Razboi în Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis mesajul de pace pe Instagram, după ce FIFA i-a respins solicitarea de a-l transmite înaintea finalei Campionatului Mondial

Publicat: 19 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a transmis mesajul de pace pe Instagram după ce FIFA i-a respins solicitarea de a-l transmite înaintea finalei Campionatului Mondial
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis mesajul de pace pe Instagram, după ce FIFA i-a respins solicitarea de a-l transmite înaintea finalei Campionatului Mondial

Ieri, 18 decembrie 2022, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis mesajul de pace pe Instagram, după ce FIFA i-a respins cererea de a-l transmite înaite de finala Campionatului Mondial de fotbal. De altfel, acest Campionat Mondial este considerat cel mai controversat eveniment sportiv din ultimele decenii.

Potrivit unei surse CNN, biroul lui Volodimir Zelenski a propus ca acesta să apară într-un video pe stadionul din Qatar, înainte de finală Campionatului Mondial, însă FIFA a venit cu un răspuns negativ în acest sens. De altfel, nu se cunoaşte dacă mesajul de pace ar fi trebuit să fie live sau înregistrat.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis mesajul de pace pe Instagram, după ce FIFA i-a respins solicitarea de a-l transmite înaintea finalei Campionatului Mondial

Potrivit FIFA, cererea preşedintelui ucrainean încalca principiul neutralităţii politice. În acest fel, Volodimir Zelenski a trimis mesajul de pace pe contul de Instagram, acolo unde este urmărit de aproape 17 milioane de oameni, deşi, înaintea finalei de fotbal din Qatar ar fi avut o audienţă masivă.

”Să vedem împreună finala Campionatului Mondial! Şi să vedem împreună sfârşitul războiului!”, a transmis președintele Volodimir Zelenski.

Ieri, 18 decembrie, Volodimir Zelenski și-a transmis mesajul pe contul de instagram pe care are aproape 17 milioane de urmăritori.

”Acest Campionat Mondial demonstrează încă o dată că disputele între popoare şi ţări trebuie să se decidă într-un joc curat, nu într-un joc cu foc”, spune Volodimir Zelenski, făcând referire la războiul din ţara sa.

Acesta a mai subliniat ideea că atunci când „jucătorii sunt cei care concurează, ne bucurăm toţi de pace”.

”Să vedem împreună finala Campionatului Mondial! Şi să vedem împreună sfârşitul războiului!”, a conchis Volodimir Zelenski.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022, cu acuzaţii şi controverse

Trebuie menţionat faptul că Campionatul Mondial de Fotbal din acest an este considerat cel mai controversat eveniment sportiv din ultimele decenii. Mai multe controverse au apărut după moartea miilor de muncitori de pe şantierele Cupei Mondiale din Qatar.

Pe de altă parte, este şi cea mai scumpă ediţie a Cupei Mondiale din istorie, în contextul în care şapte din opt stadioane pe care s-au desfăşurat meciurile CM 2022 au fost construite special pentru acest turneu.

Stadioanele au o capacitate între 40.000 şi 80.000 de locuri. Costul construcţiei stadioanelor se ridică la peste 4 miliarde de dolari. Totodată, autorităţile au realizat şi lucrări de modernizare a infrasctructurii oraşelor. Investiţia totală ar fi de 229 de miliarde de euro. Autorităţile şi Guvernul din Qatar ar fi cheltuit 500 de milioane de dolari săptămânal pe autostrăzi, căi ferate, porturi, aeroporturi şi spitale.

Un alt aspect care a stârnit indignarea oamenilor este decizia, lansată cu 2 zile înainte de începerea Campionatului, care a interzis consumul de bere. FIFA a cedat la presiunile tarii-gazde, în care consumul de alcool este restricţionat.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 s-a încheiat cu victoria Argentinei, care a jucat în finală cu Franța.  Argentina a învins-o pe Franța și a cucerit al treilea titlu mondial din istorie. A fost 2-2 la finalul timpului regulamentar, 3-3 după reprizele de prelungire și 4-2 pentru „pume” la loviturile de departajare.

Aşadar, după ce FIFA a respins cererea lui Volodimir Zelenski de a transmite mesajul de pace înaintea finalei CM 2022, acesta l-a transmis pe Instagram. Zelenski a apărut prin transmisii video la mai multe evenimente, printre care, G20, Grammy sau Festivalul de Film de la Cannes.
Adauga un comentariu