Economic Local

Primăria Erbiceni extinde rețeaua de apă cu 250.000 de euro! Șapte firme vor să câștige contractul

Publicat: 06 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Erbiceni extinde rețeaua de apă cu 250.000 de euro Șapte firme vor să câștige contractul
În comuna Erbiceni, județul Iași, locuitorii vor fi conectați la rețeaua de distribuție a apei potabile

Locuitorii din comuna Erbiceni, județul Iași, vor beneficia de o rețea nouă de distribuție a apei potabile. La licitația pentru realizarea lucrărilor de extindere au participat mai multe societăți. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Lucrările edilitare continuă în comunele din județul Iași. Primăria Erbiceni a lansat recent o licitație pentru extinderea rețelelor de apă potabilă în localitate. La procedură au depus oferte următoarele societăți: Conest SA, General Instalații SRL, Casrep SRL, Inbit SRL, A/C Exact Office Consult SRL, asocierea Ema Agro-construct SRL – Cornell’s Floor SRL, Adal Hidro Construct SRL. Licitația are o prevedere bugetară de 1.203.511 lei, fără TVA, aproximativ 250.000 de euro. Lucrările urmează să fie executate în termen de două luni de la semnarea contractului.

„Se vor realiza probele cerute de tehnologia de execuție: probe de compactare, probe de rezistență și etanșeitate, probe de rezistență pentru betoanele folosite, se vor folosi o serie de carotaje pentru a verifica exactitatea cerințelor de calitate impuse pe șantier în ceea ce privește caracteristicile minime și maxime pentru materialele folosite în laboratoare autorizate. Executantul va asigura în totalitate supravegherea, forța de muncă, materiale, echipamenetele și utilajele necesare execuției lucrărilor. Pentru o perioadă ofertată a garanției de bună execuție a lucrărilor sub 36 luni (inclusiv pentru garanția tehnică a echipamentelor și utilajelor tehnologice) oferta va fi considerată neconformă”, se arată în caietul de sarcini.

De precizat că ApaVital SA va investi, în județul Iași, 500 de milioane de euro în extinderea rețelelor.

Constructorul câștigător va interveni pe o porțiune de aproximativ 4 kilometri

Conform documentației procedurii, noua rețea de distribuție a apei va avea o lungime de 4.104 de metri. Extinderea vizează zona de case din satul Bârlești.

„În prezent, satul Erbiceni beneficiază parțial de apă curentă. Rețeaua existentă este în administrarea regiei locale ApaVital Iași. Alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor se realizează dintr-un rezervor suprateran cu o capacitate de 300 de mc amplasat în satul Erbiceni. Distribuția este realizată din țeava de PEHD De110. Această distribuție are o lungime de 2.300 de metri. Prin soluția proiectată în această fază se vor menține obiectivele propuse prin studiul de fezabilitate, respectiv: extinderea rețelei de distribuție a apei potabile în satul Erbiceni și înființarea sistemului de alimentare cu apă potabilă în satul Bârlești. Lucrările se vor proiecta și executa pe domenil public al comunei Erbiceni, din țeavă polietilenă de înaltă densitate PEHD 100, PN10, De 90-110”, se mai arată în documentația licitației.

ApaVital SA extinde rețeaua de canalizare de la ieșirea din municipiul Iași

Și ApaVital SA, compania de apă-canal, extinde rețeaua de canalizare din zona aglomerată. Recent, a fost lansată o licitație pentru realizarea lucrărilor în zona Bucium, din municipiul Iași. Lucrările au o valoare estimată de 772.046 lei, fără TVA, aproape 160.000 de euro. La procedură s-au înscris mai multe societăți: General Instalații SRL, Casrep SRL, Laurențiu H SRL, Hidroterm SRL, Alsim Invest SRL, Inbit SRL, asocierea Saga Energy SRL – SO.I.M SRL și asocierea Ema Agro-construct SRL – Cornell’s Floor SRL – Teleconstruct Company SRL. Sunt vizate străzile Șt.O.Iosif, Teascului și stradela Dealul Bucium. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 1.260 metri liniari, în timp ce rețeaua de distribuție se extinde cu 155 de metri liniari.

Adauga un comentariu