Local

Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș: „Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a fost pregătită de drum și s-a pus în mișcare” – Update, Galerie Foto, Video

Publicat: 27 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prefectul județului Iași Marian Grigoraș Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a fost pregătită de drum și s-a pus în mișcare - Update Galerie Foto Video
Unitatea mobilă ATI a pornit spre Iași

Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș a anunțat că transportul care aduce Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă care va fi montată la  Spitalul de Boli Infecțioase pentru a suplimenta locurile de Anestezie și Terapie Intensivă a pornit din Botoșani spre municipiul Iași.

Update: Transportul care aduce unitatea mobilă a intrat în Iași.

„Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a fost pregătită de drum și s-a pus în mișcare pe traseul Botoșani – Iași. Mulțumesc instituțiilor care sprijină această activitate!”, a declarat Marian Grigoraș.

Ionuț Grădinariu, despre solicitarea de transport a unității mobile ATI de la Botoșani la Iași: „Are o capacitate de zece paturi de Terapie Intensivă. Ea poate funcționa autonom”.

„Unitatea de Terapie Intensivă mobilă din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență a județului Iași, care este actual poziționată în județul Botoșani la Spitalul Județean Botoșani, are o capacitate de zece paturi de Terapie Intensivă. Fiind o unitate mobilă, ea poate funcționa autonom, dar este indicat pentru a evita anumite fluctuații de tensiune și alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor, aceasta să fie cuplată la rețeaua de fluide medicale a spitalului și la rețeaua de energie electrică a spitalului.

În cadrul ședințelor desfășurate la prefectură, DSP-ul, în urma analizei situației cu paturi ATI la nivelul județului Iași a făcut o solicitare către comitetul Național pentru Situații de Urgență în vederea relocării acestei unități mobile de la Botoșani la Iași.”, a transmis Ionuț GRĂDINARIU, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Adauga un comentariu