Actualitate

Premierul României, Ludovic Orban, a fost huiduit de minerii din Valea Jiului – VIDEO

Publicat: 06 aug. 2020
ALT=
Ludovic Orban a decis care elevi vor primi măști de protecție gratuit

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a fost întâmpinat cu huiduieli de minerii din Valea Jiului, unde a fost pentru a participa la ceremonia de comemorare a eroilor mineri decedați în minele din Valea Jiului și în timpul grevei din 1929.

„Prezența mea aici vreau să reprezinte un semna clar că Guvernul e preocupat de problemele din Valea Jiului și că Guvernul caută soluții. (…) Am discutat cu liderii minerilor cu care am căutat să găsim soluții pentru ca activitatea companiei să contiune și locurile de muncă să nu fie afectate. E nevoie de o companie care să grevată de datorii. Nu noi am creat situația în care să găseşte astăzi complexul energetic, dar vă garantez că căutăm cele mai bune soluții.”, a declarat premierul.

Ludovic Orban, huiduit de minerii din Valea Jiului. Ce gafă a făcut premierul

Premierul Ludovic Orban a fost huiduit, la vizita de joi în Valea Jiului, unde a participat la depunerea de coroane la Statuia minierului în parcul „Carol Schreter” din Petroşani. Şeful Executivului a susţinut o alocuţiune, însă în timp ce vorbea despre problemele minerilor, acesta a uitat denumirea minei Lonea, ceea ce a nemulţumit şi mai mult persoanele aflate acolo, care i-au strigat numele complet al locului respectiv.

În clipul video postat de Partidul Naţional Liberal pe Facebook se aude cum înainte de discurs Ludovic Orban este huiduit de mai mulţi mineri prezenţi.

Unele persoane îi strigau premierului „ne bagi în faliment” sau îi reproşau că Guvernul nu a dublat alocaţiile pentru copii. Alţii i-au spus prim-ministrului să nu mai mintă.

„Complexul energetic Hunedoara este după două ajutoare de stat care au fost acordate în nişte condiţii, dintre care un ajutor de stat trebuie înapoiat, ca urmare a deciziei Comisiei Europene, pentru că nu a fost acordat în conformitate cu legea”, a afirmat Ludovic Orban, joi la Petroşani.

Ajutorul acordat pentru închiderea minelor Lupeni și Lonea

În momentul în care a vorbit despre ajutorul acordat pentru închiderea minelor Lupeni şi Lonea, Orban a uitat pe moment denumirea celei din urmă, iar unii oameni au început să îl huiduie şi au strigat la el „Lonea” sau „Lonea, românule”.

„Iar al doilea ajutor de stat acordat pentru închiderea minelor Lupeni şi Lonea a fost acordat pentru închiderea minelor până în data de 31 decembrie 2018 şi minele continuă să îşi desfăşoare activitatea”, a precizat Orban.

El a continuat să vorbească şi a ecplicat că nu Executivul a creat situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara însă le-a garantat oamenilor că vor fi sprijiniţi prin măsurile Guvernului.

„Nu noi am creat situaţia în care se găseşte complexul energetic Hunedoara, dar vă garantez că vom găsi soluţii pentru păstrarea locurilor de muncă. Am luat decizii, am adoptat OUG care au dat sume compensatorii către cei care urmau să fie disponibilizaţi. Suntem atenţi la tot ceea ce se întâmplă în Valea Jiului, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru a vă sprijini. Nu spun asta doar aşa, ci pentru că ne pasă ce se întâmplă şi vom găsi soluţii pentru a vă susţine”, a mai spus Orban.

Premierul a participat joi la depunerea de coroane la Statuia minerului, eveniment care a avut loc în parcul „Carol Schreter”, din Petroşani. Ludovic Orban va luat parte la mai multe evenimente din Valea Jiului organizate cu prilejul Zilei Minerului.

Comentarii
  • Ba Vornicu, dar ia spune tu lui mosu, cata minte are idolul tau Orban, fiu de securist maghiar, sa mearga chiar la Petrosani, unde liberalii au ciuruit multime de mineri in 1929? Nu-i oare mai tampit ca tine?

  • Pâi cum sâ nu fie mineri supârați —dacâ ludwingul nu ia invitat și pe ei la cheful aniversâri covidului cu zoaie de șparanghel și trambuci —în timp ce noi eram carantinați în case—–lea promis numai minciuni acum în golânealâ electoralâ —pînâ la alegeri —dupâ aia—ciucu—

Adauga un comentariu