Actualitate

Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost dați afară de Florin Cîțu. Subprefectul ieșean Ștefan Tănasă a rămas fără loc de muncă

Publicat: 09 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost dați afară de Florin Cîțu. Subprefectul ieșean Ștefan Tănasă a rămas fără loc de muncă
Florin Cîţu a fost criticat în şedinţa de Birou Politic Naţional, reuniune la care preşedintelui PNL i-a fost reproşat modul cum a negociat împărţirea prefecţilor în teritoriu

Decizie de ultimă oră. Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a dat afară astăzi, 9 septembrie 2021, subprefecții și prefecții USR PLUS. Prim-ministrul continuă procesul de scoatere a celor de la USR-PLUS de la guvernare.

După ce, ieri, a dat afară secretarii de stat, astăzi a demis prefecții și subprefecții USR-PLUS. În ședința de Guvern, Florin Cîțu a demis 14 prefecți și 28 de subprefecți susținuți de USR-PLUS. Printre secretarii de stat dați afară se numără și ieșeanul Adrian Covăsnianu. De asemenea și subprefectul Ștefan Tănasă a rămas fără un loc de muncă.

Prefecții, subprefecții și secretarii de stat USR PLUS, demiși de Florin Cîțu

Prim – ministrul Florin Vasile Cîţu afirmase recent că se gândeşte la posibilitatea îndepărtării din funcţii a prefecţilor, subprefecţilor şi secretarilor de la stat de la USR-PLUS, după ce miniştrii din Cabinet au demisionat, iar partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş a depus o moţiune de cenzură.

„Mi s-ar părea normal ca totuşi, dacă nu mai eşti la guvernare, să plece tot aparatul”, spusese, miercuri, Florin Cîţu, interpelat dacă poate confirma informaţia pe surse conform căreia joi, 9 septembrie 2021, ar urma să îi demită pe toţi cei din USR-PLUS în aparatul administrativ.

„O să vă spun teama mea cea mai mare. Şi e o teamă onestă. Dacă rămân, ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD, pentru că asta e coaliţia azi, AUR, USR şi PSD. Teama este că cei numiţi de USR-PLUS pot reprezenta interesele AUR şi PSD. Niciodată nu o să am guvernare cu ei, aşa că mai bine îi înlătur”, a mai declarat atunci Florin Cîţu.

Ieșenii care își pierd funcțiile din Guvernul României

Demisia miniștrilor USR-PLUS înseamnă ieșirea de la guvernare a acestei alianțe politice. În cazul în care alianța nu va reveni la guvernare după moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, configurația politică ar putea suferi modificări.

Unul dintre cei care a fost afectat de ieșirea miniștrilor USR-PLUS de la guvernare este Adrian Covăsnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Adrian Covăsnianu a fost numit în decembrie 2020 pe funcția din minister de pe poziția de membru al unei asociații civice.

Ulterior, acesta s-a înscris în USR, devenind membru al acestei formațiuni politice. După 10 luni pe funcție, Adrian Covăsnianu este pe cale să plece din Guvernul României. Acesta nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere cu privire la acest aspect.

Subprefectul Ștefan Tănasă, dat afara de premier

Ștefan Tănasă se recomanda înainte de a deveni subprefect de Iași ca manager de proiect în cadrul filialei USR Iași. Ce fel de activități de manageriat a făcut nu a reușit să explice nici el corect.

„În cursul săptămânii viitoare ar urma să fie făcută numirea. Așa se preconizează acum, dar nu știu să vă spun o zi. Sunt de profesie inginer, am lucrat ca manager de proiect. Am două masterate absolvite, unul în cadrul Universității «Alexandru Ioan Cuza», Facultatea de Drept- Specializarea Criminalistică. Cel de-al doilea este în cadrul Universității «Gheorghe Asachi», Facultatea de Inginerie Electrică în Managementul Energiei și Mediu”, a susținut Ștefan Tănasă.

Adauga un comentariu