Eveniment-Social

Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas! Licitația este programată pentru luna viitoare

Publicat: 23 iul. 2020
Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas
Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas, lucrare evaluată la 62.000 euro

Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas. Municipalitatea a pus la dispoziție un contract de 62.000 euro pentru realizarea lucrărilor. Inițiativa vine după ce mai mulți ieșeni au solicitat o stație de debarcare în zona complexului Palas. Este prevăzut un peron și în zona străzilor Bacinschi – Străpungere Silvestru. Lucrarea trebuie realizată în termen de 3 luni

Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas

După două licitații anulate din cauza lipsei de participanți, municipalitatea reia procedura pe data de 05.08.2020. Prevederea bugetară stabilită este de 298.319 lei, fără TVA, aproape 62.000 euro. Proiectul prevede amenajarea unui număr de două peroane. Primul peron urmează să fie amenajat pe strada Palat în dreptul complexului Palas, pe sensul de mers A. Panu – Podu Roș, în dreptul complexului Palas. Al doilea peron va fi înființat la intersecția străzilor Bacinschi – Străpungere Silvestru.

„Poziționarea stațiilor deoparte și de alta a arterelor de circulație impune oprirea tramvaielor înainte de a intra în intersecție și acordă suficient timp vehiculelor de pe fluxul principal să se asigure la trecerea peste liniile de tramvai. În prezent, pe traseul liniei de tramvai, pe tronsonul cuprins între str. A. Panu și Podu Roș (str. Palat) nu există nicio stație de transport pentru călători. Acest lucru creează disconfort călătorilor care doresc să ajungă în zona Sălii Polivalente, zona Palas din diferite cartiere ale muncipiului”, se arată în caietul de sarcini. Lucrările trebuie executate în termen de 90 de zile.

Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas, după care investește în modernizarea străzilor

Municipalitatea continuă seria de investiții pe data de 19.08.2020, când este programată licitația pentru modernizarea unui număr de 14 străzi. Deocamdată este vorba de achiziția serviciilor de proiectare. Prevderea bugetară este de 700.000 lei, fără TVA, aproape 145.000 euro. Pe listă au fost incluse următoarele străzi: str. Fermei, str. Eugen Stătescu, str. Șipoțel, Fundac Olari, str. Mocanului, str. Ursulea, str. Islaz, str. Ștefan Dimitrescu, str. Prof. Nicolae Bucur, str. Valea Adâncă, str. Fântânilor, str. Ateneului, str. Spital Pașcanu și str. Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este 7.360 metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară. Durata de realizare a documentației este de 9 luni de la semnarea contractului. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Municipalitatea a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti

Recent, Primăria Iași a semnat contractul pentru modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti. Câștigătorul licitației a fost desemnată societatea Con Ted Company SRL, controlată de omul de afaceri Cornel Brânză. Suprafața de teren studiată este de 17.912 metri pătrați. Accesul în zonă se va realiza prin străzile Albineț, Brândușa și C.A. Rosetti. Zona va beneficia de o grădină de acces, locuri de joacă, zonă de recuperare și fitness, zonă de relaxare pe gazon – meditație, yoga, zonă de jocuri statice pasive, teren de mini-golf, zonă Parkour, skate, patinoar, tiroliană etc. Muncipalitatea a emis ordinul de începere a lucrărilor.

Comentarii
  • Este o decizie fara cap. Exista statia de la complex Moldova care deserveste Palas-ul. Se vor crea blocaje in trafic. Reveniti de urgenta asupra deciziei, altfel vor fi bani aruncati pe fereastra.In loc sa luati masuri de fluidizare a traficului , vad numai idei de sicanare a traficului.

  • E o masura foarte buna. Statia de la Moldova este prea departe de Sf. Lazar. Fluidizarea traficului se face prin prioritizarea transportului in comun. Sper sa le vina mintea la cap si sa faca peroane pe ambele sensuri.

  • Cine vrea la Palas, poate cobori la Moldova. Masura este un abuz grosolan a lui Chirica care o cauta cu lumanarea de la ieseni. Sa vedem si parerea altora, dl Chirica. Faceti acest pas si v-ati lins de la Primarie.

  • Decât să amenajeze statia de tramvai de la Palas mai bine ar lua masuri ca autobuzele și stramvaiele sa nu fie aglomerate la orele de varf și in special între orele 15 – 17 cand lumea iese de la serviciu. Spun aceasta că se vorbește mereu de distantare fizica in mijloacele de transport dar autoritățile nu se gîndesc la acest lucru și mai mult decât atât cazurile cu Covid cresc continuu. La acest lucru ar trebui să se gândească domnul Primar Chirica dacă doreste sănătatea populației și dacă mai vrea ca lumea să vină la vot. Incercati să vă gândiți domnule Primar și la cele menționate mai sus.

  • Tot comentati de fluidizarea traficului, dar cei fara masina n-au dreptul sa calatoreasca civilizat? si ei platesc taxe si impozite. nu mai spun iarna cind toata zapada de pe carosabil se da pe trotuar sa aibe loc masinile. dar noi pietonii nutrebuie sa avem loc? La statia Moldova cu sensul spre Podul Ros sa se faca peron ca nu te poti urca in tramvai. la fel si in Tirgu Cucului.

  • Aia care se sperie de tramvaie sunt tot felul de taranusi ajunsi prin Iasi. Pentru ei „fluidizare” inseamna cat mai multe benzi auto, fiindca asta au visat inca de cand stateau in casa de chirpici: strazi largi, carute (unele diesel) si microbuze.

    Ba chiar la Sala Sporturilor este nevoie de doua peroane de tramvai avand in vedere cat de mult s-a construit pe Str. Sf. Lazar si in spatele Politehnicii.

  • Autobuzele si tramvaiele vor fi mai libere atunci cand Primaria va avea curajul sa implementeze benzile dedicate pentru mijloacele de transport in comun. Chiar si cu garduri, daca e nevoie! Normal ca acum intre 15 – 17 vehiculele sunt arhipline din moment ce ele sunt blocate in trafic. Ce-ai vrea? Sa zboare peste ghert0ii care habar n-au ca virajul la stanga nu se face de pe linia de tramvai?

Adauga un comentariu