Economic Local

Primăria comunei Mircești reabilitează dispensarul într-un contract de 165.000 euro

Publicat: 06 iul. 2020
Primăria comunei Mircești reabilitează dispensarul din localitate, lucrările fiind estimate la 165.000 euro
Primăria comunei Mircești reabilitează dispensarul din localitate

Primăria comunei Mircești reabilitează dispensarul într-un contract de de 165.000 euro. Procedura a fost reluată după ce la primele tentative nu s-au prezentat ofertanți. A fost modificată și prevederea bugetară a procedurii. Suprafața construită a clădirii este de 227 metri pătrați

Primăria comunei Mircești reabilitează dispensarul din localitate. Contractul are o valoare estimată de 787.691, fără TVA, aproape 165.000 euro. Regimul de înălțime a clădirii este S+P, cu o suprafață construită de 227 metri pătrați.

„Dispensarul medical din comuna Mircești a fost construit în anul 1914, iar din releveele efectuate pe amplasament, clădirea este formată dintr-un singur corp, având o structură de rezistență din pereți portanți din zidărie de cărămidă plină presată, cu planșeu din grinzi de lemn placat cu stuf și pământ. Cele mai evidente degradări se pot observa la nivelul planșeului din lemn care, în anumite camere, s-a prăbușit din cauza infiltrațiilor de apă. Trotuarele și scările sunt fracturate și desprinse de clădire, în unele locuri acestea fiind invadate de vegetație”, se arată în descrierea imobilului.

Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Licitația este reluată după ce la primele proceduri nu s-au prezentat ofertanți. Între timp, a fost mărită și prevederea bugetară.

Primăria comunei Mircești reabilitează dispensarul din localitate în timp ce alte comune investesc în clădiri moderne

Primăria Valea Lupului intenționează să construiască o grădiniță modernă, contractul fiind pus la bătaie prin intermediul unei licitații. Recent, a fost lansată procedura cu o prevedere bugetară de 1.743.861 lei, fără TVA, aproape 400.000 euro. La licitație s-a prezentat o singură societate, General Modern Construct SRL, din Pașcani. Firma de construcții este condusă de Ion Hogaș. Din ultimele date financiare, nu rezultă o experiență în domeniul construcțiilor. În 2018, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 654.824 lei, profit de 113.592 lei, datorii de 107.257 lei, cu doar un singur angajat. Oferta firmei pășcănene a intrat în etapa de evaluare.

Primăria Iași a obținut finanțare europeană pentru construirea unei grădinițe moderne în zona Bucium

La Iași, Primăria a obținut finanțarea europeană pentru construirea unei grădinițe în zona Bucium, cu 9 săli de grupă. Contractul a fost câștigat de către societatea Alconf SRL. Oferta financiară a fost de 850.000 euro, fără TVA. Societatea este controlată de asociații Georgeta Bugeac și Anca Monica Vânătoru. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 3,6 milioane lei, profit de 47.663 lei, cu un număr de 18 angajați. Lucrările sunt finanțate printr-un program european. Suprafața utilă a clădirii va fi de 706 metri pătrați. Grădinița va avea program prelungit.

„Obiectivul general al proiectului este reprezentat de construirea și dotarea unei grădinițe cu 9 săli de grupă, cu un regim de înălțime parter+etaj și un funcțional coerent, adaptat standardelor actuale de sănătate publică, siguranță la incendiu, siguranță în exploatare, situată în stradela Bârnova (zona Bucium)”, au transmis reprezentanții municipalității.

Comentarii
  • Băi tîmpiților, poza este a gării din Mircești, dispensarul arată jalnic, fată de gară. Ce trebuie dispensar la Mircesti?- dacă primarul este din Iugani și aici sînt majoritatea investițiilor. Rog instituțile abilitate ale statului să demareze un control la PRIMĂRIA MIRCEȘTI si să verifice modul de gheltuire a banului public.- în special construcția stadionului din Iugani și fondurile echpei de fotbal. Aici s-au dus și se vor duce majoritatea banilor din bugetul comunei.

  • Băi tîmpiților, poza este a gării din Mircești, dispensarul este o ruină . Ce trebuie dispensar la Mircești? -dacă primarul este din Iugani și aici sînt majoritatea investiților. Rog pe această cale organile abilitate ale statului să se autosesizeze și să facă un control amănunțit la primăria Mircești , nu ca pînă acum,- privind gheltuirea banului public, în special construcția stadionului din Iugani și provenența banilor de la echipa de fotbal. Aici s-au dus și se vor duce majoritatea banilor din bugetul local.

Adauga un comentariu