Actualitate

Primăria Capitalei are conturile blocate. Iată care este motivul

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Capitalei are conturile blocate. Iată care este motivul
Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a afirmat că din cauza omului de afaceri Costică Constanda conturile primăriei au fost blocate pentru o datorie de 115 milioane de euro. Acestuia i se oferise ca soluție un schimb prin care să primească un teren în Satul Francez pentru ca municipalitatea să scape de executare. Consilierii generali au respins pentru a patra oară această ofertă.

”Confirm informația pe care ați difuzat-o. Cu puțin timp în urmă am fost anunțați de către Trezoreria Municipiului București în legătură cu faptul că avocații omului de afaceri Costică Constanda au executat contul Primăriei. Practic nu se mai pot face plăți din acest moment. Am primit această amenințare acum o săptămână, două.

Au fost 4 ședințe de Consiliu General aproape consecutive în care am încercat să rezolvăm măcar o parte din suma pe care municipiul București trebuie să i-o plătească omului de afaceri Costică Constanda, de 115 milioane de euro, în urma unei hotărâri definitive și irevocabilă de la instanță.

Acum aproape 20 de ani, când erau alți primari, întâi domnul Băsescu, apoi domnul Videanu s-au luat niște decizii pe care noi acum trebuie să le plătim. Practic Costică Constanda avea drepturi litigioase de la o altă familie- familia Luică care deținea niște terenuri în proprietate. Iată că după acele decizii care s-au luat după atât de mulți ani, bucureștenii au de suferit pentru că trebuie să plătească o sumă foarte mare”, a declarat Gabriela Firea.

Reacția Gabrielei Firea după ce Călin Popescu Tăriceanu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea a avut o reacție după ce, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, și-a anunțat candidatura pentru conducerea Bucureștiului. Aceasta a afirmat că nu dorește să facă niciodoată „afirmații dezagreabile” la adresa lui Tăriceanu.

„Dacă domnul președinte Tăriceanu a anunțat astăzi că va candida la primăria Capitalei, eu nu pot decât să constat acest lucru. Nu voi face niciodată afirmații dezagreabile la adresa domniei sale, am colaborat în diferite etape și sunt convinsă că voi mai colabora. Nu știu exact care este garnitura de candidați de la sectoare”, a declarat Gabriela Firea.

În ceea ce privește afirmația conform căreia „doamna Firea este cu un ochi la Primărie și cu un ochi la președinția PSD”, primarul General al Capitalei s-a amuzat spunând că „asta înseamnă că am strabism”.

„Cred că a fost o glumă a domnului Călin Popescu Tăriceanu. Eu îl respect foarte mult și nu se va opri acest respect pentru că a făcut astăzi câteva declarații”, a adăugat aceasta.

Călin Popescu Tăriceanu intră oficial în lupta pentru Primăria Capitalei: „Am greutate și experiență!”

Președintele Partidului Alianța Liberalilor și Democraților, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei, joi, 6 august 2020, după ce negocierile cu Partidul Social Democrat au eșuat.

”Sunt liberal de 30 ani și am acumulat o experiență foarte mare. Având în vedere pandemia de coronavirus este nevoie de oameni cu experiență, de oameni cu greutate, eu am și la propriu o anumită greutate. Am acumulat foarte multă experiență atât ca premier, cât și ca președinte al Senatului. Este o datorie, o responsabilitate pentru electoratul liberal să candidez la Primăria Capitalei.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Adauga un comentariu