Actualitate

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost internat în spital pentru că sughița de două săptămâni

Publicat: 15 iul. 2021
Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, în Spital
Jair Bolsonaro, președintele Braziliei a fost internat în spital după ce de 10 săptămâni sughiță

Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, ar putea avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență după ce a suferit sughițuri persistente timp de 10 zile. El este transferat la un spital din São Paulo pentru a fi supus testelor pentru un intestin obstrucționat.

Într-un tweet, Bolsonaro a spus că se va întoarce în curând, dacă Dumnezeu vrea. Au existat îngrijorări cu privire la sănătatea liderului de extremă dreaptă de când a fost înjunghiat în abdomen în timpul campaniei în 2018.

Președintele a fost grav rănit în 2018 și ar putea fi operat

Bolsonaro a fost grav rănit în atac și și-a pierdut 40% din sânge. El a avut mai multe operații de la înjunghiere.Președintele a mers miercuri la spitalul militar din Brasilia, iar medicii au spus atunci că va fi sub observație 24-48 de ore.

Dar, mai târziu, în aceeași zi, biroul președintelui a declarat că Antonio Luiz Macedo, chirurgul care l-a operat pe Bolsonaro în 2018, i-a recomandat transferului președintelui la São Paulo pentru teste suplimentare și posibilă intervenție chirurgicală. Fabio Faria, managerul de comunicare al Braziliei, a declarat reporterilor că Bolsonaro a fost sedat dimineața înainte de a fi dus la São Paulo.

Fiul președintelui Flavio a declarat pentru CNN că tatăl său a fost supus unei proceduri de eliminare a lichidului din stomac, ca măsură de precauție. Flavio a adăugat că tatăl său a avut probleme cu vorbirea, dar că, dacă este nevoie de o intervenție chirurgicală, nu ar trebui să fie o procedură serioasă.

Bolsonaro a postat mai devreme o fotografie cu el însuși întins într-un pat de spital, dotat cu senzori și cabluri, cu cineva care pare a fi un preot în picioare lângă pat. După doi ani și jumătate de președinție controversată, Bolsonaro se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare în ceea ce privește gestionarea pandemiei Covid-19. La începutul lunii, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva acuzațiilor de corupție care implică achiziționarea de vaccinuri.

Liderul brazilian a fost puternic criticat pentru lipsa unui răspuns național la criză și scepticismul său față de vaccinuri, blocaje.

 

Sughiţul – cauze şi soluţii

Sughiţul este o contracţie involuntară şi convulsiva a diafragmei – muşchi implicat în respiraţie, care separa toracele de abdomen, însoţită de un sunet caracteristic, scurt şi repetat.

Nu durează mai mult de câteva minute, iar disconfortul dispare de la sine sau cu puţin ajutor. Un pahar cu apă, o sperietură zdravăna sau ţinerea respiraţiei pot opri o serie de sughiţuri.

Dar de ce sughiţam?

Atunci când este uşor iritat, stomacul da startul sughiţului. Reacţia este, spun specialiştii, una de apărare a organismului împotriva unui factor nociv. Un stomac foarte plin poate provoca crize de sughiţ, care apoi continuă pe cont propriu.

Adauga un comentariu