Local

Primarul Mihai Chirica, primul mesaj după producerea carnagiului în care 4 muncitori de la Citadin au fost omorâţi de o şoferiţă beată

Publicat: 17 iun. 2022
_____ Vizualizări 19 Comentarii
Primarul Mihai Chirica primul mesaj după producerea carnagiului în care 4 muncitori de la Citadin au fost omorâţi de o şoferiţă beată
Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost trimis in judecată

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a avut astăzi, 17 iunie 2022, o primă reacţie după producerea accidentului rutier grav în care 4 municitori de la Citadin SA au fost zdrobiţi de un autoturism la volanul căruia se afla o şoferiţă băută. Edilul transmite condoleanţe familiilor îndoliate.

„Am aflat cu stupoare și imensă durere de cumplitul accident de circulație petrecut în Păcurari în această noapte, când o şoferiţă aflată sub influența alcoolului a lovit o echipă de muncitori de la Citadin SA, aflați în timpul lucrului! Patru colegi de-ai noștri și-au pierdut viața, iar alți trei sunt în spital!

Din păcate, astfel de tragedii par a se petrece tot mai des pe șoselele României. De aceea, solicit autorităților centrale să ia măsuri dintre cele mai dure pentru a diminua numărul accidentelor auto. Nu avem voie să ne jucăm cu viața oamenilor, care devin victime nevinovate ale unor șoferi teribiliști, agresivi sau iresponsabili! Sper ca atât Poliția, cât și justiția să își facă datoria cu profesionalism și celeritate!
Municipalitatea are mii de angajați care lucrează în spațiul public pentru comunitate și, iată, fiecare dintre ei este expus pericolelor. Sunt alături și de colegii de la Citadin SA și înțeleg șocul în care se află.

Sunt cu tot sufletul alături de familiile îndurerate și le asigur de întregul meu sprijin!
Sincere condoleanțe familiilor îndoliate și Dumnezeu să îi odihnească în pace pe colegii noștri!”, a transmis primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

În urma tragediei petrecute în noaptea de joi, 16 iunie, spre vineri, 17 iunie, când mașina unei persoane de sex feminin aflate sub influența alcoolului a lovit o echipă de angajați ai Citadin SA aflați în timpul lucrului, iar patru dintre aceștia și-au pierdut viața, primarul Mihai Chirica solicită autorităților centrale să ia urgent măsuri pentru a diminua numărul accidentelor auto.

„Cer cu insistență Guvernului și Parlamentului României să ia măsuri ferme pentru descurajarea faptelor și comportamentelor conducătorilor auto care pun în pericol viața oamenilor! Voi cere și colegilor mei din Asociația Municipiilor din România să sprijine aceste demersuri. Pe lângă extinderea rețelei de radare fixe, avem nevoie de prevederi clare și dure care să pedepsească viteza excesivă, consumul de alcool și droguri, manevrele periculoase și șicanele din trafic! Nu avem voie să ne jucăm cu integritatea și viața oamenilor, care devin victime nevinovate ale unor șoferi teribiliști, agresivi sau iresponsabili!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citește și: Momentul carnagiului de la Iași a fost surprins de camerele de supraveghere! Iată cum sunt spulberați muncitorii de soferița beată

Accident rutier mortal în Păcurari

Vă aducem aminte că azi noapte s-a produs un adevărat carnagiu pe străzile din Iași. Patru muncitori care executau lucrări în Păcurari au fost uciși de o șoferiță care era băută.

„În noaptea de 16 spre 17 iunie a.c., am fost sesizați despre un accident rutier, soldat cu victime omenești, produs pe raza municipiului Iași.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în accident au fost implicate un grup de lucrători care ar fi efectuat lucrări la partea carosabilă și două vehicule, respectiv un autoturism condus de o femeie de 39 de ani și o autoutilitară oprită pe partea carosabilă.

În urma impactului, 4 persoane au decedat, iar alte 4 au fost rănite.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetările sunt continuate”, potrivit IPJ Iași.

Citește și: Cine ar fi crezut că această frumoasă mamă va fi unul dintre cei mai mari criminali ai Iaşului? Ea este cea care a zdrobit azi noapte 4 muncitori după ce a scăpat de sub control maşina pe care o conducea băută

Comentarii
  • Era bauta si o e o criminala . 4 oameni morti , deja nu mai e culpa , e vina fiindca era bauta . Culpa e cind nu greseste cu nimic si totusi se intampla o tragedie . Cat depre primarie , intr-o tara civilizata , muncitorii trebuiau echipati cu semnale puternic luminoase intermitente , plasate cu vreo 100 m inainte mai ales ca e curba fara vizibilitate . Alo primaria , se aude ??? sau aveti bani doar de semafoare ?

  • Baaa dar unde erau luminile sa atentioneze soferii ca se lucreaza, dar cu 50m inainte delumitarea locului, chiar ingustata banda?
    Va mai amintiti cand tot ei au pus popicile pe pod nicolina, stateau cu capu in trafic, niste inconstienti.
    Primaria si CHIRICA cu sefii de acolo se fac vinovati!!!
    Soferu nu are viba, a ivservat prea tarziu VINA este a lor, ca asa i a invarat sefii si CHIRICA acel zeu inginer, acu bas alb si infractor
    Șoferii nu au vina ca PROTECTIA muncitorilir si a puetonilir nu este respectata, dar cand SPAGA e lege, atunci DNA si DIICOT sa aiba moral vina!
    Dar INSPECTIA IN CONSTRUCTII a venit sa ii avertizeze ca nu e semnalat cum trebuie, nu respecta normele de siguranta rutiera si celelalte??? NUUUUUU
    CA acolo sefii is politic, deci tot o SPAGA
    IASUL oras europra
    Iasul oras SPAGAR

  • Da ce cauta „mama” la acea ora beata si cu 160km/ora pe strazile Iasului?o mama sta acasa langa copii la ora aceia,s-au venea de la munca?dupa cum e machiata se intelege ce fel de munca,probabil asa a luat si permisul.Pentru 4 oameni ucisi oare cata puscarie merita?

