National

Culmea situației la spital în Piatra Neamț: Rudelor victimelor din incendiu li se cer bani pentru îmbălsămare

Publicat: 17 nov. 2020
Constantin Teslaru, fiul unei victime de la incendiul din spitalul din Piatra Neamt
Bărbatului i s-au cerut 150 de lei pentru îmbălsămarea mamei lui, care a murit... carbonizată

Scandal în urma devastatorului incendiu de la Spitalul din Piatra Neamţ. Rudele celor decedaţi sunt purtate pe drumuri, totul din cauza birocraţiei. Constantin Teslaru, fiul unei victime din spitalul groazei, spune că pierde timp acum cu o ștampilă care îi este cerută.

„Până acum nu mi s-a spus nimic concret, ce s-a întâmplat, de ce a murit mama mea și acei oameni de acolo, care au pierit în chinuri groaznice. Mă poartă pe drumuri, de la procuratură la poliție, de la starea civilă la procuratură, pentru o simplă ștampilă. Dar vreau să spun că mă poartă pe drumuri, de la procuratură la poliție, de la starea civilă la procuratură, pentru o simplă ștampilă, pentru că a fost moarte violentă. La procuratură mi se cere buletinul mamei, dar eu nu am cum să-l dau, pentru că este la criminalistică, nu am cum să intru în posesia lui”, a declarat Constantin Teslaru.

Mama lui, o femeie în vârstă de 70 de ani, a murit în teribilul incendiu de la Piatra Neamţ, de pe 14 noiembrie. În ciuda faptului că victima este carbonizata, fiului său i s-au cerut 150 de lei pentru… îmbălsămare.

„Este un dezastru acolo, nu lasă pe nimeni să intre… Mâine ar trebui să o scot pe mama, deși mi s-a transmis de ieri că să o iau luni. Mi s-a spus de la spital că nu au unde să o depoziteze. La recunoaștere nu m-au chemat pentru că nu mai am ce să recunosc, este carbonizată. Este un dezastru acolo, nu lasă pe nimeni să intre… Cam toată lumea care a fost acolo este carbonizată, în afară de două persoane care au fost scoase, dar și alea au murit la UPU”, mai spune fiul victimei de la AŢI.

„Mama mea era înspre vindecare. Așteptam să vină acasă, avea 70 de ani”

Fiul victimei credea că mama lui îşi va reveni şi se va întoarce acasă.

„Mama mea era înspre vindecare. Așteptam să vină acasă, avea 70 de ani. Deocamdată nu mă gândesc la nimic, să dau pe cineva în judecată, decât să-mi văd mama îngropată și să fac cele de trebuință. Sigur nu putem ține coșciugul deschis la înmormântare…”, a adăugat Constantin Teslaru.

chitanta imbalsamare victima arsa Piatra Neamt
Rudelor victimelor incendiului de la Piatra Neamț li se cer bani pentru îmbălsămare
Comentarii
  • Fiecare isi platestedatoriile. Si spitalul va plati pt vinovatia sa. La despagubiri o sa ceara cu amandoua mainile. Sa puna si banii de imbasamare la despagubirile pe care le vor cere. Una-i una, alta-i alta!

Adauga un comentariu