Stiri si curiozitati

Ce mănâncă melcii: De ce factori depinde nutriția moluștelor

Publicat: 28 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce mănâncă melcii De ce factori depinde nutriția moluștelor
Nutriția melcilor depinde de vârstă

Tot mai multe persoane se întreabă ce mănâncă melcii. Acest gasteropod fără pretenții nu are nevoie de o dietă special concepută. Există diverse păreri precum că, dacă aceste moluște sun un animal exotic, înseamnă că trebuie să-l hrănești cu produse aproape exclusive. Însă, în realitate lucrurile nu stau așa.

Ca orice altă creatură vie, fie că este cu sânge rece sau cu sânge cald, melcul s-a născut inițial în sălbăticie. Abia după mai mult timp multe persoane au început să reproducă și să țină moluștele acasă, precum și să le obișnuiască cu alte alimente. Melcul este un gasteropod erbivor. După observații și cercetări îndelungate, experții au ajuns la concluzia că, în natură, dieta melcilor constă din iarbă, frunze, legume, fructe și scoarță de copac. Aproximativ la fel se hrănesc și furnicile cu aripi.

un melc pe un copac si mananca frunze
Mâncarea pentru melci trebuie administrată la temperatura camerei

Ce mănâncă melcii: Produse indicate pentru hrănirea moluștelor

Nutriția melcilor depinde de vârstă. Moluștele tinere preferă alimentele proaspete în dietă, dar adulții preferă fructele putrezite. O delicatesă pentru cei din urmă este scoarța unui copac putrezit.

Baza alimentației melcilor Achatina este salata verde, verdeața precum pătrunjelul, păpădia, lucerna, trifoiul, frunze de pătlagină, urzici și cuișoare. De asemenea, aceștia preferă legume precum castraveți, dovlecei, sfeclă, morcovi și varză. Printre fructele preferate ale moluștelor se numără merele, perele, pepene verde și pepene galben, banane, struguri, caise, avocado, mango, prune, ananas, cireșe, zmeură și căpșuni. În dieta acestora se conțin doar alimente care scad trombocitele.

Trebuie să atragi atenție la o serie de produse care sunt strict contraindicate pentru Achatina. Printre acestea se numără sarea. Acest ingredient pentru melci este otravă. De asemenea, condimentele, alimente prăjite, cârnații afumați, condimentate, produsele de patiserie, acrișoare, precum și paste și ouă sub orice formă le poate face rău melcilor.

un melc pe un copac
Trebuie să atragi atenție la o serie de produse care sunt strict contraindicate pentru Achatina

De asemenea, legumele moi și fructele trebuie tăiate în felii. Iar alimentele tari trebuie să fie rase sau făcute piure. Este mai bine să nu dai alimente tari micilor Achatine, deoarece acestea se pot bloca în gât și astfel moluștele se pot sufoca. Achatina nou-născută trebuie să primească verdeață, morcovi tăiați mărunt, iar după câteva zile salată verde și un măr.

Ce temperatură trebuie să aibă mâncarea pentru melci?

Mâncarea pentru melci trebuie administrată la temperatura camerei. De asemenea, calciul ar trebui să fie o parte esențială a dietei. Este foarte dificil să supraestimezi rolul său în structura cochiliei. Calciul joacă un rol deosebit de important în perioada de creștere activă a melcului, până la aproximativ un an. Cu o lipsă de calciu, coaja va fi fragilă și va crește încet.

Melcul ar trebui să primească și aditivi pentru furaje, precum sepia, coajă de ou sau cretă furajeră. Este de dorit să oferi moluște calciu în forma sa pură. Orice formă de calciu poate fi adăugat și în piureul de legume. Cojile de ou se folosesc crude, după spălare, uscare și măcinare.

doi melci care mananca frunze
Baza alimentației melcilor Achatina este salata verde, verdeața precum pătrunjelul

O componentă importantă în dietă sunt proteinele animale, acestea fiind necesare creșterii. Achatina mănâncă de bunăvoie produse din carne sau mâncare pentru pește. Amintește-ți că alimentele proteice, ca și alte tipuri de alimente, ar trebui să fie nesărate. Este optim să se administreze proteine ​​animale de mai multe ori pe săptămână. De asemenea, alimentele trebuie să conțină mai multe tipuri de vitamine.

Atunci când te gândești ce mănâncă melcii trebuie să înțelegi că dieta acestora nu este foarte diferită de a unei persoane care suferă de diabet. Atât persoanele cu un nivel înalt de glicemie, cât și melcii trebuie să mănânce cât mai multe legume și produse care nu conțin grăsimi. De asemenea, conform recomandărilor, brânza de vaci și laptele pot fi administrate ca supliment proteic pentru melci.

un melc care mananca
Ca orice altă creatură vie, fie că este cu sânge rece sau cu sânge cald, melcul s-a născut inițial în sălbaticie
Adauga un comentariu