Local

Probleme mari la spitalul de la Leţcani! Viaţa pacienţilor, un joc de loterie după ce o staţie de oxigen a cedat

Publicat: 20 nov. 2020
Spitalul Mobil de la Lețcani are probleme după ce o stație de oxigen a cedat
Spitalul Mobil de la Lețcani are probleme după ce o stație de oxigen a cedat

Construcţia de la Leţcani pare a fi departe de o unitate sanitară care să facă cu brio cazurilor tot mai multe de pacienţi care ajung în stare gravă după ce se infectează cu COVID-19.

Pare că viaţa pacienţilor internaţi la spitalul mobil de la Leţcani este un joc de loterie. Vorbim despre faptul că la doar o zi după ce mai mulţi pacienţi au fost transportaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, o staţie de oxigen a cedat. Asta în condiţiile în care echipamentul se presupune a fi nou.

Staţia de oxigen noua de la Spitalul Mobil de la Leţcani a cedat

După ce 6 pacienţi implicaţi în tragedia de la Piatra Neamţ au fost transferaţi de urgenţă la Spitalul Mobil de la Leţcani, staţia de oxigen din unitatea medicală a cedat. S-a întâmplat la o zi de la tranferul pacienţilor. Incidentul a avut loc noaptea, într-un moment în care în unitatea medicală se aflau 16 pacienţi de Terapie Intensivă. Doar norocul a făcut ca nimeni să nu moară. Pentru cei internaţi în Terapie Intensivă, câteva minute fără oxigen poate însemna diferenţa dintre viaţă şi moarte. Văzând ce se întâmpla, medicul care avea gardă în spital în momentul producerii incidentului a sunat de urgenţă să spună problema cu care se confruntă.

De la apelul medicului a trecut puţin timp până când la Leţcani au ajuns echipaje SMURD dotate cu echipament pentru victime multiple. Iniţial pacienţii urmau a fi transportaţi la Bacău.

La Spitalul Mobil de la Lețcani se putea produce o tragedie mai ales in contextul in care, minute in sir, statia de oxigen era nefunctionala. Pacientii internati la Terapie Intensiva respirau ajutati de mai multe butelii de oxigen de rezerva. BZI.RO a relatat in nenumarate randuri, in exclusivitate problemele cu care se confruntă unitatea medicala. Administratia precedenta in frunte cu Maricel Popa a inregistrat un esec de zile mari cu iz penal.

Dosar penal in rem la Spitalul mobil suport Covid-19 de la Leţcani

În luna august s-a deschis un dosar penal legat de modalitatea de construire a unității spitalicești. Printre numele vizate în acest dosar se numără Maricel Popa, fost șef CJ Iași și Ionel Arsele, șef CJ Neamț.

Oamenii legii din Iași solicită documente de la asociația care a ridicat spitalul de la Lețcani. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași au deschis un dosar penal la Lețcani.

Autoritățile de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Iași au cerut Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Euronest toată documentația aferentă contractului de achiziție a Spitalului modular, dar și documentația despre recepția și punerea în funcțiune a obiectivului. Cererea de documente e motivată prin cercetările făcute în cadrul unui dosar penal instrumentat de procurorii ieșeni.

Comentarii
  • Eu nu știu ce barabule stricate au unii, în loc de creier. Atunci când ridici un spital, te gândești că ai nevoie de stație de oxigen. Dacă îi pui stație de oxigen, iei în calcul că s-ar putea să se strice. În plus, iei în calcul riscul de explozie și incendiu. Asta înseamnă că o echipă tehnică monitorizează toată treaba, intervenind atunci când e cazul. Altfel, te chemi poet în tehnică și muzician în Medicină. Deci- concedierea imediată a celor responsabili și trimiterea lor urgentă în fața justiției. A trecut vremea vorbelor blânde, e vremea fricii care trebuie să păzească bostănăria. Gata cu porcismele politrucilor !

  • Trimiteți naibii o echipă de ingineri electrotehniști, cu aparate de măsură, să se uite nițel la instalația electrică a cașcarabetelor turcești, despre care s-ar pretinde că ar fi spital. Interesează curentul absorbit de instalații și încălzirea conductoarelor electrice – se poate vedea cu camera FLIR. Altfel, cine știe, poate să fie și un foculeț. Mic și drăguț…

Adauga un comentariu