Actualitate

Premierul interimar Florin Cîțu declarații după ședința de Guvern: Paturile de la ATI au fost suplimentate cu o mie – LIVE VIDEO

Publicat: 14 oct. 2021

Premierul interimar Florin Cîțu a făcut primele declarații după ședința de Guvern, privind situația sanitară din România, precum suplimentarea paturilor de la ATI.

„Avem nevoie de spitale şi ele trebuie construite. Am aprobat un memorandum privind negocierea contractului de finanțare dintre România și Banca Națională de Investiție. Contractul de finanțare este în valoare de 305 miliane euro şi este destinat investițiilor Spitalului Regional Cluj”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul interimar Florin Cîțu despre măsurile luate împotriva pandemiei

În declarația de presă susținută după ședința de Guvern de azi, 14 octombrie 2021, premierul interimar Florin Cîțu, a vorbit despre măsurile luate în domeniul sănătății împotriva pandemiei, printre care suplimentarea paturilor de la ATI, alocarea mai multor bani la bugetul sănătății și suplimetarea dozele de vaccin oferite de Italia.

„Tot pe sănătate am cerut o situaţie aceea ce s-a întâmplat în perioada 8 septembrie – 12 octombrie de la Ministerul Sănătății cu privire la ce măsuri am luat pentru a lupta cu pandemia. În primul rând, în această perioadă au fost suplimentate paturile din ATI cu o mie. A fost deblocată campania de vaccinare anti-gripală gratuită. Am reluat vizitele de suport în spitale ”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre carantina totală în Ilfov și impunerea certificatului verde

În declarația de presă ținută astăzi, 14 octombrie 2021, premierul interimat Florin Cîțu a făcut mai multe declarații despre situația cazurilor din Ilfov, dacă există varianta impunerii carantinei. De asemenea, acesta a spus că o măsură potrivită este cea impunerea certificatului verde în orice activitate.

„Nu, în acest moment, nu luăm în considerare această măsura. Dar ne uitam la alte măsuri care să împiedice răspândirea acestui virus. Am discutat cu Ministrul Sănătății, măsura de a impune certificatul verde pentru toate activităţile din România. Dacă vrem ca România să fie în continuare deschisă aceasta este o măsură potrivită”, a spus Florin Cîțu.

Un nou proiect de lege ce vizează sistemul de sănătate public și privat

În cadrul ședinței de Guvern, Florin Cîțu alături de alți membrii au depus un proiect de lege prin care angajații din sistemul de sănătate public și privat care sunt nevaccinați și care nu au trecut prin boală își vor plăti testele din banii proprii.

„Tot astăzi alături de patru membri din Guvern am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlamentul României. Angajații care nu sun vaccinaţi şi nu au trecut prin boală din sistemul de sănătate public şi privat vor trebui să se testeze pe bani proprii. Acest proiect de lege este astăzi depus, dacă nu am fi avut moţiunea de cenzură am fi avut acest proiect de lege aprobat”, a declarat premierul interimar.

Florin Cîțu, despre posibilitatea refacerii coaliției

În contextul întâlnirii cu Dacian Cioloș, premierul interimar a declarat că nu poate susține o coliție care a votat o moțiune de cenzură pentru a da jos un Guvern cu puteri depline. Cu toate astea, PNL ar fi dispus să treacă peste această situație doar dacă USR își vor cere scuze pentru situația creată.

„Noi avem deja o decizie, nu putem pune la guvernare un partid care a votat o moţiune împotriva noastră. Este complicat să iei în serios acest guvern. Pentru România este importantă stabilitatea. Şi refacearea coaliției este importantă dar în jurul Partidului Național Liberal. Nu putem trece foarte uşor peste modul în care am ajuns aici. Dacă vrem să trecem peste acest moment trebuie să recunoască această greşeală

PNL este cel mai are partid din România, a avut un Congres, a luat nişte decizii şi vom vedea ce vom face în continuare.
Noi suntem de acord să trecem peste acel moment dar să discutăm. Astăzi suntem aici pentru ca cei care vobesc de responsabilitate sunt iresponsabili. Au votat o moţiune şi au demis un guvern cu puteri depline”, a declarat acesta.

Premierul interimar declarații despre amânarea plății facturilor la gaz și energie

În contextul problemelor legate de plata facturilor la gaz și energie, Florin Cîțu a declarat că există posibilitatea de a se amâna această plată a facturilor, așa cum au fost amânate și plata taxelor și a impozitelor în anul 2020.

„Sunt măsuri pe care le putem lua în calcul. Anul trecut am amânat plata taxelor și a impozitelor a companiilor, nu văd de ce nu am putea face acelaşi lucru şi pentru persoanele fizice şi pentru companii. Nu aş vedea o diferenţă față de anul trecut”, a declarat Florin Cîțu.

Adauga un comentariu