Sport

Primul meci pentru Ianis Hagi în noul sezon la Glasgow Rangers

Publicat: 07 iul. 2020
Glasgow Rangers, echipa internaționalului român Ianis Hagi, va debuta în noul sezon al campionatului de fotbal al Scoției în deplasare cu Aberdeen, pe 1 august.
Ianis Hagi va debuta pe 1 august în noul sezon al campionatului Scoției, la Glasgow Rangers.

Glasgow Rangers, echipa internaționalului român Ianis Hagi, va debuta în noul sezon al campionatului de fotbal al Scoției în deplasare cu Aberdeen, pe 1 august

Glasgow Rangers, echipa internaționalului român Ianis Hagi, va debuta în noul sezon al campionatului de fotbal al Scoției în deplasare cu Aberdeen, pe 1 august.
Campioana Celtic va începe lupta pentru al zecelea său titlu consecutiv pe teren propriu, contra formației Hamilton Academical, pe 2 august, a anunțat liga scoțiană. Primele etape ale sezonului se vor juca probabil fără spectatori din cauza pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

Celtic Glasgow, campioană în sezonul trecut din Scoția

Ediția 2019-20 a campionatului a fost încheiată prematur din cauza pandemiei, Celtic fiind încoronată campioană pentru a noua oară la rând. Vicecampioana Glasgow Rangers se va deplasa pe Celtic Park pentru derby-ul „Old Firm”, pe 17 octombrie, returul fiind programat pe 2 ianuarie 2021.
Nou-promovata Dundee United va juca acasă cu St Johnstone în prima etapă. Liga scoțiană de fotbal a menționat că startul sezonului va trebui aprobat de guvern.

Ianis Hagi are doar 21 de ani, o întreagă carieră în față și pare că își calculează atent pașii pe care trebuie să-i urmeze. Mijlocașul român tocmai a semnat un contract cu Rangers după ce i-a convins pe scoțieni în doar 12 meciuri că merită banii. A înscris primul gol la a doua sa apariție când a semnat victoria cu Hibernian și a impresionat în Europa League în dubla cu Braga.
Acum, Steven Gerrard vrea să construiască o echipă capabilă să cucerească trofee în jurul lui Ianis care a mărturisit la ce vârstă ar putea atinge apogeul.

„Sunt încă tânăr și la început de carieră, mai am multe de învățat. Știu care sunt principalele mele defecte și vreau să lucrez mult pentru a le elimina. Cred că aș putea ajunge un mare fotbalist sau să ating vârful pe la 32 de ani! De aceea lucrez zi de zi, mai am mult de muncă”, a declarat Ianis Hagi într-un interviu pentru cotidianul „The Scotsman”.

Interesant este că tatăl său, Gheorghe Hagi, a reușit unul din cele mai bune sezoane ale sale la vârsta de 35 de ani, când a câștigat cu Galatasaray Cupa UEFA și Supercupa Europei.

Ianis Hagi a devenit cel mai bine plătit jucător de la Glasgow Rangers

Glasgow Rangers l-a transferat pe Ianis Hagi cu 3,4 milioane de euro, o sumă considerată mare dacă ținem cont de problemele create de pandemie. Dar și salariul jucătorului este unul pe măsură, dovadă că scoțienii îl consideră unul dintre jucătorii de mare perspectivă.
Ianis Hagi, 21 de ani, a apucat să joace 12 meciuri pentru formația din Scoția, a înscris 3 goluri și a dat două pase de gol, dar l-a convins pe Steven Gerrard că este un mare fotbalist.
Din salarii, Ianis Hagi va câștiga trei milioane de lire sterline în următorii trei ani, adică în jur de 3,4 milioane de euro, scriu cei de la footballstanfertavern.com.

Conform calculului, Ianis va fi plătit cu 19.200 de lire pe săptămână, adică peste 21.000 de euro, deci în jur de 84.000 de euro pe lună!
Conform sursei citate, media venitului săptămânal la Rangers este în jur de 14.000 de euro la Rangers, iar Ianis Hagi ar fi cel mai bine plătit jucător de la Rangers.
Rangers și-a prezentat, miercuri, echipamentul pentru sezonul 2020/2021, iar Ianis Hagi s-a aflat printre jucătorii folosiți pentru această acțiune de promovare.

Cinci fotbaliști din lotul lui Steven Gerrard au fost aleși pentru a prezenta noul echipament, aceștia fiind Ryan Kent, Jermain Defoe, James Tavernier, Scott Arfield și Ianis Hagi.
După ce Rangers le-a prezentat fanilor noile tricouri, scoțienii au publicat și un „making of”, în care arată cum s-a realizat întregul montaj.
Un moment amuzant l-a avut în prim-plan pe Hagi. Mijlocașul român nu s-a putut abține din râs când a văzut poziția în care trebuie să stea alături de căpitanul James Tavernier și de experimentatul atacant Jermain Defoe.

„Ah, păcat, Hagi!”, s-a auzit din spatele camerelor. Ulterior, ședința foto a continuat, iar noile tricouri au avut un succes major. Potrivit celor de la Daily Record, aproximativ 50.000 de bucăți au fost vândute în primele 24 de ore.
Echipamentul dedicat meciurilor de pe teren propriu rămâne albastru complet, în stilul tradițional al clubului Rangers.
Pentru prezentarea echipamentului, Rangers a realizat un clip video cu imagini de arhivă din istoria clubului

Adauga un comentariu