Culinar

Prăjituri ușor de făcut. Rețete delicioase pe placul tuturor

Publicat: 06 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjituri ușor de făcut. Rețete delicioase pe placul tuturor
Prăjiturile ușor de făcut, fără coacere și cu blat de biscuiți, sunt ideale la orice masă.

Dacă vrem să pregătim acasă adevărate delicii cu doar câteva ingrediente, putem opta pentru niște prăjituri ușor de făcut. Acestea au o aromă aparte și sunt gata cu doar câteva ingrediente. Pe lista prăjiturilor ușor de făcut se află cele fără coacere, cu blat de pișcoturi sau cu blat de biscuiți, dar și cele cu cremă și blat pufos. Iată câteva rețete delicioase pe placul tuturor.

Prăjituri ușor de făcut

Atunci când vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert savuros, aromat și rapid, putem alege câteva prăjituri ușor de făcut. Pe lista deserturilor simple și rapide se află prăjitura fără coacere cu ciocolată și frișcă, prăjitura cu blat de biscuiți și cremă de vanilie, prăjitura cu gem și aluat răzuit, prăjitura cu cremă de lămâie și cocos, tarta cu fructe și checul pufos cu lapte.

Rețetele de prăjituri ușor de făcut sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Aceste prăjituri sunt ideale la orice masă, chiar și la cele festive. Pentru iubitorii de deserturi rafinate și aromate putem face o prăjitură cu gem și bezea.

La fel de bine putem să îi surprindem pe cei dragi cu cea mai bună prăjitură cu lapte. Aceasta este cremoasă, fină și incredibil de aromată.

Prăjiturile de casă ușor de făcut sunt savuroase și cu siguranță vor fi apreciate de toți cei de la masă. Pentru aceste deserturi avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Rețete simple pentru deserturi irezistibile

Una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri ușor de făcut este cea de prăjitură fără coacere cu ciocolată și frișcă. Pentru aceasta vom avea nevoie de 250 ml de frișcă, 600 g de biscuiți cu cacao, 1 litru de lapte, 250 g de unt, 200 g de zahăr, 200 g de făină, 150 g de ciocolată, 50 g de cacao și esență de vanilie. Pentru însiroparea biscuiților vom folosi lapte, o lingură de miere și esență de vanilie.

Într-o cratiță se pune laptele împreună cu zahărul, pudra de cacao și făina apoi se amestecă foarte bine. Se fierbe totul la foc mic, iar când compoziția capătă textura unei budinci se adaugă untul și ciocolata. Se pune la final esența de vanilie și se ia de pe foc.

După aceea se pregătește compoziția în care vom însiropa biscuiții. Într-o oală cu 250 ml de lapte cald se toarnă esența de vanilie și mierea. Se amestecă foarte bine până când toate ingrefientele se omogenizează.

Într-o tavă întinsă se pune un strat de biscuiți apoi se toarnă din compoziția anterioară de însiropat. Se pune un strat generos de cremă apoi încă unul de biscuiți. Se procedează la fel până când se termină biscuiții și crema. Se pune un pic de frișcă deasupra pentru a orna prăjitura apoi se dă la frigider pentru câteva ore. După aceea, se scoate prăjitura de la rece și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță acest desert va fi o încântare pentru toți cei de la masă.

Prăjiturile ușor de făcut, fără coacere și cu blat de biscuiți, sunt ideale la orice masă. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Adauga un comentariu