International

Președinte testat pozitiv cu COVID-19: „Voi sta în carantină 14 zile şi voi face un alt test“

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președinte testat pozitiv cu COVID-19 Voi sta în carantină 14 zile şi voi face un alt test
Președinte testat pozitiv cu COVID-19: „Voi sta în carantină 14 zile şi voi face un alt test“

Președinte testat pozitiv cu COVID-19! Preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Anez, a anunţat că a fost testată pozitiv la coronavirus şi că se simte bine, notează AFP.

„Sunt pozitivă la COVID-19, mă simt bine, voi lucra din izolare. Împreună, vom merge înainte”, a scris pe contul său de Twitter Jeanine Anez, candidată la alegerile prezidenţiale de la 6 septembrie.

„Voi sta în carantină 14 zile şi voi face un alt test. Mă simt bine”, a adăugat preşedinta de dreapta în vârstă de 53 de ani într-o înregistrare video publicată pe acelaşi cont.

Președinte testat pozitiv cu COVID-19: Bolsonaro, primul testat pozitiv cu Covid-19

Este al doilea şef de stat sud-american pozitiv la coronavirus, după preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care a anunţat marţi acest lucru.

Pe 7 iulie, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat la un post de televiziune local că prezintă semne specifice noului tip de coronavirus. Politicianul a declarat că și-a făcut un test pentru acest virus. Rezultatul testului preşedintelui Braziliei a fost făcut public. Jair Bolsonaro este infectat cu Covid-19.

“Rezultatul testului este pozitiv. Nu este un motiv de panică. Viaţa merge înainte. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru viaţa mea şi pentru rolul cu care m-a înzestrat pentru a decide viitorul acestei naţiuni numită Brazilia “, a declarat atunci şeful statului.

Deși este infectat cu COVID-19, președintele brazilian Jair Bolsonaro le-a cerut oamenilor de afaceri să „atace puternic” împotriva guvernatorului Joao Doria, care pledează pentru măsuri de izolare contra coronavirusului în statul său Sao Paulo, locomotiva economică a Braziliei.

Președintele brazilian a apărut în mod repetat în public fără a purta mască, strângând mâna suporterilor și luând băi de mulțime. El a mai criticat în mod dur liderii locali pentru restricțiile impuse și a afirmat că impactul economic provocat de carantină va produce mai mult rău decât virusul.

Peste 65.000 de persoane au murit de la debutul pandemiei, statul latino-american fiind pe locul doi în lume, după Statele Unite, cu peste 1,6 milioane de infectări.

Președintele, dat în judecată de jurnaliști

Asociația Presei din Brazilia a anunțat că îl va da în judecată pe președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, după ce acesta i-a expus pe jurnaliști infecției cu noul coronavirus pentru că și-a dat jos masca în timpul unei conferințe de presă, relatează CNN.

Reprezentanții asociației îl acuză pe Bolsonaro că nu a respectat distanța socială adecvată față de reporteri și că și-a dat jos masca în fața lor în timpul conferinței de presă televizate în care a anunțat că a fost testat pozitiv cu COVID-19.

„Țara nu poate privi în continuare fără să reacționeze acest comportament care este mai mult decât iresponsabil și constituite infracțiuni clare împotriva sănătății publice”, a spus președintele asociației, Leandro Magalhaes.

Cum a fost afectată America de Sud de coronavirus

În Venezuela, numărul doi al regimului, Diosdado Cabello, este, de asemenea, infectat. În Bolivia, trei membri ai guvernului Anez, printre care miniştrii preşedinţiei, Yerko Nunez, şi sănătăţii, Eidy Roca, au făcut cunoscut în ultimele zile că au fost contaminaţi.

„Pentru că săptămâna trecută mulţi dintre aceştia au fost testaţi pozitiv la coronavirus, am făcut testul şi este, de asemenea, pozitiv”, a precizat preşedinta.

Jeanine Anez, o senatoare de dreapta, a devenit preşedinte interimar al Boliviei după demisia şi plecarea în exil a preşedintelui Evo Morales, în noiembrie 2019.

Adauga un comentariu