Economic Local

Primăria Pașcani vrea să scape de birocrația din instituție! Strategia va costa 60.000 de euro

Publicat: 26 apr. 2021
Sediul Primăriei Pașcani
Primăria Pașcani continuă achizițiile din cadrul programului anual. Mai multe strategii vor fi elaborate pentru eficientizarea activității din instituție

Primăria Pașcani va simplifica procedurile administrative. La mijlocul lunii mai 2021 va fi organizată o licitație pentru elaborarea strategiilor. Comisia de evaluare va alege oferta depusă cu prețul cel mai mic. Recent, Primăria Pașcani a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea pieței din localitate

Primăria municipiului Pașcani continuă sesiunea de achiziție. Pe data de 18.05.2021 este programată licitația pentru achiziția unor servicii de elaborare a „Strategiei Integrate de Dezvoltare Locală a Municipiului Pașcani pentru perioada 2020-2027” și servicii de elaborare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Valoarea estimată a contractului este de 300.000 lei, fără TVA, aproape 60.000 de euro.

„Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul municipiului Pașcani prin simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni, implementând măsuri din perspectiva back-office și front-office pentru serviciile publice furnizate. Grupul țintă include 75 de angajați ai Primăriei municipiului Pașcani, din care 2 demnitari, 60 de persoane ocupând funcții publice, 5 persoane reprezentând personal contractual, respectiv 8 consilieri locali.

Este avută în vedere formarea/instruirea, evaluarea/testarea și certificarea competențelor/cunoștințelor dobândite pentru 50 de persoane din cadrul grupului țintă, în ceea ce privește utilizarea soluțiilor informatice implementate în cadrul proiectului. Obiectivul general al serviciilor de instruire îl constituie familiarizarea cu componentele soluției informatice implementate, prin însușirea cunoștințelor necesare utilizării aplicațiilor, deprinderea funcționalităților și a modului de folosire a acestora, înțelegerea implicațiilor și a avantajelor raportate la realizarea obiectivelor specifice aferente proiectului”, se arată în caietul de sarcini.

În trecut, Primăria Pașcani a elaborat alte strategii de dezvoltare.

Primăria Pașcani va plăti 1,2 milioane de euro pentru modernizarea pieței din oraș

Totodată, Primăria municipiului Pașcani a finalizat, recent, licitația pentru modernizarea pieței de pe strada Ceferiștilor. Comisia de evaluare a stabilit că oferta asocierii Ungureanu Trans SRL, din Vaslui, este cea mai bună. Firma a depus o ofertă financiară de 6.034.864 lei, fără TVA, aproximativ 1,2 milioane de euro. Firma câștigătoare este controlată de Valerică Ionel Ungureanu. În 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 11,1 milioane lei, profit de 1 milion de lei, datorii de 1,6 milioane lei și un număr de 22 de angajați.

„Oportunitatea investiției este generată de necesitatea dezvoltării și modernizării spațiilor destinate comercializării produselor agroalimentare, reușind astfel creșterea capacității de producție a comercianților autohtoni prin oferirea unei piețe de desfacere. Având în vedere specificul investiției, considerăm că cererea de bunuri și servicii va permite: înființarea unei zone de comerț cu produse agroalimentare proaspete de cea mai bună calitate, comercializate la prețuri de producător, eliminarea speculei și a evaziunii fiscale, comercianții și producătorii de produse agricole beneficiază de condiții bune de comercializare a mărfurilor”, se arată în obiectivele procedurii.

Primăria Pașcani a încheiat un contract și pentru extinderea rețelei de gaze.

Adauga un comentariu