Actualitate

Președintele Vladimir Putin vorbește despre securitatea continentului – LIVE VIDEO

Publicat: 12 oct. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Președintele Vladimir Putin vorbește despre securitatea continentului - LIVE VIDEO
Declarații ale președintelui rus Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin face declarații în acest moment despre avariile de la conductele Nord Stream. Declarațiile sunt făcute în timpul evenimentului „Russian Energy Week”. În ceea ce privește problemele de la gazoductul Nord Stream, Putin a menționat că ar fi vorba despre terorism internațional.

„Atacul asupra Nord Stream a subminat securitatea continentului”, a spus liderul rus.

De asemenea, amintim că Vladimir Putin a avut luni, 10 octombrie, o întâlnire operațională în Consiliul de Securitate al Federației Rusiei.

Declarații ale președintelui Vladimir Putin

Vladimir Putin, a vorbit în cadrul forumului energetic”Russian Energy Week” de la Moscova, și a evocat perspectiva unui „hub” de gaze naturale pentru statele europene, dar a recunoscut că pentru un astfel de proiect trebuie să fie interesați și „partenerii europeni” ai Moscovei.

„În acest moment, economia globală este grav afectată de fluctuațiile ce privesc cererea și oferta, cât și ceea ce se întâmplă cu acțiunile distructive provocate de anumite puteri, care sunt ghidate de anumite ambiţii politice. Şi pentru a elimina discriminarea de pe piaţă, chiar şi dacă nu merge, pentru a elimina pur şi simplu infrastructura altor competitori, în acest caz particular vorbesc de incidentul de la conductele Nord Stream 1 şi 2.

Nu încape nici o îndoială că a fost un act de terorism internaţional, menit de a submina securitatea energetică a întregului continent. Calculele din spatele acestei acţiuni au fost făcute în mod cinic, pentru a bloca şi distruge sursele de energie ieftine şi de a priva milioane de oameni şi consumatorii de gaze industriali de aceste resurse şi a-i forţa să cumpere combustibil la preţuri mult mai mari.

Pentru a-i forţa să facă acest lucru, acest atac asupra conductelor Nord Stream a creat cel mai periculos precedent, care arata ca şi cea mai mică piesă a transportului de energie sau comunicaţii este sub risc, indiferent de locul în care se afla în lume, cine o operează şi indiferent dacă se afla în infrastructura OffShore sau OnShore”, a spus președintele rus.

De asemenea, el a precizat că Rusia este gata să înceapă furnizarea de gaze spre Europa prin Nord Stream 2, pe sub Marea Baltică.

Vladimir Putin: „Dacă Europa vrea gaze, să deschidă robinetul Nord Stream 2”

Vladimir Putin a precizat că acest gazoduct, avariat în seria de explozii care a afectat și Nord Stream 1, este încă parțial funcțional.

„Mingea este în curtea Uniunii Europene. Dacă vor, să deschidă robinetul și asta e”, a declarat președintele rus.

Vladimir Putin a reluat, pe de altă parte, acuzațiile nedovedite conform cărora SUA s-ar afla în spatele exploziilor care au avariat gazoductul Nord Stream 1 și au provocat o scurgere masivă de gaze.

„Acum aş dori să vorbesc despre energie, și chiar dacă nu este un subiect direct legat de lovitură directă asupra podului ucrainean, aceste servicii secrete ucrainene sunt un exemplu şi o dovadă pe care am mai menţionat-o o dată, și anume că regimul de la Kiev, prin aceste metode teroriste, precum şi asasinările politice pe care le-au urcat pe internet, apoi au realizat că este o greşeală şi le-au şters… Dar totul este stocat pe internet. Dar nu vorbesc doar despre terorism nuclear, vorbesc despre ambarcaţiuni, despre tentativa de a exploda conducta de gaz din Turcia, toate dovezile sunt înregistrate şi documentate, iar mintea criminală din spatele acestei acţiuni este cea care va beneficia.

Cei care profită de pe urma acestei instabilităţi şi acestui conflict, cine se află în spatele acestei avarii de la Nord Stream este cu siguranţă cel care va tăia legăturile dintre Rusia şi Tahiti, și caută să termine şi să compromită legăturile cu Europa, iar nu în cele din urmă să controleze piaţa.

Şi totodată, este cel care efectiv, este capabil să efectueze aceste avarii şi care a rămas deocamdată nepedepsit. Beneficiul este bineînţeles evident şi nu trebuie să mai detaliez acest lucru, și mai ales, importanța geopolitică a situării Poloniei, Ucrainei în Europa”, a spus liderul rus de la Kremlin.

Preşedintele rus a reiterat faptul că cel care ar avea un interes în spatele acestei avarii de la conductele Nord Stream, și a numit SUA ca principal vinovat, îşi doreşte să oblige Europenii să cumpere gaz mai scump, făcând astfel concurență Rusiei.

Comentarii
Adauga un comentariu