Economic Local

Primăriile din județul Iași cumpără tablete cu fonduri europene! La Hălăucești a fost lansată licitația de 150.000 de euro

Publicat: 19 ian. 2021
Sediul Primăriei Hălăucești, din județul Iași
Elevii din comuna Hălăucești vor primi tablete și laptopuri

Elevii din comuna Hălăucești, județul Iași, vor primi tablete printr-un contract cu finanțare europeană. Accesul la internet va fi nelimitat pe o perioadă de 24 de luni. În comună mai este nevoie de un număr de 200 de tablete. Furnizorii trebuie să respecte o serie de condiții tehnice

Primăria comunei Hălăucești sprijină elevii din localitate care desfășoară cursuri on-line. Pe data de 05.02.2021 este programată licitația pentru achiziția echipamentelor. Valoarea estimată a contractului este de 705.842 lei, fără TVA, aproximativ 150.000 de euro. Achiziția este susțintă cu fonduri europene prin Programul Operațional Competitivitate – Axa Prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă”.

„În contextul actual și în condițiile în care educația în România se desfășoară exclusiv online, iar ONAC (Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate) nu a reușit achiziționarea produselor în timp util, instituțiile din teritoriu, respectiv Primăria comunei Hălăucești, trebuie să asigure accesul neîngrădit atât al elevilor, cât și al cadrelor didactice la educație. La momentul prezent, autoritatea contractantă mai are nevoie de un număr de 200 de tablete + servicii de internet și 15 laptopuri, restul elevilor și cadrelor didactice asigurându-și-le anterior acestei achiziții prin sprijinul primăriei comunei Hălăucești sau prin resurse proprii”, se arată în contextul organizării licitației.

Inspectoratul Școlar Județean a semnat deja un contract similar.

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 2 ani de la semnarea contractului

Contractul se va derula prin intermediul unui acord-cadru, întins pe o perioadă de 48 de luni. Asta înseamnă că nu este obligatoriu ca întreaga cantitate de echipamente să fie furnizată. Necesarul maxim este de 600 de tablete plus abonamente internet și 30 de laptopuri. Tabletele trebuie să aibă sistem de operare Android 10, 3G – 4G, procesor Quad- core 1.5 Ghz, memorie de 16 Gb, 2GB RAM, cameră foto spate-față, slot SD cu suport până la 128 GB. Tabletele vor avea microfon încorporat și o greutate de maximum 550 de grame. În ceea ce privește abonamentele de date mobile, ofertantul trebuie să asigure accesul la internet nelimitat pe parcursul a 24 de luni fără costuri suplimentare. În ceea ce privește specificațiile tehnice ale laptopurilor, trebuie să aibă un ecran cu dimensiunea de 15.6 inch, procesor Intel 7 sau echivalent, sistem de operare Windows 10 sau echivalent.

„Termenul de garanție de 24 de luni, precum și lista centrelor de service acreditate la nivelul județului Iași trebuie să fie clar menționate în certificatul de garanție a produsului emis de firma care livrează produsele în România sau, după caz, de producător dacă aceasta are rețea de service proprie în România”, se mai arată în documentația procedurii.

Inspectoratul Școlar din Iași achiziționează tablete în valoare de 650.000 de euro

Totdată, și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași achiziționează tablete pentru învățământul on-line. Recent, a fost lansată procedura, cu o valoare estimată de 3.083.975 lei, fără TVA, aproximativ 650.000 de euro. La licitație au fost depuse oferte din partea companiilor Orange România SA și Vodafone SA. Ofertele celor două companii de telecomunicații au intrat în etapa de evaluare financiară. Contractul prevede furnizarea unui număr de 3.707 tablete. Firma care va furniza tabletele trebuie să asigure o garanție a echipamentelor de minimum 36 de luni.

Conform caracteristicilor tehnice, o tabletă trebuie să aibă sistem de operare Android 10, să suporte extensii de tip TXT, PDF, MP3, WORD, EXCEL etc. Procesorul trebuie să fie octa-core (4 x 1.5 GHz + 4x 1.5GHz), RAM 3GB, memorie internă 16 GB, memorie externă cu suport până la 128 GB. Tableta trebuie să aibă microfon încorporat, difuzor încorporat, cameră foto, USB. Greutatea echipamentului nu va depăși 550 de grame fără husa de protecție.

Adauga un comentariu