Prima pagină » Local » Premierul Ludovic Orban bea alcool şi fumează în biroul lui, alături de mai mulţi miniştri, în plină pandemie de COVID-19! Cine are curaj să-l sancționeze?

Premierul Ludovic Orban bea alcool şi fumează în biroul lui, alături de mai mulţi miniştri, în plină pandemie de COVID-19! Cine are curaj să-l sancționeze?

29 mai 2020, 21:15,
BZI.ro, în Local

Premierul Ludovic Orban bea alcool și fumează în birou arătând un dispreț total pentru legile din România şi da senzația că actele normative sunt doar pentru muritorii de rând nu și pentru el și acoliții lui. Într-o fotografie intrată în posesia redactorilor BZI și care ar fi fost făcută în urmă cu doar câteva zile, în plină pandemie de COVID-19, premierul Ludovic Orban apare fumând într-un birou luxos, la o discuţie relaxată și bea alcool, wiskey scump și Șampanie fină, alături de vicepremierul Raluca Ţurcan și de miniștrii Bogdan Aurescu și Virgil Popescu

Premierul Ludovic Orban bea alcool și fumează in biroul lui, încălcând flagrant toate legile din România şi da senzația că actele normative sunt doar pentru muritorii de rând nu și pentru el și acoliții lui. Într-o fotografie intrată în posesia redactorilor BZI și care ar fi fost făcută în urmă cu doar câteva zile, în plină pandemie de COVID-19, premierul Ludovic Orban apare fumând într-un birou luxos, la o discuţie relaxată, stropită cu wiskey scump și Șampanie fină, alături de câțiva colegi din Guvern. Alături de premier, mai apar în fotografii vicepremierul Raluca Ţurcan, ministrul de Externe Bogdan Aurescu și Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Premierul Ludovic Orban bea alcool și fumează în biroul lui, discutând probabil despre “măsurile de austeritate”

În primul rând, cei prezenți în fotografii nu respecta niciun moment distanțarea socială și nu poartă masca, deși este obligatorie în spațiile închise, în perioada stării de alertă. Să înțelegem că aceste obligații prevăzute de lege sunt doar pentru muritorii de rând, în timp ce pentru unii membri ai Executivului, legea este doar o cârpa de şters pe jos?
În al doilea rând, premierul Ludovic Orban mai încalcă un act normativ: acela prin care este interzis să fumezi în spațiile închise! Și de data asta, președintele PNL, Ludovic Orban arată un dispreț total faţă de lege!! Probabil ca Orban se crede stăpânul României și știe că nicio instituție nu are curaj să-l cerceteze.

Probabil că tot cei prezenți la această masă, plină de băuturi scumpe, discutau despre creditele pentru IMM-URI, despre creșterea punctului de pensie sau despre susținerea firmelor care dau faliment în plină pandemie!
Politica de austeritate impusă de guvernul PNL se face așadar la o ţigară și este stropită cu șampanie, bere și wiskey!
Din câte se pare, conform unor surse, poza a ajuns întâi la fostul deputat liberal Marius Bodea, președintele Comisiei de Transporturi (tema întâlnirii era legată de Infrastructură rutieră). Marius Bodea a “scăpat” fotografia pe internet că să se răzbune pe Ludovic Orban că nu l-a pus candidat la Primăria Iaşi! Și uite așa, indiferent cine a dat poza, deputatul PNL, Marius Bodea sau altcineva din partid, este clar că liberalii se dau în gât unii pe alții și dovedesc romanilor că nu dau doi bani pe lege.

„Poza este făcută în biroul premierului Ludovic Orban, la etajul 1, în Victoriei, în cabinetul Ion Antonescu. În același birou au stat Boc, Năstase și Tăriceanu. Premierii care nu au stat acolo sunt Cioloș, Ponta, Grindeanu și Dăncilă. În mod normal, la masa aceea stă Ludovic Orban”, au declarat surse guvernamentale.

Ce riscă Ludovic Orban după ce a fumat în birou?

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţionala de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancţionează cu amendă contravenţionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţionala de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii, la a doua abatere. Săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţionala de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *