Culinar

Prăjitură turnată cu mere și 3 ouă. Cea mai rapidă și ușoară rețetă pentru un desert adorat de întreaga familie

Publicat: 13 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură turnată cu mere și 3 ouă. Cea mai rapidă și ușoară rețetă pentru un desert adorat de întreaga familie
Apropo, dacă nu aveți la dispoziție ouă de găină, le puteți înlocui cu banane

Odată cu sosirea sezonului rece, gospodinele încep să pregătească cea mai delicioasă prăjitură turnată cu mere și 3 ouă. Această coptură parfumată și delicioasă va fi adorată de toată familia, fiind o alegere perfectă pentru o petrecere cu ceai. Desertul se pregătește extrem de rapid și ușor. Multe mămici și bunicuțe chiar implică și copiii în procesul gătirii.

Pentru a obține o prăjitură rumenă coaceți desertul cu mere și ouă la 180-200 de grade, dar nu mai mult. În cazul în care ridicați nivelul de temperatură la cuptorul electric riscați ca partea de jos să se ardă. Aveți grijă să gustați merele înainte de a le adăuga în desert. Astfel, veți ști exact de cât zahăr veți avea nevoie pentru aluat. Dacă preferați, puteți presăra puțin zahăr granulat peste prăjitură înainte de a o da la cuptor. Decojiți merele cumpărate din magazin, deoarece aproape toate sunt acoperite cu parafină pentru a nu se strica.

o prajitura turnata taiata cu mere pe o farfurie langa o cana cu ceai si mai multe fructe proaspete
Ulterior, turnați aluatul pregătit

Prăjitură turnată cu mere și 3 ouă. La ce temperatură trebuie copt deliciul culinar

Pentru a pregăti deliciul vei avea nevoie de ouă de pui 3 bucăți, 2 mere, o cană de făină de grâu și una de zahăr. De asemenea, vei avea nevoie de 2 vârfuri de cuțit de sare și de unt pentru a unge formele pentru copt.

Primul pas constă în a pregăti ingredientele. Bateți ouăle în castronul unui robot de bucătărie sau într-un castron înalt. Temperatura ouălor nu este atât de importantă. Nu este necesar să separați gălbenușurile de albușuri. Principalul lucru este ca ouăle să fie proaspete. După care se adaugă sarea și zahărul granulat.

o prajitura turnata taiata cu mere pe o farfurie
Ulterior, turnați aluatul pregătit

Apropo, dacă nu aveți la dispoziție ouă de găină, le puteți înlocui cu banane. Raportul pentru înlocuire este de 1:1. Se bat ouăle timp de 3-4 minute, până când se formează o spumă pufoasă și luxuriantă. Apoi se încorporează ușor făina de grâu cernută și se amestecă în amestecul bătut la viteză mică. Puteți face acest lucru cu o spatulă de silicon pentru a preveni scăparea bulelor de aer în aluat. Preîncălziți cuptorul la 180-200 de grade.

Cât timp trebuie ținută prăjitura în cuptor? Cum se pregătesc fructele pentru desert?

Ulterior, se curăță merele de coajă, se clătesc în apă, se taie felii și se îndepărtează semințele. Apoi se taie în felii de orice mărime. Gospodinele au accentuat faptul că cu cât feliile sunt mai puțin adâncite în aluat, cu atât vor crește mai mult în prăjitură atunci când se coace. Ungeți forma cu ulei vegetal în interior sau dacă doriți îl puteți înlocui cu unt topit.

o prajitura turnata cu mere pe o farfurie
Ulterior, se curăță merele de coajă, se clătesc în apă, se taie felii și se îndepărtează semințele

Ulterior, turnați aluatul pregătit. Așezați feliile de mere în orice ordine doriți, decorând după bunul plac. Se presară puțin zahăr granulat deasupra. Acest pas nu este obligatoriu. În cazul în care veți dori să vă decorați astfel prăjitura trebuie să fiți pregătit de faptul că merele ar putea avea un gust acru.

Așezați forma cu prăjitura turnata cu mere și 3 ouă în mijlocul cuptorului și coaceți tarta timp de 30-35 de minute, până când se rumenește ușor. Apoi se oprește focul și se întoarce forma pe o parte, lăsând-o în cuptor pentru încă 10-15 minute. Se scoate apoi prăjitura din cuptor și din formă și se servește alături de ceai sau cafea. O poți presăra cu zahăr pudră și apoi o poți tăia în felii.

o prajitura turnata cu mere pe o farfurie
Pentru a obține o prăjitură rumenă coaceți desertul cu mere și ouă la 180-200 de grade, dar nu mai mult
Adauga un comentariu