National

Premierul Florin Cîțu: „Este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei”

Publicat: 26 apr. 2021
Florin Cîțu vorbește
Prim-ministrul Florin Cîţu

Luni seară, 26 aprilie, premierul Florin Cîțu a adus vești îmbucurătoare. Acesta a precizat că este pentru prima oară când putem să vedem sfârșitul pandemiei sau revenirea la normalitate. Toate acestea datorită dozelor suficiente de vaccin.

La TVR1, prim-ministrul a precizat că am ajuns la un procent de 20 la sută de persoane vaccinate.

“Sunt trei milioane de persoane vaccinate. E important pentru că înseamnă 20 la sută dintre persoanele care trebuie vaccinate. Avem un obiectiv la 1 iunie să avem cinci milioane de persoane vaccinate, peste 30 la sută dintre persoanele care ar trebui vaccinate, persoanele adulte”, a transmis premierul.

Florin Cîțu, despre sfârșitul pandemiei: „Astăzi s-au vaccinat 81.000”

Premierul a fost întrebat dacă ținta propusă este una realistă, iar acesta a oferit următorul răspuns:

“E foarte realistă. Calculul este simplu. Am comandat dozele şi ne-am asigurat că avem dozele ca să avem cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, în al doilea rând am creat capacitatea, astăzi putem să vaccinăm 120 de mii de persoane pe zi, avem această capacitate. Astăzi s-au vaccinat 81.000”, a precizat premierul.

Florin Cîțu a mai adăugat că pentru prima oară putem vedea sfârşitul pandemiei sau revenierea la normalitate.

“Este un moment pe care îl aşteptăm de un an de zile, să avem dozele să ne vaccinăm cu toţii, este un moment important. Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să vedem revenirea la normalitate. Până acum primeam mai puţine doze, au fost acele scandaluri, unele doze nu veneau, altele veneau mai târziu”, a explicat premierul Florin Cîţu.

Florin Cîțu: „Dacă vrem în vacanțe, la concerte, la plajă trebuie să ne vaccinăm”

Totodată, premierul Florin Cîțu a mai transmis că momentan nu se pregătește o relaxare a restricțiilor nocturne. Acest lucru se va realiza doar în funcție de evoluția campaniei de vaccinare.

Despre renunțarea la restricții sau despre relaxarea măsurilor impuse pe parcursul nopții, Cîțu a refuzat să vorbească. „Nu ne gândim la așa ceva acum”, a dezvăluit premierul.

„Avem un obiectiv important, la 1 iunie să avem cinci milioane de persoane vaccinate. Dacă vrem în vacanțe, la concerte, la plajă trebuie să ne vaccinăm. În acest moment nu putem vorbi despre relaxarea măsurilor din timpul nopții”, a spus Florin Cîțu, prim-ministrul României.

Florin Cîțu: „Vaccinurile salvează sănătatea şi viaţa oamenilor!”

Săptămâna trecută, premierul României a transmis faptul că vaccinarea împotriva noului coronavirus şi nu numai este un drept, dar şi o responsabilitate. El a mai precizat că Executivul României este alături de UNICEF în Săptămâna Mondială a Imunizării, sărbătorită la sfârşitul lunii aprilie.

Vaccinurile salvează sănătatea şi viaţa oamenilor! Au fost şi rămân singură cale pentru omenire de a se proteja de boli mortale, precum poliomielita sau variolă. Acum vaccinurile reprezintă singura soluţie de a depăşi cu bine pandemia de COVID-19 şi de a ne întoarce în siguranţă la normalitate. Vaccinarea este un drept, dar şi o responsabilitate. Depinde de fiecare dintre noi să ne asigurăm că avem grijă de sănătatea noastră şi a celor dragi”, a scris Florin Vasile Cîțu, premierul României din decembrie 2020, într-o postare pe Facebook.

Adauga un comentariu