Local

Primăria Iași mai bagă 1,1 milioane euro în blocurile ANL din zona Grădinari! Se lucrează la 4 tronsoane noi

Publicat: 20 mai 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Primăria Iași mai bagă 11 milioane euro în blocurile ANL din zona Grădinari Se lucrează la 4 tronsoane noi
Primăria Iași va aloca 1,1 milioane lei pentru a finaliza lucrările la cele 4 blocuri ANL din zona Grădinari

Primăria Iași va aloca circa 1,1 milioane de euro în finalizarea lucrărilor la cele 4 tronsoane de blocuri ANL din zona Grădinari. Locuințele sociale vor fi distribuite ulterior solicitanților care au depus cereri la Direcția Fond Locativ.

Lucrările la blocurile noi de tip ANL din zona Grădinari  vor continua cu construcția a patru tronsoane noi. Municipalitatea va aloca 5.8 milioane lei (1,1 milioane de euro) pentru lucrări rămase de executat la cele 4 tronsoane din cartierul Metalurgie, unde se ridică blocurile de tip ANL. Firmele interesate pot depune oferte până la 15 iunie 2022, deschiderea acestora urmând a avea loc la 15 octombrie anul curent. Criteriul principal de atribuire este legat de prețul cel mai scăzut.

Primăria Iași alocă 1,1 milioane euro în 4 blocuri ANL din zona Grădinari

Regimul de înălțime a clădirilor va fi de S+P+3E+M, în zonă urmând a fi realizate și 344 locuri de parcare.

„Terenul pe care se va amplasa investiția are o suprafață de 25.800 metri pătrați și se află în intavilanul municipiului Iași. În cadrul acestei investiții se propune finalizarea construirii a 4 tronsoane de bloc, conform proiectului eleborat de Artehnis SRL”, se arată în caietul de sarcini a procedurii.

Finalizarea lucrărilor a cele 4 tronsoane ANL ar trebui făcută în termen de 6 luni. Lista celor care obțin locuințe ANL este avizată la fiecare sfârșit de an.

Proiect de milioane de euro pentru locuințele ANL

Proiectul prevede finalizarea unor lucrări la tronsoanele respective.  Investiția inițială a fost demarată în urmă cu mai mulți ani.

„Scopul contractului îl reprezintă execuția lucrărilor rămase de executat de construcții- montaj. Este vorba de realizarea lucrărilor necesare pentru finalizarea obiectivului la cele 4 tronsoane, sistematizarea pe verticală a terenului, realizarea utilităților la cele 4 blocuri. Acestea se vor racorda la rețelele existente în zonă: energie electrică, apă, canalizare, gaze naturale, energie termică, telefonie. Obiectul prezentei investiții va cuprinde numai finalizarea lucrărilor de construire a blocurilor, fără rețele de distribuție și a branșamentelor la acestea. Se mai urmărește și refacerea cadrului natural după finalizarea lucrărilor de construire”, se mai arată în caietul de sarcini.

Criterii noi de atribuire a locuințelor ANL

La finalului anului trecut, Primăria Iași a schimbat criteriile de atribuire a locuințelor sociale din municipiu. În calcul a intrat modificarea vârstei până la care un solicitant poate obține o locuință prin programul ANL de la municipalitate. Dacă, până acum, vârsta maximă până la care se putea obține o astfel de locuință era de 38 de ani, prin decizia luată de Guvern și adoptată și la nivel local, vârsta a crescut până la 40 de ani. Proiectul a fost avizat de Consiliul Local Iași. Primăria Iași vrea fonduri și prin alte programe pentru blocurile ANL din oraș.

Comentarii
  • Chirica primele apartamente sa i le închiriezi doamnelor de la directia de fond locativ. Carmen , aia de la contabilitate eventual doamnei Bălan. Și vezi ca în Dacia arata ca dracu blocurile. Fă-le o reînnoire ca o sa ne cada în cap izolația. Treci dracului ca arata ca dupa război. Și trimite și smecheri de la politia locala sa se mai plimbe prin parcul ala anl Dacia ca ne e frica seara sa trecem pe acolo.

  • Eu unul m-am saturat ca beneficiari acestor locuinte sa fie preponderent indiano-pachistanezo-rrom , niste putori shmechere si libidinoase.Dupa ce primesc repartitia pleaca in strainatate si inchiriaza apartamentul.Iar tinerii nostrii trebuie sa faca credit pe viata la o banca sa-si faca o locuinta …..nu mi se pare corect !Blocurile se fac din bani publici din taxe si impozite pe care ,, nationalitatile ” nu l-e platesc niciodata dar au pretentii la locuinte.

  • Pare ca totul se desfășoară în secret! Nu s-a mai aflat nimic despre licitație și repartiții dacă vor fi anul acesta sau în anii ce vor urma! Cât despre listele de prioritate, am impresia ca se schimba după cum au ei chef. Nu exista transparenta!

  • Bună ziua.Sa înțeleg ca ,ofertele la licitație sunt depuse pana în data de 15 iunie și plicurile sunt deschise la data de 15 octombrie?(adică după patru luni???)
    Sa cred ca restul lucrări durează doar sase luni???

Adauga un comentariu