Economic Local

Primăria Iași modernizează 8 străzi din mai multe cartiere din oraș! Contract de 70.000 euro pentru proiectanți

Publicat: 05 sept. 2020
Primăria Iași modernizează 8 străzi din mai multe cartiere, prima etapă fiind cea de proiectare
Străzile din cartierul Galata sunt degradate, motiv pentru care vor fi modernizate de Primăria Iași

Străzile din cartierele Iașului vor fi modernizate. Deocamdată, se vor realiza lucrările de proiectare. Cele 8 străzi sunt situate în cartierele Galata și Tătărași. Primăria Iași pregătește alt lot de străzi compus din 14 străzi

Mai multe străzi din oraș vor fi reabilitate de Primăria Iași. Pe data de 16.10.2020 este programată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare. Procedura are o prevedere bugetară de 385.000 lei, fără TVA, aproape 80.000 euro.

„Obiectivul specific al investiției îl reprezintă modernizarea rețelei de străzi din cartierele din municipiul Iași pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță și confort în trafic. În plus, starea de degradare a străzilor, condițiile minime de siguranță a circulației, elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora. În prezent, rețeaua de străzi din cartiere prezintă o stare necorespunzătoare din cauza traficului intens, a dezvoltării locuințelor în zona limitrofă a municipiului, din cauza intervențiilor repetate la rețelele de utilități din subteran, din cauza configurației rețelelor, din cauza modificărilor impuse de alunecarea terenului din zona de versant”, se arată în descrierea situației actuale.

Străzile supuse modernizării se află în cartiere care sunt în plină dezvoltare

Conform proiectului, este vizată modernizarea străzilor Camil Ressu, Podișului, Văleni, Viorelelor, Urcușului și aleea Văleni, toate aflate în cartierul Galata. În cartierul Tătărași sunt cuprinse două străzi: Trecătoarea Fântânilor și Petre Ispirescu. Lungimea totală a străzilor este de 3.290 metri.

„Strada Podișului este amplasată în cartierul Galata și asigură legătura între șos. Iași – Voinești și limita de proprietate. Traseul studiat are lungimea de aproximativ 300 metri liniari și lățimea amprizei de cca. 6,00 metri. Traseul străzii este sinuos, de coastă. Tronsonul de stradă studiat este acoperit cu piatră. Nu are trotuare și elemente de scurgere a apelor pluviale. Strada este prevăzută cu iluminat stradal și cu rețele de utilității publice: apă parțial, canalizare parțial, gaze naturale, energie electrică”, este un exemplu despre starea uneia din artere.

Primăria Iași pregătește proiectarea pentru alte 14 străzi din municipiu

Recent, municipalitatea a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică. Prevederea bugetară este de 700.000 lei, fără TVA, aproape 145.000 euro. La procedură s-au prezentat 10 operatori economici: Trust AVB SRL, Topgeosys SRL, Sigm-Home Project SRL, Nordic Vision SRL, Geo Mike SRL, Drum Pod Invest SRL, Bomaco SRL, Artehnis SRL, Aduro Impex SRL, 3B Construction Project SRL.

„Obiectivul specific al investiției îl reprezintă modernizarea rețelei de străzi din cartierele din Municipiul Iași pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță și confort în trafic. În plus, starea de degradare a străzilor, condițiile minime de siguranță a circulației, elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora. Rețeaua de străzi din cartiere prezintă o stare necorespunzătoare din cauza traficului intens, a dezvoltării locuințelor în zona limitrofă a municipiului, datorită intervențiilor repetate la rețelele de utilități din subteran”, se arată în caietul de sarcini.

Sunt menționate următoarele artere: str. Fermei, str. Eugen Stătescu, str. Șipoțel, Fundac Olari, str. Mocanului, str. Ursulea, str. Islaz, str. Ștefan Dimitrescu, str. Prof. Nicolae Bucur, str. Valea Adâncă, str. Fântânilor, str. Ateneului, str. Spital Pașcanu și str. Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este de 7.360 metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară.

Comentarii
  • Trebuie de urgenta asfaltate strazile din Copou: Titu Maiorescu, Vascauteanu, Aleea Copou. Deasemeni parcarea de pe Titu Maiorescu nr.4 , unde se afla Sectia 2 politie departamentul Logistic. S-a depus a 3-a cerere la primarie cu solicitarea sa se schimbe pubelele de gunoi cu cele noi tot pe Titu Maiorescu nr.4. Va rog primaria sa dati curs acestor solicitari! Multumesc

  • Stradela Valea Adanca din Iasi nu este nici macar betonata,este cu prundis.
    Probabil ca la primarie figureaza ca fiind modernizata si se va schimba ceva dupa ce strazile celelaqlte vor fi bulevarde.

  • Nu va lasati pacaliti pentru a vota acest individ aflat in cardasie cu dezvoltatorii imobiliari. De 4 ani trambiteaza ca asfalteaza str. Viticultori si NIMIC. Pe toata strada vor fi afisate benere de protest, se va boicota votarea la sectia de votare din zona, iar prin lista de semnaturi, Chirica va fi actionat in judecata.

Adauga un comentariu