Titlurile zilei

Primăria Iași închiriază locuri de parcare lângă o clădire din centrul Iașului, care stă să cadă. „ATENȚIE! Căderi de tencuială. Nu parcați la o distanță mai mică de 2,5 m de perete” – FOTO

Publicat: 04 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Primăria Iași închiriază locuri de parcare lângă o clădire din centrul Iașului care stă să cadă. ATENȚIE Căderi de tencuială. Nu parcați la o distanță mai mică de 25 m de perete - FOTO
Deși în zonă există un panou care atenționează șoferii să nu parcheze la o distanță mai mică de 2,5 m de perete, șoferii ignoră și parchează asumându-și riscuri foarte mari

Mai multe locuri de parcare din zona fostului cinema Republica, actual Trianon, sunt închiriate de Primăria Iași, chiar lângă un indicator care semnalează că în zonă sunt căderi de tencuială. Peretele fostului cinematograf Republica este într-o stare avansată de degradare și se pot observa bucăți de tencuială ruptă de pe fațada cinematografului. Astfel, Primăria Iași închiriază locuri de parcare lângă o clădire din centrul Iașului, care stă să cadă. Unii șoferi care parchează în zona respectivă nici nu știu de aceste indicatoare și își lasă mașinile lângă un imobil ce riscă să se prăbușească

Deși în zonă există un indicator care avertizează că sunt probleme cu fațada cinematografului Republica, Primăria Iași a închiriat mai multe locuri de parcare chiar lângă peretele clădirii. Indicatorul semnalează că sunt căderi de tencuială și atenționează șoferii să nu parcheze la o distanță mai mică de 2,5 m.

Primăria Iași închiriază locuri de parcare lângă o clădire din centrul Iașului, care stă să cadă

Cladire masini
Locurile de parcare închiriate de Primăria Iași sunt chiar lângă fațada cu probleme a cinematografului Trianon

Într-o zonă foarte aglomerată din centrul Iașului, pe strada Alexandru Lăpușneanu, lângă fostul cinematograf Republica sunt mai multe mașini parcate chiar pe locurile închiriate de Primăria Iași. Problema majoră o reprezintă faptul că lângă aceste spații se află două panouri care semnalează șoferii că au loc căderi de tencuială de pe fațada clădirii, aceștia fiind avertizați să parcheze la o distanță de 2,5 m de perete.

Unii dintre șoferii care parchează pe aceste locuri nu au văzut indicatoarele. Când au fost atenționați de reporterii BZI, s-au uitat să vadă dacă există riscuri.

„Sinceră să fiu, nici nu știam. Nu am fost atentă. Acum mă uit să văd dacă peste mașina mea poate să cadă ceva. Eu nu am loc închiriat aici, dar mai parchez când am treabă în zonă”, declară un șofer care își parchează mașina pe unul dintre locurile de parcare cu risc.

Alți șoferi, când au aflat, au ironizat Primăria Iași pentru gafa făcută.

„Probabil că și-au luat și poliță de asigurare pentru a plăti în caz că se întâmplă ceva”, declară un alt șofer care parchează mașina fără a lua în considerare riscurile.

Primăria Iași susține că au fost luate măsuri, iar riscurile sunt minime

Masini, locuri parcare
Pe aceste locuri parchează și șoferi care nu locuiesc în zonă, aceștia neștiind de acest panou de atenționare

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, susține că în zonă sunt doar 4 locuri de parcare închiriate. Când s-a făcut licitația nu exista niciun pericol în zonă.

„În zona respectivă sunt doar 4 locuri de parcare închiriate. Când s-a făcut licitația pentru cele 4 locuri nu exista vreun potențial pericol în ceea ce privește tencuiala peretelui de la cinematograful Trianon. Pentru a nu expune chiriașul la un potențial pericol, am înștiințat pe toți cei care folosesc parcarea de posibilitatea desprinderii de tencuieli, mai ales în perioada sezonului”, declară Sebastian Buraga.

Acesta mai susține că în zona s-au luat măsuri pentru minimizarea riscurilor în cazul în care au loc căderi din tencuiala clădirii.

„Ca măsură suplimentară, a fost montată o plasă de protecție la perete, peste care este montat un mesh publicitar. Deci, în acest moment, posibilitatea producerii unui incident este minimă. Mai mult, în această primăvară, când vremea va permite, vom interveni cu lucrări de reparații și întreținere”, mai spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Astfel, Primăria Iași închiriază locuri de parcare lângă o clădire din centrul Iașului, care stă să cadă, și face o gafă foarte mare, deoarece în zonă este un panou care atenționează șoferii să nu parcheze prea aproape de peretele clădirii, deoarece există riscul de a cădea bucăți de tencuială.

Comentarii
  • Bani sa iasa , ce mai conteaza riscurile. Mosierul parcarilor Nistor il doare in kur de masini, el nu stie altceva decat afaceri . E cumatru cu primaru, e preten cu Juravle si asa merge treaba

Adauga un comentariu