National

Acesta este primul spital care nu mai permite personalului medical care nu s-a vaccinat să lucreze în unitatea COVID-19

Publicat: 23 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acesta este primul spital care nu mai permite personalului medical care nu s-a vaccinat să lucreze în unitatea COVID-19
Joi, a avut loc o întâlnire prin videoconferință în cadrul căreia s-a discutat despre organizarea campaniilor de vaccinare din România și Italia

Spitalul Municipal din Dej este prima unitate din România care a luat decizia de a nu mai primi, în unitatea pentru COVID-19, personal medical care nu s-a vaccinat. Managerul unităţii medicale a declarat că decizia vine în contextul în care numărul de cazuri a crescut în mod simţitor.

Dr. Mihai Pandrea a explicat că decizia a fost luată şi că din această perspectivă s-a acţionat la informarea întregului personal medical.

Spitalul Municipal din Dej este prima unitate medicală care nu va mai permite accesul personalului medical nevaccinat în anumite zone

Decizia de a nu permite personalului medical care nu s-a vaccinat în Spitalul Municipal din Dej a fost luată în contextul în care s-a observat o creștere a cazurilor de persoane infectate. Managerul dr. Mihai Pandrea a anunţat faptul că în ultimele două săptămâni situaţia a escaladat

”În două săptămâni a explodat numărul pacienţilor infectaţi. Astăzi, în acest moment, avem 23 de pacienţi pe secţia de COVID-19 şi şase în terapie intensivă.

De această dată dau decizie internă, urmează azi să o scriu, am anunţat pe toată lumea: nu voi mai accepta să se lucreze pe secţia COVID şi în punctele unde există contact cu COVID Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), Terapia Intensivă, Radiologie, etc. decât cu personal vaccinat.

Am transmis asistentelor, celor care nu sunt vaccinate, că, deşi vor fi afectate la buzunar, nu voi ezita să le detaşez. Le iau de acolo, le detaşez în alte secții, şi duc altele care sunt vaccinate. Eu, ca şi manager, consider în acest moment că pe acele secţii şi compartimente care lucrează cu pacienţii COVID este obligatoriu ca personalul să fie vaccinat”, a declarat medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej, la Radio FIR, conform Dej24.ro.

Pe de altă parte, managerul a explicat că în secţia de COVID-19 nu se mai află personal medical care să nu se fi vaccinat iar procentul de vaccinare din spital este deja la 83%

Valul 4 al pandemiei de COVID-19 aduce îngrijorări la nivel național legat de paturile de Terapie Intensivă

Păturile de Terapie Intensivă libere sunt din ce în ce mai puţine, susţin autorităţile. Valul 4 al pandemiei este prezent în România iar acest lucru se traduce prin locuri puţine la AŢI dar şi locuri puţine în spitale. Managerul Institutului Marius Nasta anunța că unitatea medicală lucrează deja la capacitate maximă şi că se lucrează la găsirea de soluţii pentru a suplimenta locurile destinate pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

În schimb, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a demarat procesul de suplimentare a paturilor de Terapie Intensivă pentru a atinge numărul de 1600 de unități:

Avem un plan de reziliența a paturilor COVID, care prevede, la propunerea managerilor de spitale și a DSP-urilor, un plan de creșterea a numărului de paturi COVID, la nivel de țară, în total de 1518. Această este propunerea spitalelor și a Direcțiilor de Sănătate Publică.

Cel mai mare număr de paturi de AŢI fuctionale, la un moment dat, a fost de 1600. Pe planul de reziliența avem peste 100 de locuri prevăzute numai pentru tratarea pacienților copii cu COVID și vom urmări acest lucru. (…) menționa ministrul.

Adauga un comentariu