Razboi în Ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului Australiei: „Agresiunea Rusiei a devenit de fapt şi o ameninţare pentru ţara dumneavoastră” – VIDEO

Publicat: 31 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preşedintele Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului Australiei Agresiunea Rusiei a devenit de fapt şi o ameninţare pentru ţara dumneavoastră - VIDEO
Volodimir Zelenski susține că Australia ar putea fi următoare țară atacată dacă nu este oprită acum

Preşedintele Ucrainei a transmis un nou mesaj astăzi, 31 martie 2022. Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului din Australia, de această dată, în contextul izbucnirii războiului în Ucraina. Şeful de la Kiev susţine că dacă Rusia nu va fi oprită în momentul de faţă, o altă ţară va fi vizată de operaţiunea militară.

„Trenul a adus medicamente foarte importante care au salvat vieţile adulţilor şi copiilor. Acest tren a adus viaţă. Acum nu mai este posibil, pentru că ţara este într-un alt context. Acum ruşii ne ucid civilii, ne ucid copiii şi iau ostatici sute de mii de oameni şi transportă chiar copii de la noi pe teritoriul Rusiei. Ruşii ne-au distrus visurile, dar nu ne-au distrus esenţă, libertatea, demnitatea şi independentă. Suntem indestructibili şi contam pe ajutorul lumii libere, pe ajutorul din partea dumneavoastră. Avem nevoie nu peste câteva luni, ci acum de ajutor”, a spus Vladimir Zelenski.

Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului Australiei. Ce mesaj a transmis

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a intrat într-o conferinţă online şi s-a adresat membrilor Parlamentului din Autralia. Oficialul a menţionat că este nevoie urgentă de ajutor din toate punctele de vedere, atât cu medicamente, armament, produse alimentare şi îmbrăcăminte.

De asemenea, Zelenski afirmă că agresiunea Rusiei se va îndrepta şi către Australia dacă nu este oprită acum.

Distanţele dintre cele două ţări ale noastre sunt foarte mari, suntem separaţi de kilometri întreg de mari, dar nu există de fapt acest concept de distanţă când vine vorba despre totalitate şi despre haosul de acum din Ucraina. Orice s-ar întâmpla în regiunea noastră. agresiunea Rusiei a devenit de fapt şi o ameninţare pentru ţara dumneavoastră, pentru că asta este natura răului. Poate parcurge distanţele, poate trece orice bariere, poate distruge vieţi. Avem acum aceasta ameninţară a atacului nuclear pentru că propaganda oficială din Rusia discută posibilitatea de a folosi armele nucleare”, a spus Volodimir Zelenski.

Ucraina nu va câştiga războiul împotriva Rusiei fără ajutor

În altă ordine de idei, preşedintele Ucrainei susţine că nu va reuşi să pună capăt acestei operaţiuni militare de unul singur, ci doar cu ajutorul altor state. În caz contrar, Rusia va trece pe lista un alt stat pentru a crea victime şi pagube materiale.

„Nu s-a văzut de foarte multă vreme o ţară care să pornească un război împotriva unei ţări vecine. Cele mai urâte şi apăsătoare pagini ale secolului 20 au fost aduse în prezent. Dacă nu oprim Rusia acum, o altă ţară din lume va trece prin acelaşi război. Încrederea în securitatea globală se va decide acum. Nimeni nu va putea salva o parte a lumii dacă armele nucleare sunt folosite de Rusia. Niciun stat nu poate să nu se teamă acum. Niciun lider al lumii nu poate conta pe faptul că poate scăpa de asta, că poate fi ferit de război. După aceste luni de luptă împotriva Rusiei nu credem că există un alt rezultat, nu credem că putem combate Rusia decât împreună, o ţară care foloseşte acest şantaj nuclear”, a mai spus președintele Ucrainei.

Reamintim faptul că Australia a fost una dintre țările care au impus sancțiuni împotriva Rusiei, după ce pe data de 24 februarie a început războiul în Ucraina.

Volodimir Zelenski: „Răul nepedepsit se întoarce cu forţă”

În finalul intervenţiei sale, Zelenski afirma că nu ştie când se va finaliza această invazie, dar răul trebuie pedepsit.

„Sunt sigur că fiecare dintre noi îşi aminteşte de victimele care au murit în Donbas. Oare am reuşit să îi punem la punct pe cei care au generat această tragedie? A plătit Rusia? Încă neagă că au făcut asta. Justiţia nu a fost restabilită şi nu ştim cât va mai dura până când o tragedie să fie judecată corect de comunitatea internaţională. Răul nepedepsit se întoarce cu forţă”, a spus Zelenski.

Astăzi, 31 martie 2022, Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului Australiei, iar săptămâna viitoare va transmite un discurs și în Parlamentul României.

Adauga un comentariu