  • vinovatii sunt:
    1. soferita beata, iresponsabila
    2. cei care fac si modifica legi permisive, mai mult spre protectia infractorilor decat a tuturor cetatenilor
    3. cei care nu aplica imediat pedepsele si taraganeaza judecatile (normal, nu le pasa ca iau salarii mari + pensii speciale)
    4. autoritatile locale si centrale care nu iau masuri preventive pentru reducerea accidentelor auto: in primul rand educatie rutiera; controale dese in trafic cu aplicare amenzi si retineri de permise mai ales in zonele unde se identifica probleme (au camere montate peste tot – de ce nu au identificat-o de la rond Pacurari pana la AMRS si sa fie oprita de politie?; semnalizari corespunzatoare si rutiere si pt lucrari, etc
    Blestemati sa fie toti vinovatii si sa-si primeasca pedeapsa pe masura vinei lor!

  • Sau,intimplat si se vor mai intimpla asemenea accidente pe soselele Romaniei din cauza ca nu avem autostrazi nu avem sosele ocolitoare la Iasi ar fi trebuit sa avem doua sosele de centura una pentru traficul greu si una pentru traficul usor iar Chirica si consilierii locali PSD si PNL a finantat si finanteaza ilegal,Politehnica Iasi iar ei au fost si sunt”ciuca batailor” in campionat iar Chirica si consilierii PSD si PNL le da salarii de mii de euro cadou si fara sa li se impuna nici un obiectiv ei ar trebui platiti,in functie de performanta si sa isi gasaeasca un investitori care sa le plateasca salariile si sa le aduca jucatori.

  • De ce,li sau dat si li se dau permis la toti nebunii desi nu ar trrebui sa aiba permis soferita care a facut acel accident azi noapte la ora 01.30 era bauta si avea in singe 0,42 la mie nu stiu ce alcoolemie avea si aici cea mai vinovata este politia de ce?Fiindca le-au dat permise de conducere la toti desi nu au fost evaluati si psihiatric eu cred sunt multi soferi care si-au luat permisul platind spaga nu poti tu ca psiholog sa dai OK-ul unor astfel de oameni iar ei sa faca accidente rutiere ucigind,oameni nevinovati eu cred ca ar trebui revaluati foarte multi soferi fiindca multi dintre ei au boli incompatibile si nu au voie sa detina permis de conducere.

  • Nu puturoși de la rutieră. Întrebați unde era Poliția Locală care are obligația de a dirija traficul cu ocazia lucrărilor în carosabil. OBLIGAȚIA!!! Citiți bine Legea 155/2010. Și șefii POLIȚIEI LOCALE IAȘI trebuie chemați la anchetă. Neglijența crasă. Citadin a înaintat adresă Poliției Locale Iași pt a lua masurile legale. Zanfirescu, Grumeza, Cuzuc nu au făcut nimic. 4 Morti pe conștiința lor.

  • Si el era beat cand a facut accidentul in Pacurari. A baut cateva pahare de vin la stadion sus in Copou. Si el ne da noua lectii de viata si de moralitate ?

  • O betiva care nu a avut nici un regret ca a ucis. Azi julfa asta isi bea cafeaua in Palas si s- a predat cand a avut ea chef, cu fusta scurta si sapca pe teasta, tinuta demna pentru una de 40 de ani. 25 de ani pe putin!!! Puteau avea muncitorii aia semnalizatoare de la 500 m, la viteza aia spulbera tot!!! Era BEATA!!!!

  • Ați făcut angajări la CITADIN dansatoare din LAP DANCE uri din Italia !! Cu se semnalizați perimetrele la lucrări? Lenjerie intimă roz și bare de streaptease?!!! 👏👏👏👏👏Aia ISABELA DANALACHE venită direct din Bordelurile din Milano care conduce in Weekend mereu beata și drogata un BMW seria 5 argintiu IS 95 BLM!!!

  • D-l primar nu mai avem timp de gargara si de declaratii ,va rog sa luati masuri nu vorbe electorale in Iasi sunt sute de politisti va intreb ce fac ? Nu vezi urma de politie sa patruleze ziua s-au noaptea unde stau ziua ,unde stau noaptea .politie locala ,politie municipala ,politie judeteana ,jandarmi etc ,Noaptea dupa 22-23 e jale capat Pacurari ci intreceri de masini in rond si minoritatile din Pacuret care ziua dorm si noaptea ies la distractie ,mananca seminte la Gama ,sparg sticle urla pe strazi manele la maxim si ce ,nu-i intreaba nimeni nimic ,unde e politia de noapte ?

  • @@@@@@cu picamariu la 1 noaptea sparg asfaltul , fac lucrari si incalca legea 61/91 perturbarea linistii locatarilor. si-au meritat soarta
    cititi legea 61/91 perturbarea linistii locatarilor.
    foloseau picamar

  • cine a organizat munca noptea seara in loc de dimneata la 2 3 4 5 devrene cand dormea betivanca aia
    cand se vede nu sa orbecaie noaotea tarziu
    de ce nu sunt politisti sa verifice alcolemia

  • Legile sunt făcute pentru a fi încălcate. Nici guvernul, nici parlamentul nu vor reuși să responsabilizeze pe fiecare cetățean în parte. Suntem un popor de ignoranți, needucați, îngâmfați și iresponsabili. E și normal să fim primii în Europa, la numărul de accidente comise. Ce mai, daci liberi….și atât

Adauga un comentariu