteca, după care se încorporează laptele la temperatura camerei. Iarăşi se omogenizează. Urmează adăugarea în ploaie a fainii şi a prafului de copt.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pune în ea compoziţia omogenă, pregătită anterior. Se bagă în cuptorul încălzit la foc mediu, pentru aproximativ jumătate de oră. Se scoate apoi blatul de prăjitură tăvălită în nucă şi se lasă la răcit pe un grătar. Când e complet rece, se taie în cuburi mai mici.

Mod de preparare glazura:

Se topeşte untul, apoi se adauga zahărul. Se amestecă în compoziţie până când zahărul e topit complet. Se adauga ciocolată şi cacao. Iarăşi se amesteca, pentru că ciocolata să fie topită complet. Se adauga esenţa de rom şi laptele. Se obţine un sirop, care trebuie puţin lăsat la răcit.

Asamblare:

Se trece fiecare cub de aluat prin sirop, dar nu mult (ca să nu se îmbibe extrem de mult), apoi se tăvăleşte prin nucă de cocos sau nucă măcinată. Se pun cuburile pe un grătar, iar când sunt gata se pot transfera într-o farfurie.

Pentru serile de toamnă îți recomand și un tort de mere întregi.

În videoclipul de mai jos găseşti reţeta de prăjitură tăvălită prin cocos a Jamilei Cuisine:





Comentarii
Adauga un comentariu