Local

Pro-Vita continuă misiunea de salvare și trage un semnal de alarmă pentru ieșeni să se alăture la marșul pentru viață – FOTO

Publicat: 24 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pro-Vita continuă misiunea de salvare și trage un semnal de alarmă pentru ieșeni să se alăture la marșul pentru viață - FOTO
Marșul pentru viață sau misiunea de salvare se organizează la Iași, sâmbătă 25 martie

Marșul pentru viață sau misiunea de salvare se organizează la Iași, pe data de 25 martie, sâmbătă, unde sunt așteptați aproximativ 4.000 de participanți. Voluntarii Pro-Vita îi îndeamnă pe ieșeni să participe la acest marș cu baloane și zâmbete, începând cu ora 14, în Piața Unirii

„Tema de anul acesta este «Viitorul este pro-viață» și prin această mișcare ne dorim să creștem gradul de conștientizare a societății față umanitățile depline ale copiilor nenăscuți și a sprijinirii femeilor în sarcină, care întâmpină dificultăți. Această mișcare se desfășoară la nivel internațional, iar în Arhiepiscopia Iașilor, anul acesta se vor organiza 18 marșuri pentru viață ”, declară Maria Ioana Dumitrașcu, referent al departamentului Pro-Vita din cadrul sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Marșul pentru viață, folosit pentru a face schimbări într-o generație

poză cu voluntarii marșului pentru viață
Voluntarii Pro-Vita îndeamnă pe ieșeni  să participe la acest marș cu baloane și zâmbete

Marșul este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor. Acesta își mai propune să tragă un semnal de alarmă către societate pentru mamele care se regăsesc în situații dezastruoase. Printre acestea se numără copile care nu sunt pregătite pentru a deveni mame și care nu au niciun suport din partea familiei, mame care au renunțat la studii sau care nu au reușit să devină independente din punct de vedere financiar.

„Am ales să mă implic în marșul pentru viață pentru că susțin viața și femeile aflate în criză de sarcină și doresc să promovez această activitate pentru a readuce conștiința celorlalți în favoarea femeilor. Orice ajutor este esențial, atât material, dar cu atât mai mult cel spiritual, pentru că mamele au nevoie, în mod special, de cineva care să le asculte și să le sprijine”, mărturisește Camelia Onofrei, voluntar la marșul vieții.

Pro-Vita vine în ajutorul femeilor aflate în criza de sarcină

poză cu proiectul Pro-Vita pentru mamele aflate în criza de sarcină
Pro Vita Iași este departamentul care vine cu un proiect deosebit pentru mamele cu probleme

Pro-Vita Iași este departamentul care vine cu un proiect deosebit pentru mamele care se simt singure și neajutorate. Organizatorul proiectului este părintele Radu Brînză care și-a pus întrebările: Oare când s-a uitat această mamă într-o revistă de modă? Oare nu cumva, după ce-și adoarme copiii, se uită la ridurile ce încep să-i apară pe față? Întrebări din care s-a născut ideea unui departament dedicat doar mamelor.

„Tot proiectul este gata, urmează să ne apucăm de treabă. Centrul va avea o capacitate de zece cupluri mamă-copil, unde pe o perioadă de doi ani de zile se va încerca o reintegrare în societate a mamelor aflate în dificultate, deoarece femeile care apelează la aceste servicii sociale trec printr-o criză de sarcină. Noi vom încerca să oferim servicii complexe pentru ca ele să reușească să-și crească singure copiii și să se întoarcă mai puternice în societate”, declară Ionuț Zota, asistent social.

Marșul pentru viață își va începe traseul în Piața Unirii, urmând străzile Gavriil Musicescu, Bulevardul Independenței, I.C Brătianu, Bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt, și se va încheia tot în Piața Unirii.

Cât mai mulți ieșeni sunt așteptați să participe la acest eveniment. Impactul poate fi unul colosal, iar prin propriul exemplu putem schimba o generație. Marșul pentru viața va fi onorat de Corul de Copii al Municipiului Iași, Corul Marii Uniri și grupul de copii „Spirit of Dance”. Imnul va fi interpretat de voluntarii Pro-Vita, alături de un grup de elevi cu deficiențe de auz și vorbire de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași.

Adauga un comentariu