Actualitate

Președintele Klaus Iohannis, despre imunizarea anti-Covid-19: „Unii vorbesc prostii și vă fac să nu vă vaccinați” – LIVE VIDEO

Publicat: 22 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele Klaus Iohannis despre imunizarea anti-Covid-19 Unii vorbesc prostii și vă fac să nu vă vaccinați - LIVE VIDEO
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, se află în aceste zile la Consiliul European. Vineri, 22 octombrie 2021, în cadrul unei intervenții, șeful statului a transmis detalii despre problema prețurilor la energie, dar și despre vaccinarea anti-Covid-19.

„Știți foarte bine, acasă situația este foarte complicată. Am vorbit eu de o catastrofă. Spitalele sunt pline, medicii sunt terminați, secțiile ATI sunt pline. Am apelat la Mecanismul de sprijin european, am primit susținere de la opt state. E un lucru important, care arată că solidaritatea nu e doar o poveste, e un fapt. Însă, noi trebuie să jucăm rolul nostru. Repet foarte clar, nu există altă soluție decât vaccinarea. Trebuie să fim serioși și să domolim acest lucru. Pandemia a fost doborâtă prin vaccinare. Noi de ce trebuie să ascultăm de unii de pe Facebook care vă îndeamnă să nu vă vaccinați și să ajungeți la ATI. Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să terminăm cu această pandemie. Până atunci, toți ne ajută, dar nimeni nu se poate vaccina în locul nostru”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre prețurile la electricitate

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, în aceste zile se află la Consiliul European. Șeful de la Cotroceni a transmis că una din temele discutate face referire la prețul la electricitate. Oficialul a atras atenția că toate prețurile o să fie afectate în perioada imediat următoare din cauza prețului la electricitate, care se află în creștere.

„Sunt destul de multe teme pe care le dezbatem. Sunt două chestiuni dezbătute ieri, care pentru noi sunt foarte importante. E chestiunea legată de energie, climă și green deal. Noi știm de acasă că avem o problemă cu prețurile la energie, mai ales la electricitate. Noi am găsit acasă soluțiile pentru famililile mici: o să fie compensate facturile. Noi am rezolvat problema pe următoarele luni la noi acasă. Doar că nu e chiar atât de simplu: dacă crește prețul la electricitate se resimte la alte prețuri. Am fost fermi și clari: trebuie să găsim pe lângă soluțiile naționae abordări ferme, europene. Am solicitat să verificăm de ce au crescut prețurile. Trebuie să avem energie nucleară. Am insistat să fie finanțate prin fonduri europene”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis, atac la USR

De asemenea, în continuare declarației sale, Iohannis nu a ratat ocazia să atace indirect Partidul Uniunea Salvați România. El susține că multe reforme nu au fost făcute până în acest moment.

”Au fost unii care au făcut această criză vrînd să arate cât de importanți sunt, dar au sfârșit prin a se vedea cât de neimportanți sunt. Avem absolută nevoie de o justiție independentă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări. Legile justiției sunt de pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Avem nevoie de reformă în administrație, de reformă în domeniul pensiilor, a salarizării publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare. Coaliția nu a reuștit să rezolve. N-are rost să zic de ce nu au reușit. Au arătat cine au fost crizatorii. Cei are trebuiau să facă reforme au produs crize. Trebuie să facem treabă cu cei care vor să fie alături de noi. E un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români. Așa o să fie”, a spus Iohannis.

Reamintim faptul că ieri, 21 octombrie 2021, Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Nicolae Ciucă în funcția de premier al României.

Adauga un comentariu