Economic Local

Primăria Miroslava a semnat un contract de asfaltări! Un drum sătesc va fi modernizat cu 130.000 de euro

Publicat: 14 ian. 2021
Sediul Primăriei Miroslava, județul Iași
Un drum uitat din comuna Miroslava va fi modernizat

Primăria comunei Miroslava a alocat fonduri pentru asfaltarea unei străzi cu o lungime de aproximativ 400 de metri. În ciuda contractului cu o valoare destul de redusă, firmele mari de construcții s-au înscris la licitație. Firma controversatului Viorel Cozma a fost declarată câștigătoare

Comuna Miroslava va benefica de un drum sătesc modernizat, după ce în ultimii ani nu s-au făcut investiții. La finalul anului 2020 a fost finalizată licitația pentru asfaltarea străzii Iazului, din sat Horpaz. Contractul a fost semnat cu firma de construcții Conest SA, controlată de controversatul afacerist Viorel Cozma. Oferta finală a fost de aproximativ 130.000 de euro, fără TVA. La procedură a mai participat Enviro Construct SRL, firmă controlată în trecut de Cristian Maftei, acum fugit din țară după ce a primit o condamnare cu executare. În ceea ce-l privește pe Viorel Cozma, acesta este cunoscut pentru toate contractele mari de infrastructură câștigate la Primăria Iași. În timp, și-a câștigat reputația de firmă de casă a municipalității. Viorel Cozma a fost implicat și într-un scandal, după ce un muncitor al firmei Conest SA a intrat pe șantierul de la Mănăstirea Frumoasa sub influența băuturilor alcoolice, a căzut de pe schele, iar la câteva zile a decedat. Firma Conest SA s-a ales doar cu o amendă.

Asfaltarea se va realiza pe o porțiune de doar câteva sute de metri

Conform proiectului, strada Iazului are o lungime de doar 400 de metri.

„Strada propusă pentru modernizare este situată în intravilanul comunei Miroslava. În prezent, platforma carosabilă a străzii are între 3,00 – 4,00 metri lățime, zestrea existentă fiind alcătuită din materiale granulare cu grosimi variabile. Accesul se face pe drumurile existente – str. Școlii și str. Principală. Modernizarea străzii Iazului cuprinde sistematizarea elementelor geometrice în plan și pe verticală, astfel încât să corespundă vitezei de proiectare și intensității circulației estimate pentru un trafic ușor și executarea unui sistem rutier corespunzător traficului considerat pe o lungime de 387 metri liniari”, se arată în caietul de sarcini.

Compania Națională de Investiții a alocat pentru Primăria Miroslava suma de 1 milion de euro

Comuna Miroslava va avea un cămin cultural nou cu bani de la Compania Națională de Investiții (CNI) SA. Deja a fost lansată licitația pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări. Valoarea investiției este de 5,2 milioane lei, fără TVA, adică peste 1 milion de euro. Căminul cultural va avea regimul de înălțime P+1E. Pentru realizarera investiției, Primăria Miroslava a identificat un teren liber în suprafață de 8.868 metri pătrați. Suprafața desfășurată a clădirii va fi de 1.012 metri pătrați. La parter vor fi amenajate vestiare, grupuri sanitare, sala de reuniuni și sala de spectacole. La etaj vor fi dispuse ateliere, bibiloteca, grupuri sanitare și birourile. Durata de implementare a proiectului este de 16 luni de la semnarea contractului.

Comentarii
 • Este vorba de o portiune de drum din Str Iazului care a ramas neasfaltata datorita unor lucrari de consolidare a versantului, drumul fiind asfaltat de mai bine de 8 ani, acum doar se finalizeaza lucrarea inceputa acum un deceniu.

 • Domnule Primar, de ce nu faceti TROTUARE??? Pe unde drecu sa circule lumea????
  De piste pentru BICICLETE ati auzit???
  In cativa ani ajungem mai rau ca in IASI, de ce nu ganditi domnilor CONSILIERI, domnilir PROIECTANTI cand faceti proiecte si 1 METRU PENTRU PISTE DE BICICLETA????
  # fara poluare, dar groapa de gunoi e la 500 m in spatele primariei, HALAL GOSPODAR, primaru.
  E Miroslava asa mare si lui ii place mirosul
  #cate nu ar mai fi de spus

Adauga un comentariu