Local

Premieră în tenisul ieșean, Turneul WTA 125 „BCR Iași Open” are loc în luna august! Iată cine va fi prezent la eveniment

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premieră în tenisul ieșean Turneul WTA 125 BCR Iași Open are loc în luna august Iată cine va fi prezent la eveniment
În perioada 1-7 august 2022, Baza Sportivă Ciric va găzdui turneul WTA 125 „BCR Iași Open”

În luna august, va avea loc o premieră pentru Iași, deoarece, în cursul aceluiași an, municipiul organizează atât turnee ATP, cât și WTA. Astfel, în perioada 1–7 august 2022, Baza Sportivă Ciric va găzdui turneul WTA 125 „BCR Iași Open”. Premiile evenimentului ajung până la 115.000 de dolari și 160 de puncte WTA.

În luna iulie a anului 2022, s-a desfășurat și a 3-a ediție a turneului ATP Challenger 100 „Concord Iași Open”, urmând, la începutul lunii august, să fie organizat și un turneu WTA, la care vor participa mai multe jucătoare, printre care Viktorija Golubic, Anna Karolina Schmiedlova, Clara Burel, Panna Udvardy, dar și Kristina Mladenovic, câștigătoare de titluri de Grand Slam la dublu.

Turneul WTA 125 „BCR Iași Open”, la Baza Sportivă Ciric

Turneul WTA a fost anunțat în cadrul „BCR Iași Open”, în cursul zilei de 28 iulie 2022, iar printre invitații s-au numărat primarul Iașului, Mihai Chirica, Mircea Popovici, Andrei Oriță, George Nisioiu, Igor Ibrisbegovic, Adriana Vârbanciu, directorul turneului, Daniel Dobre și 2 jucătoare, Andreea Prisăcariu și Ilinca Amariei. Evenimentul se va desfășura în perioada 1–7 august 2022 și va fi găzduit de Baza Sportivă Ciric.

Edilul Mihai Chirica și-a exprimat bucuria în legătură cu posibilitatea de a organiza acest tip de eveniment sportiv în Iași, considerând că această inițiativă este una care merită încurajată.

„Pentru noi este o oportunitate de a face din sportul ieșean și din sportul românesc un atu pe care, din păcate, l-am pierdut. Sportul este o formă de reprezentare pentru România. Cele 3 jucătoare din top 100 WTA sunt pentru noi perlele care vor face aceste meciuri să rămână de neuitat și sperăm să se întâmple acest lucru. Și, desigur, suntem mândri de Baza Sportivă Ciric. Am reușit să facem și nocturna și tot ce este aici în mai puțin de o lună de zile. A fost o provocare, dar când lumea bună se adună pentru a face lucrurile să se miște ele chiar se duc în direcția potrivită”, a explicat primarul Iașului.

Cine va juca în cadrul turneului feminin

La turneu vor participa mai multe jucătoare, printre care și Viktorija Golubic (59 WTA la data înscrierii în concurs), Anna Karolina Schmiedlova (84 WTA), Clara Burel (95 WTA), Panna Udvardy (100 WTA), dar și Kristina Mladenovic (120 WTA), câștigătoare de titluri de Grand Slam la dublu.

Prezentă la eveniment a fost și o tenismenă ieșeancă, Andreea Prisăcariu. Ea și-a făcut debutul anul acesta, în echipa națională a României de Fed Cup.

„Am fost un pic emoționată, nu se prea întâmplă asta. Eu vorbesc foarte lejer, probabil e din cauză că sunt acasă, dar mă simt foarte bine. Momentan sunt acasă, abia aștept să încep turneul. E o mare onoare să fiu aici și apreciez oportunitatea. Am venit ca să câștig. Asta trebuie să fie mentalitatea, vii să câștigi, dar turneul este tare, sunt conștientă de asta. Luptele o să fie foarte puternice și o să fiu pregătită de orice” a spus Andreea Prisăcariu.

Mai mult, Mihai Chirica a venit cu o propunere interesantă, de a redifuza meciurile care se dispută, în mai multe locuri din oraș pe ecrane mari, pentru a aduce cât mai multă vizibilitate evenimentului sportiv.

„Ce-ar fi dacă pentru meciurile care se dispută în cea mai mare parte pe timp de zi am primi înregistrarea, dacă ne-o oferă Digi, să o redifuzăm în diverse zone din oraș pe niște ecrane mari, astfel încât să reușim să mediatizăm în toate cartierele orașului și să facem acest turneu cât mai atractiv și pentru edițiile care urmează”, a precizat edilul Iașului.

Premiile oferite în cadrul concursului au o valoare de 115.000 de dolari și 160 de puncte WTA. Primele meciuri vor avea loc în zilele de duminică, luni și marți și vor începe la ora 11:00, iar ultimul meci din zi nu va avea loc mai devreme de ora 19:00, urmând ca, în zilele de miercuri, joi și vineri, primele meciuri să înceapă la ora 13:00, iar ultimul nu mai devreme de 19:00. Sâmbăta și duminica meciurile încep de la ora 13:00, iar biletele și abonamentele pentru turneul WTA 125 „BCR Iași Open” pot fi achiziționate de pe platforma Entertix până sâmbătă, 30 iulie

Tags:
Adauga un comentariu