National

Premierul Florin Cîțu, despre noul ministru al Sănătății: „Aștept desemnarea ministrului Sănătății de la USR-PLUS“ – VIDEO

Publicat: 18 apr. 2021
Florin Cîțu, premierul României consideră că de la 1 iunie România va intra în normalitate
Premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat, duminică, 18 aprilie, că așteaptă desemnarea ministrului Sănătății de la USR-PLUS, fiind un portofoliu care revine USR-PLUS.

„Aștept desemnarea ministrului Sănătății de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS. Până atunci voi asigura interimatul și mă voi asigura că lucrurile vor funcționa în mare parte bine”, a spus premierul.

Până la desemnarea din partea USR-PLUS a ministrului Sănătății, Florin Cîțu a precizat că „voi asigura interimatul și mă voi asigura că lucrurile vor funcționa în continuare foarte bine.”

„Tot ce înseamnă discuții politice vor avea loc la discuția din coaliție, cu cele trei formațiuni politice.”, a afirmat apoi premierul.

Premierul Florin Cîțu a preluat interimatul de la Ministerul Sănătății, după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu. De asemenea, Florin Cîțu a demis-o și pe Andreea Moldovan, secretar de stat în MS, săptămâna trecută.

Premierul Florin Cîțu, despre scandalul morților din acte de la Ministerul Sănătății: „Vom face un grup de lucru care să investigheze“

Premierul Florin Cîțu a vorbit după o vizită de Centrul de coordonare COVID despre scandalul morților din acte de la Ministerul Sănătății, dar și despre cazul bărbatului din Pitești, care a murit după ce a fost bătut de polițiști.

„Tot ce înseamnă discuții politice vor avea loc în coaliție. Nu comentez opiniile membrilor cabinetului. De fiecare dată voi face o evaluare corectă. Despre cazul bărbatului din Argeș care a decedat, am vorbit cu domnul Bode. Acolo am cerut o anchetă foarte rapidă, vinovații să răspundă. Secretarului de sta Baciu i-am cerut ieri să-mi spună dacă există la MS un grup de lucru care se ocupă de așa ceva, de numărul deceselor raportate. Vom face un grup de lucru care să investigheze, cu concluzii care să fie prezentat în Guvern”, a spus Florin Cîțu.

Încă 12 paturi la ATI

Premierul a anunţat că, de joi şi până duminică, au fost operaţionalizate încă 12 paturi la Terapie Intensivă şi la nivel naţional sunt 20 de paturi libere. El a afirmat că încă nu s-a atins „ţinta” de 1.600 de paturi de Terapie Intensivă.

„A devenit deja un obicei să văd care este situaţia cu paturile de terapie intensivă. Avem câteva veşti bune, de joi şi până astăzi au fost operaţionalizate încă 12 paturi la Terapie Intensivă şi la nivel naţional acum, în acest moment, sunt 20 de paturi libere. Totuşi, situaţia pentru Terapie Intensivă rămâne tensionată, resursele pe care le alocăm trebuie să rămână în continuare mari, este nevoie acelaşi efort pe care l-am făcut şi acum, să îl continuăm, chiar dacă – şi asta este partea bună – cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut şi scade în fiecare zi. Chiar şi pentru Bucureşti şi oraşele mari, avem o rată a incidenţei în scădere în fiecare zi, ceea ce este un lucru bun şi sperăm să continue în acelaşi ritm”, a afirmat premierul, duminică după-amiază, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

Cîțu a arătat că i-a asigurat pe reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică de susţinerea sa.

„Am rugat Inspecţia din Ministerul Sănătăţii să meargă în fiecare judeţ dimineaţa în spitale să vadă exact numărul de paturi reale, ştiu că în Bucureşti se face acest lucru, ca să avem la ora 10.00 în fiecare zi numărul de paturi reale, să ştim exact cu ce lucrăm”, a adăugat Cîţu.

El a precizat că nu sunt încă 1.600 de paturi de Terapie Intensivă, „mai avem vreo 40-50 până la 1.600″, menţionând că pentru paturile existente a fost alocată şi resursa umană.

 

Adauga un comentariu