Local

Primarul care pleacă în vacanțe pe bani publici deţine terenuri de mii de metri pătraţi. Acesta are venituri anuale de sute de mii de lei

Publicat: 17 iul. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Primarul care pleacă în vacanțe pe bani publici deţine terenuri de mii de metri pătraţi. Acesta are venituri anuale de sute de mii de lei
Primarul din Hârlău are venituri de peste 100 de mii de lei pe an

Primarul oraşului Hârlău, Gheorghiţă Curcă, deţine terenuri de mii de metri pătraţi. Acesta le-a dat în arendă

Deşi are grijă să plece în concedii pe bani publici, sub paravanul cursurilor de perfecţionare, cea mai des folosită tactică a primarilor de comună, Gheorghiţă Curcă (PSD) nu a declarat niciun imobil de locuit în documentul privind averea acestuia. Mai mult decât atât, deţine aproximativ un hectar de teren în oraşul Hârlău şi în comuna Deleni.

Primarul oraşului Hârlău are terenuri de mii de metri pătraţi

Potrivit declaraţiei de avere, primarul din Hârlău are terenuri de mii de metri pătraţi. Gheorghiţă Curcă deţine 2.825 de metri pătraţi de teren agricol în oraşul pe care îl administrează. Acesta a fost dobândit prin act de vânzare-cumpărare în anul 2004. Din averea declarată a primarului mai fac parte 6.300 de metri în comuna ieşeană Deleni, dobândiți în anii 2002 şi 2003.

Unul cu o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi, pe care la cumpărat împreună cu soţia sa, Violeta Curcă, prin contract de vânzare-cumpărare, iar altul deţinut de aceasta, cu o suprafaţă de 3.600 de metri pătraţi, pe care l-a primit moştenire. Două terenuri sunt date în arendă, iar suma încasată pe an depăşeşte cu puţin 2.000 de lei. Gheorghiţă Curcă mai deţine pe numele său şi un autoturism, marca Renault, fabricat în anul 2009.

În ceea ce priveşte veniturile familiei Curcă, acestea ajung să depăşească 100 de mii de lei pe an. Mai exact, primarul încasează o indemnizaţie de 87.612 lei, peste 7.000 de lei pe lună, iar Violeta Curcă, soţia acestuia, încasează 43.419 lei pe an, 3.618 de lei, pe lună, de pe postul de instructor ergoterapie din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Hârlău.

În ceea ce priveşte creditele bancare, Gheorgiţă Curcă a contractat unul la Cec Bank, în anul 2020, pentru suma de 60.000 de lei. Acesta va ajunge la scadență anul acesta.

Potrivit declaraţiei de avere, familia Curcă nu deţine case, apartamente sau alte imobile, dar nici depozite bancare sau bijuterii. În ceea ce priveşte declaraţia de interese, primarul oraşului Hârlău este preşedinte al organizaţiei locale PSD Hârlău şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi.

Concedii în hoteluri de lux, plătite din bani publici

Primarul orașului Hârlău nu se uită la bani când vine vorba de propria persoană sau de funcționarii publici din instituția pe care o conduce. Mai exact, conform platformei Sistemului de Achiziții Publice (SEAP), anul trecut a plătit peste 50.000 de lei, fără TVA, pentru cursurile de formare și cazările la hoteluri din stațiunile de lux de pe litoral și din cele balneare. În perioada 24 iulie – 31 iulie (șapte nopți), unul dintre funcționarii publici ai primăriei orașului Hârlău a fost trimis de primarul Gheorghiță Curcă la cursul de formare „Managementul financiar și contabilitatea în sectorul public”.

Printre funcționarii publici și-a făcut loc și edilul orașului, Gheorghiță Curcă. Acesta a avut o escapadă de opt zile pe litoralul românesc, sub paravanul cursului de formare „Managementul funcției publice. Evaluarea funcționarilor publici”. Edilul a fost cazat la hotelul Majestic din stațiunea Mamaia.

Acesta este situat la câțiva metri de plajă și oferă, conform paginii de prezentare, servicii all-inclusive, spații de restaurante cu specific divers, scenă pentru spectacole, dar și piscine. Pentru escapada de pe malul mării, localnicii orașului au scos din buzunare 4.900 de lei, fără TVA. Anul acesta, șase funcționari publici au plecat împreună cu primarul orașului Hârlău, câte șapte sau opt zile, pe malul mării sau în stațiuni balneare, fiind cazați la hoteluri de patru stele.

De cele mai multe ori, cursurile sunt folosite ca paravan, iar concediile sunt plătite din banii publici. Gheorghiță Curcă, primarul orașului Hârlău, nu este singurul care adoptă practica aceasta și își scapă buzunarul propriu de la plata concediului de vară, apelând la bugetul primăriei pe care o conduce.

Gheorghiță Curcă, primarul oraşului Hârlău, deţine mii de metri pătraţi de terenuri. Veniturile familiei sale ajung să depăşească 100 de mii de lei anual.

Comentarii
  • LA impozitul mărit ( aproape 16%) din inițiativa sa, cu minciunele spuse , e logic sa profite. Brava, votați dragi hârlăuani, acest profitor, cu nume de Curca!

  • Mic copil… pe langa un ”premar” de la o localitate mult mai mica, dar care are curaj mai mare.LA SIRETEL, acesta împreuna cu nevasta care e viceprimar au mers in statiune la Slanic la ziua domnului Popa Maricel si au decontat sederea, masa si dasul din bani publici.
    BRAVA TOVARASE MARICEL !

Adauga un comentariu