Local

Primăria Iași omoară țânțarii într-un program care costă nu mai puțin de 6 milioane de euro

Publicat: 07 ian. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Primăria Iași omoară țânțarii într-un program care costă nu mai puțin de 6 milioane de euro
Municipalitatea organizează o procedură de licitație în vederea contractării serviciilor de dezinsecție, tratamente împotriva căpușelor și larvicidare

Municipalitatea organizează o procedură de licitație în vederea contractării serviciilor de dezinsecție, tratamente împotriva căpușelor și larvicidare. Programul prin care Primăria Iași omoară țânțarii costă nu mai puțin de 6 milioane de euro

Primăria Municipiului Iași a lansat licitația cu privire la contractarea serviciilor privind dezinsecția municipiului. Firmele interesate pot depune ofertele până la data de 14 februarie 2023, ora 15:00. Valoarea estimată a contractului este de 28.214.080 de lei, fără TVA, aproximativ 6.000.000 de euro, iar contractul va avea o perioadă de desfășurare de 48 de luni.

„Obiectul procedurii îl reprezintă achiziționarea de servicii de dezinsecție, larvicidare, tratamente împotriva căpușelor în municipiul Iași”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de achiziție.

Sediul primariei Municipiului Iasi
Firmele interesate pot depune ofertele până la data de 14 februarie 2023 ora 15:00

Primăria Iași omoară țânțarii printr-un program de 6 milioane de euro

Bancnote Euro
Primăria Iași omoară țânțarii într-un program care costă nu mai puțin de 6 milioane de euro

Primăria Iași omoară țânțarii cu milioane de euro. Licitația a fost lansată, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 14 februarie 2023, ora 15:00. Ofertantul declarat câștigător pentru a presta serviciile de dezinsecție din municipiul Iași trebuie să folosească substanțe și materiale cu un miros plăcut, fără a avea un impact negativ asupra oamenilor și a personalului tehnic. În același timp va fi necesară folosirea unor substanțe care să nu lase urme după utilizare, pentru a preveni degradarea mobilierului exterior.

Zonele în care se va executa serviciul de dezinsecție sunt Tudor Vladimirescu, Tătărași, Aviației, centru, Moara de Vând, Țicău – Sărărie, Alexandru cel Bun, Dacia, Copou, Păcurari, zona industrială, CUG, Frumoasa, Nicolina, Galata – Mircea cel Bătrân, Cantemir – Socola, Bucium, suprafața totala fiind de 48.866 de hectare. Zonele în care se vor executa serviciile de larvicidare vor fi Bahlui, Nicolina, Vămășoaia, Cacaina, lac Ciric 1, 2 și 3, pârâu Ciric, lac CUG 2, lac Grădina Botanică. În ceea ce privește zonele în care se vor executa tratamente împotriva căpușelor, acestea vor fi C.A. Rosetti, Cetățuia, Ciric 1, 2 și 3.

„Substanțele utilizate în spații deschise vor fi substanțe cu pulverizare în volum ultra redus și aplicate în mod obligatoriu cu aparatura compatibilă. În cazul tratamentelor împotriva insectelor zburătoare (n.r. – țânțari, muște) este obligatorie acțiunea atât împotriva larvelor, cât și a adulților”, se arată în caietul de sarcini.

Serviciile de dezinsecție se vor executa în perioada aprilie – septembrie. Larvicidarea se execută în perioada aprilie – august. Tratamentul împotriva căpușelor se va executa în perioada aprilie – iulie.

Om care deratizeaza
Serviciile de deratizare vor acoperi mai multe zone din Municipiul Iași

„Curierul de Iași”, buletinul de presă al primăriei, costă 70.000 de euro

O mana semneaza un document
Ofertantul câștigător va fi anunțat pe platforma Sistemului de Achiziții Publice

Recent, Primăria Iași a lansat o procedură pentru furnizarea serviciilor de tipărire a buletinului de presă săptămânal „Curierul de Iași”, unde sunt prezentate realizările primarului Mihai Chirica. Procedura este programată pe data de 18.01.2023. Valoarea estimată a contractului cu o durată de șase luni este de 343.200 de lei, fără TVA, adică 68.640 de euro. Numai costurile lunare privind tipărirea ajung la puțin peste 11.000 de euro. Câștigătorul licitației va asigura și transportul ziarelor către mai multe puncte de distribuție, cum ar fi sediul Primăriei Iași, Direcția Locală de Evidență a Populației, Direcția de Asistență Socială, Termo Service SA și cele cinci centre de cartier din Nicolina, Alexandru cel Bun, Tătărași, Păcurari și Frumoasa.

Primăria Iași omoară țânțarii printr-un program ce costă 6 milioane de euro. Ofertantul câștigător va fi anunțat în urma unei licitații. Câștigătorul va lucra numai când condițiile meteo vor fi favorabile pentru obținerea eficienței maxime a acțiunilor de combatere.

Comentarii
  • Să vina clovnul ăla cu instalația la purtător.. renumitul profesor gurlui aka marmureanu de Iași care săracu tot nu și găsește acoperiș politic pentru a beneficia de un post cald.. sa vina sa miroase substanțele și să vă anunțe că va cad coaiele. Unde sunt pasarologii și activiștii de mediu… Huooo

  • Ăștia dau cu substanțe periculoase, țânțarii mor, vin păsările din delta Jijia miletin , mănâncă țânțarii stropiți și să înceapă circul

  • Ferească sfantu..in delta asta este stārcu bărbos și pelicanu cocoșat.. ăștia s pe cale de dispariție. Dacă manca vreun țânțar stropit cu soluție de exterminat țânțarii ăștia mor sigur.. sa se sesizeze domnișoara bătrâna .. ea sa l stârnească pe boul de gurlui sa facă analize de mediu iar boul de gurlui să stârnească la rândul lui activiștii de mediu care și pe aia care sunt veniți de pe toloacă de la Botoșani și stârnesc apele pe bani putini. Tot de acolo de pe toloacă sa vina și dobitocul de fotograf de natura baltariu Adrian care nu are dinți în gură dar el se pricepe la de astea. Săracu, asta se cacă in spatele casei, are wc in curte și vine aici și face tarantele. Menționez că acești activiști cu wc in fundul curții sunt susținuți de closet pipirau

Adauga un comentariu