Actualitate

Premierul Florin Cîțu și-a depus candidatura pentru președinția PNL – DOCUMENT

Publicat: 20 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu și-a depus candidatura pentru președinția PNL - DOCUMENT
Premierul Florin Cîțu își depune astăzi în mod oficial candidatura pentru președinția partidului, după ce ieri același lucru l-a făcut și Ludovic Orban
Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu își depune astăzi, 20 august 2021, în mod oficial candidatura pentru președinția Partidului Național Liberal, după ce ieri același lucru l-a făcut și Ludovic Orban. Premierul Florin Cîțu își dorește să dea un mesaj de forță înainte de startul oficial al campaniei electorale interne și i-a chemat la Capitală pe toți liderii de organizații județene care au anunțat că-l susțin ca să-i fie alături la depunerea candidaturii.Conform propriilor declarații, 36 dintre cei 48 de lideri de filiale îl susțin până în momentul de față. Asta ar însemna circa 3.500 de voturi la Congres din totalul 5.000, dar tabăra Orban susține că mulți delegați din organizațiile ale căror lideri și-au anunțat susținerea pentru Florin Cîțu nu vor vota cu premierul.

Moțiunea cu care Florin Cîțu candidează pentru șefia PNL se intitulează „România liberală”. Documentul integral poate fi consultat AICI! (.pdf)

Contracandidatul său, Ludovic Orban, și-a depus ieri moțiunea de candidatură, un document de nu mai puțin de 40 de pagini în care promite, printre altele, referendum intern pe model Uniunea Salvați România pentru luarea hotărârilor importante, promovarea credinţei creştine şi a naţiunii, repararea legilor justiţiei modificate de PSD și UDMR și apărarea capitalului autohton.

Congresul Partidului Național Liberal va avea loc pe 25 septembrie la București.

Ludovic Orban și-a depus ieri candidatura pentru președinția PNL

PNL este și trebuie să rămână un partid național, cu specific tradițional, religios creștin, multicultural, multietnic și, în același timp, un partid liberal, se arată în moțiunea cu care Ludovic Orban își propune să câștige un nou mandat de președinte al formațiunii.

„Am luat decizia de a candida pentru că ştiu că am capacitatea, energia, forţa, priceperea și dăruirea pentru a duce, în continuare, Partidul Naţional Liberal spre noi victorii politice în interesul României. Pentru mine, bătălia pentru funcția de Președinte al Partidului Național Liberal nu este o bătălie personală, este o bătălie pentru principii, pentru valori, pentru a menține Partidul Național Liberal așa cum a fost din 1875, un partid al neamului românesc, un partid de oameni care își iubesc țara, un partid de oameni care pun pe primul plan interesul României, un partid care s-a identificat cu toate marile realizări ale României în istoria modernă și așa trebuie să rămână Partidul Național Liberal.

Noi, Partidul Național Liberal, trebuie să avem această componentă naţională, trebuie să ne bizuim pe rădăcinile puternice pe care le avem în tot ceea ce înseamnă personalitate, tradiţie, cultură a poporului român”, se menționează în moțiunea depusă de Ludovic Orban pentru al doilea mandat de președinte al PNL.

Documentul integral, AICI! (.pdf)

Orban afirmă că obligația conducerii Partidului Național Liberal și a Guvernului PNL este aceea de a sprijini toate proiectele comunităților locale conduse de primari liberali și ale județelor conduse de președinții de Consilii Județene ale Partidului Național Liberal, pentru că, „la guvernare, oamenii te judecă după ceea ce faci, efectiv”.

Adauga un comentariu