Local

Premieră, în aer liber, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, din Iași, cu piesa „TREI” – LIVE VIDEO

Publicat: 02 iul. 2020
Premieră, în aer liber, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, din Iași, cu piesa „TREI (1)
Premieră, în aer liber, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, din Iași, cu piesa „TREI (1)

În aer liber, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, din Iași, programează piesa „TREI”. Spectacolul se va juca pe 4 și 5 iulie 2020, de la ora 20:30, lângă Teatru la Cub. Adaptarea scenică a creației „TREI” este asigurată de actorii Teodor Corban, Constantin Pușcașu și Ionuț Cornilă

În aer liber, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, din Iași, vine cu o nouă premieră, intitulată „TREI”. Piesa se va juca pe 4 și 5 iulie 2020, de la ora 20:30, lângă Teatru la Cub.

„«TREI», cea de-a doua premieră în aer liber, va avea loc pe 4 și 5 iulie. Este cea de-a doua premieră a verii, în repetiții generale! «TREI» este o adaptare scenică de actorii Teodor Corban, Constantin Pușcașu și Ionuț Cornilă, după «Trei pe un balansoar», de Luigi Lunari. Din distribuție fac parte Constantin Pușcașu, Teodor Corban, Ionuț Cornilă și Ștefi Sandu. Regia este asigurată de Teodor Corban, iar scenografia – Alina Dincă-Pușcașu. Video design-ul este asigurat de Andrei Cozlac”, au precizat cei de la Teatrul Național Iași. Actorii Teodor Corban și Constantin Pușcașu au mai lucrat împreună, în 2018, la premiera „Gunoierul”, după un text de Mimi Brănescu.

Despre „Gunoierul”, Teodor Corban și Constantin Pușcașu, principalii creatori ai spectacolului și deținătorii rolurilor principale, afirmă că e o piesă-metaforă plină de sevă, care, deși scurtă, concentra foarte multe idei. Astfel, creația îndeamnă la meditație pe marginea unor probleme serioase de viață, totul oferit sub masca unui umor de bună calitate.

 

Cea de-a doua premieră în aer liber, programată pe 5 iulie, pe Scena 6 a Naționalului ieșean

 

În această duminică, pe 5 iulie, de la 20:30, pe Scena 6, noul spațiu inaugurat recent în parcul Teatrului³, are loc un nou eveniment al Teatrului Național Iași: premiera spectacolului Trei, o adaptare scenică de Teodor Corban, Constantin Pușcașu și Ionuț Cornilă după Trei pe un balansoar de Luigi Lunari. Regia spectacolului îi aparține lui Teodor Corban, scenografia, Alinei Dincă-Pușcașu, iar pe scenă, publicul va avea bucuria să îi revadă pe: Constantin Pușcașu, Teodor Corban, Ionuț Cornilă, Ștefi Sandu.

Trei  ̶  o comedie cu nuanțe filosofice, menită să aducă publicului stare de bine, așa cum argumentează Teodor Corban, din perspectiva regizorului:

„Sper ca acest spectacol să provoace bucurie pentru 3 tipuri de oameni (cel puțin): pentru depresivi, pentru agnostici, pentru senini.

E un pretext de a ne gândi la moarte cu mijloacele impuse de Covid. Adică mai cu detașare, mai cu înțelepciune, mai cu umor, mai cu umor, mai cu umor…

Spectacolul acesta trebuie să ne semnaleze că vom trăi oricum atât cât ne e dat să trăim. Dar până atunci e preferabil să ne vedem de viață și să nu ne lăsăm pradă ipohondriilor și balaurilor impuși de alții, ca de pildă Media, Facebook și alte mijloace de dezinformare.

Să nu uităm că avem doar o viață, deci să profităm și să ne bucurăm de ea.

Știu că a mai fost o pandemie psihică la atingerea anului 1000. Oamenii vindeau tot, făceau orgii, se dedau la tot ce era imoral și ilegal. Și după ce au supraviețuit trecerii de anul 1000, unora li s-a făcut rușine.

Textul lui Luigi Lunari (în original Trei pe un balansoar) s-a potrivit foarte bine cu situația pe care o trăim acum. Textul inițial era doar o comedie nevinovată, foarte italienească, dar și foarte românească, dacă e să mă întrebați pe mine, la care am adăugat prăpăstoșenia noastră genetică, care ne face atât de unici, pendulând între Caragiale și Ionesco.

Sper să ne bucurăm împreună, din doi în doi metri, ca și cum ne-am îmbrățișa de bucurie.”

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 6, 7, 17, 18, 19 iulie.

Biletele sunt puse în vânzare la Agenția Teatrală (rezervări la 0232 255999), pe teatrulnationaliasi.ro, entertix.ro, myticket.ro.

Regulamentul spectacolelor în aer liber conceput pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus se difuzează la începutul fiecărei reprezentații, este afișat pe site-ul Teatrului Național Iași și la intrarea în zona de desfășurare a evenimentelor.

Spațiul destinat spectacolelor în aer liber a fost creat cu sprijinul Primăriei Iași.

Foto. Bogdan Artene

Adauga un comentariu