Local

Primarul a dat în judecată un alegător! Politicianul ieșean a cerut și a primit daune morale! Întreg scandalul a izbucnit după câteva vorbe aruncate într-un magazin! (Exclusiv)

Publicat: 19 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul a dat în judecată un alegător Politicianul ieșean a cerut și a primit daune morale Întreg scandalul a izbucnit după câteva vorbe aruncate într-un magazin Exclusiv
Un fost primar din județul Iași a obținut daune morale în instanță, după ce a fost jignit de către un alegător

Judecătorii i-au admis în parte acțiunea unui fost primar din județul Iași. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au obligat pe Mihai Paraponte să îi achite daune morale de 1.000 de lei fostului primar din comuna Stolniceni-Prăjescu, Mihail Iacob. Întreg tărăboiul a pornit după o dispută verbală dintr-un magazin, în urma căreia fostul primar s-a simțit extrem de jignit

Un primar din județul Iași a dat în judecată un alegător! Politicianul a obținut daune morale! Tot scandalul a izbucnit după câteva vorbe aruncate în cadrul unui magazin! Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis în parte acțiunea formulată de Mihail Iacob în contradictoriu cu Mihai Paraponte.

„Instanța admite în parte acțiunea civilă formulată de reclamantul Mihail Iacob în contradictoriu cu pârâtul Mihai Paraponte. Obligă pârâtul la plata sumei de 1.000 de lei către reclamant, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul la plata sumei de 100 lei către reclamant, cu titlu de cheltuieli de judecată”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Mihai Paraponte, acuzat de fostul primar Mihail Iacob că l-a jignit într-un magazin

Procesul intentat de fostul primar Mihail Iacob alegătorului Mihai Paraponte a început pe data de 26 februarie 2019. Prin acțiunea civilă, înregistrată la Judecătoria Pașcani, fostul primar a cerut obligarea alegătorului la plata sumei de 2.000 de lei, reprezentând daune morale pentru atingerea demnității personale, prin calomnierile, insultele și amenințările pe care i le-ar fi adus când se afla în incinta unui magazin sătesc.

„În seara zilei de 27 decembrie 2018, aflându-mă în incinta magazinului sătesc, unde consumam un pahar cu bere, în prezența martorilor A.M., P.M. și C.C., cu care aveam unele discuții amiabile, am fost abordat de către pârât, care era însoțit de către fiul său. Acesta mi-a adresat două întrebări jenante și jignitoare, legate de viața mea intimă. În momentul adresării respectivelor întrebări, din cauza caracterului obscen, gestionara magazinului a început să țipe la pârât să iasă afară. În aplanarea discuției au intervenit și martorii, care au încercat să-l scoată din incintă pe pârât, care, între timp, mă amenința, având intenția să mă lovească”, a spus fostul primar Mihail Iacob în fața judecătorilor ieșeni.

Scandalul dintre alegător și politician a continuat pe drum

Fostul primar din comuna Stolniceni-Prăjescu a mai afirmat că Mihai Paraponte l-ar fi jignit și pe drumul spre casă.

„Am fost urmărit de către pârât, care m-a abordat din nou, proferând amenințări, precum și reproșuri privitor la activitatea mea de primar. La discuțiile de pe drumul satului dintre mine și pârât au asistat diverși cetățeni, alarmați de scandalul produs de pârât. Ca urmare a acestor incindente, eu m-am adresat polițiștilor, dar nu au fost luate alte măsuri, în afară de un avertisment. În urma acestui incident, am fost nevoit să-mi schimb modul de petrecere a timpului, seara, după programul de lucru! Mi-a fost creat, totodată, un prejudiciu de imagine ireversibil și iremediabil”, a subliniat fostul primar Mihail Iacob.

La rândul său, alegătorul Mihai Paraponte a fost prezent în instanță la primul termen de judecată, din 21 iunie 2019, unde a arătat că ar fi de acord să ajungă la o înțelegere cu fostul primar. Totuși, magistrații au constatat că cei doi ieșeni nu au ajuns la vreo înțelegere.

„Pârâtul a recunoscut că i-a adresat reclamantului cuvinte jignitoare și jenante, de față fiind și alte persoane. Reținând calitatea reclamantului, de fost funcționar public, care se bucură de notorietate în comunitatea în care locuiește, consecințele produse de răspândirea unui astfel de conflict în care, în prim-plan, sunt cuvintele jignitoare și obscene, precum și locul în care au fost adresate respectivele cuvinte, unde au putut fi auzite și de alte persoane, instanța apreciază că suma de 1.000 de lei constituie o satisfacție echitabilă pentru prejudiciul moral cauzat”, au concluzionat magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu